Co dzisiaj gotujesz na obiad ? #8

02 października 2016 07:53 / 4 osobom podoba się ten post
Knorr

Nie pasi mi tu sos pomidorowy jakoś. Zrobiłbym zwykły. 

Ta niestety mi tez ale to na zyczenie pdp
02 października 2016 09:29 / 9 osobom podoba się ten post
U mnie tradycyjnie jak w niedzielę sznycel z indora,kalafior z masełkiem.U mnie się nie wygotowuje moja p dr mało jada ja gotuję 20 min wszystko.przy garach się nie stoi,jeśli chodzi o wypieki to mam czasem na twarzy,a ciasto się kupuje
02 października 2016 09:41 / 4 osobom podoba się ten post
Schaboszczak, fryty, żółta fasolka z masełkiem i bułeczką, na deser galaretka z owocami.
02 października 2016 09:44 / 7 osobom podoba się ten post
A u mnie zupa kalafiorowa. Z polowy kalafiora i ziemniakow zrobilam krem a druga polowe kalafiora podzielilam na rozyczki. Do tego klopsiki z miesa mielonego i olbrzymia ilosc koperku. A na drugie danie bedzie podrabiane leczo czyli cukinia,cebula,papryka,pieczarki,pomidory z mala nutka czosnku. W to dorzuce jakiegos miesa ciutke,przesmazonego,mysle,ze bedzie to karkowka,bo po poprzedniczce zostalo mi jej duzo w zapasie Deseru niet. Corka pdp przywiezie kawalek jakiegos blina. I beda sie tym objadac do wypeku.
02 października 2016 10:45 / 3 osobom podoba się ten post
Puree ziemniaczane , udka pieczone i kapusta zasmażana .
Na deser biszkopt z galaretką i truskawkami , kawka :).
02 października 2016 10:48 / 5 osobom podoba się ten post
Dziś niemiecki obiad bo mamy niemieckich gości: sznycel,piuree ziemniaczane i sałata. Na deser spacerek,a do kawy potem jest tiramisu.
02 października 2016 10:51 / 5 osobom podoba się ten post
Nie mam pojęcia co bedzie Syn pdp własnie "psuje" pieczeń
02 października 2016 10:54 / 2 osobom podoba się ten post
ORIM

Nie mam pojęcia co bedzie :-) Syn pdp własnie "psuje" pieczeń :gotowanie::-)

Może dyskretnie przejmij kontrolę? 
02 października 2016 10:58 / 3 osobom podoba się ten post
Frykadele, ziemniaki, buraczki na zimno,sałata.
02 października 2016 11:00 / 1 osobie podoba się ten post
fioletowa.mysz

A u mnie zupa kalafiorowa. Z polowy kalafiora i ziemniakow zrobilam krem a druga polowe kalafiora podzielilam na rozyczki. Do tego klopsiki z miesa mielonego i olbrzymia ilosc koperku. A na drugie danie bedzie podrabiane leczo czyli cukinia,cebula,papryka,pieczarki,pomidory z mala nutka czosnku. W to dorzuce jakiegos miesa ciutke,przesmazonego,mysle,ze bedzie to karkowka,bo po poprzedniczce zostalo mi jej duzo w zapasie:-) Deseru niet. Corka pdp przywiezie kawalek jakiegos blina. I beda sie tym objadac do wypeku. :-)

Bardzo  mi się podoba pomysł na zupkę .
Jak wrócę do mojej buni , to jej taką ugotuję, 
ona bardzo zupkowa jest..
02 października 2016 11:08 / 3 osobom podoba się ten post
Filecik z kurczaczka panierowany, brokuł z wody i mizeria. Być może na fileciku posadzę jeszcze jajko
02 października 2016 11:14 / 1 osobie podoba się ten post
ciezko bedzie bo jakos nie mam przyjemnosci zagladac do kuchni 
02 października 2016 11:17 / 2 osobom podoba się ten post
ivanilia40

Może dyskretnie przejmij kontrolę? 

ale wszystko jest pod kontrola  on gotuje a ja .............
02 października 2016 11:38 / 6 osobom podoba się ten post
Ziemniaki, pieczeń wołowa, kalafior.
Na deser budyń z sosem waniliowym i wiśniami.

02 października 2016 11:57 / 2 osobom podoba się ten post
Tak zyczajnie to sol,pieprz,galka muskatolowa. W wersji " Na bogato" i ciut orientalnie,pasuje kardamon,imbir i naprawde malutka szczypta curry. Mozesz tez doprawic papryczka chilli ,trawa cytrynowa i wlasnie mlekiem kokosowym. Jak ci smak podpowiada...Ile ludzi tyle rodzajow zupy dyniowej