Co dzisiaj gotujesz na obiad ? #8

14 maja 2016 16:14
Barbara48

Dorsz pieczony. Salata z jogurtem.ziemniaczki :) 

Ja dzisiaj smazylam sobie dorszcza wlasnie.Smakuja Wam takie salatki z jogurtem zamiast normalnego sosu?  
14 maja 2016 16:38 / 3 osobom podoba się ten post
Barbara48

Dorsz pieczony. Salata z jogurtem.ziemniaczki :) 

smakowicie wyglada ach pomazyc tu moge o dorszu ,ida nie jest ale sknerostwo a jewsc by sie chcialo jka krolowie,,,
14 maja 2016 18:57 / 2 osobom podoba się ten post
MartaP

:modlmy sie:Ja dzisiaj smazylam sobie dorszcza wlasnie.Smakuja Wam takie salatki z jogurtem zamiast normalnego sosu?   :gotowanie::gotowanie:

A jaki normalny sos do salaty masz na mysli?Ja robie roznie, raz smietana, raz jogurt albo sos winegret. Innego nie jadlam ale jestem otwarta na propozycje. 
14 maja 2016 19:12
Barbara48

A jaki normalny sos do salaty masz na mysli?Ja robie roznie, raz smietana, raz jogurt albo sos winegret. Innego nie jadlam ale jestem otwarta na propozycje. 

Normalny z majonezem,smietana,winegret :) A z jogurtem to dla mnie light:) Jak robisz ten sos? Spróbuje:)
14 maja 2016 19:26 / 2 osobom podoba się ten post
Andrea, Ty ???
Zupy z puszki nigdy w życiu nie jadłam. I nie będę, bo jakbym miała wybór - tę zupę lub nic, to zdecydowanie wybieram NIC.
Może to i smaczne, ale nie DOBRE.
Do tego ciasto kupione !.
Oj, Andrejka, byłaś  moim guru. Te roladki zawijane w paseczki cukini....
14 maja 2016 19:44 / 1 osobie podoba się ten post
Co to za roladki o ,ktorych Benita napisala? Ja bym chetnie poprobowala,pod warunkiem,ze nie za trudne to jest?
14 maja 2016 19:48 / 1 osobie podoba się ten post
fioletowa.mysz

Co to za roladki o ,ktorych Benita napisala? Ja bym chetnie poprobowala,pod warunkiem,ze nie za trudne to jest?

Ja już nie pamiętam, co ona tam w srodek dawała, bo to dawno było, jakieś prawie 4 lata temu.
W czeluściach forum ten przepis jest ( może Andrejka znajdzie?).
Ale wtedy ja je robiłam kilka razy w różnych wariantach. Smaczne i zdrowe to było. To, że pycha - to pamiętam.
I miała taki cudownie prosty przepis na rogaliki - ten przepis wykorzystywałam też na bułeczki. Teraz został w domu, a ja już nie używam mąki pszennej.
14 maja 2016 19:56 / 2 osobom podoba się ten post
Benita

Ja już nie pamiętam, co ona tam w srodek dawała, bo to dawno było, jakieś prawie 4 lata temu.
W czeluściach forum ten przepis jest ( może Andrejka znajdzie?).
Ale wtedy ja je robiłam kilka razy w różnych wariantach. Smaczne i zdrowe to było. To, że pycha - to pamiętam.
I miała taki cudownie prosty przepis na rogaliki - ten przepis wykorzystywałam też na bułeczki. Teraz został w domu, a ja już nie używam mąki pszennej.

Mistrzem kuchni to nie jestem ale wydawalo mnie sie,ze gotowac potrafie. Ale jak sie tak was naczytam to dochodze do wniosku,ze nie umiem nic! Deprymujace uczucie  Podczytam was i sie pare rzeczy naucze. Jak mi sie uda chleb to bede skakala z radochy pod sufit. A jak kiedys zrobie taki ladny tort jak Michaska to z wrazenia sie upije  A co? wolno mi ;))
14 maja 2016 20:03 / 1 osobie podoba się ten post
MartaP

Normalny z majonezem,smietana,winegret :) A z jogurtem to dla mnie light:) Jak robisz ten sos? Spróbuje:):czerwieni sie:

Jogurt doprawiam jak smietane :sól, cukier, pieprz, sok z cytryny lub ocet winny.I juz :)
14 maja 2016 20:11 / 1 osobie podoba się ten post
A jak juz znajdziesz ten temat to linka tutaj wklej  Popatrze sobie,poczytam i moze cos tez sie mnie uda?.
14 maja 2016 20:32 / 1 osobie podoba się ten post
Ale zobacz jaka tworcza bylas,ile pomyslow mialas To i czas szybciej lecial i sie czegos nauczyc bylo mozna...Fajnie:)) 
15 maja 2016 10:34 / 1 osobie podoba się ten post
Frytki. Mielone w sosie . Marchewka z groszkiem
15 maja 2016 10:47
Klopsiki w pomidorowym sosie,z makaronem.Lodowa z marchewką.Na deser polski budyń,przywiozłam z domu żeby dziadek popróbował innych smaków bo tu widzę tylko budynie waniliowe albo czekoladowe? No to dzis będzie bananowy a jutro malinowy
15 maja 2016 11:22 / 1 osobie podoba się ten post
U mnie dziś dojadamy wczorajszą gulaszową. Poza tym frytki , udka pieczone i sałata. Po obiedzie kawka i ciasto .
15 maja 2016 11:32 / 4 osobom podoba się ten post
Pomidorowy gulasz z czerwoną fasolą.
Dla Pdp jej ulubione kartofle do tego.
Ja zjem samo, bo na całą głęboką patelnie dałam tylko 1 łyżkę oleju - reszta to warzywa, fasola, łyżka kukurydzy dla koloru.