Tak,Mój POD uwielbia sosy,a ten z curry bardzo pasował,bo był pikantny do słodkich ziemniaków:-)
A co z tego,że mrożone????
Ja kupuję świetne mieszanki ,dodaję zioła i masło i w foli zapiekam w piekarniku.Smakują superrrrrrrrrrrrrrr:piatka:

Tak,Mój POD uwielbia sosy,a ten z curry bardzo pasował,bo był pikantny do słodkich ziemniaków:-)
A co z tego,że mrożone????
Ja kupuję świetne mieszanki ,dodaję zioła i masło i w foli zapiekam w piekarniku.Smakują superrrrrrrrrrrrrrr:piatka:
Ale pomidorową zrobiłem sobie na obiad,
łyżkę postawisz to stoi,
Ba - trzeba drugiej łyżki użyć, żeby tą pierwszą wyciągnać!
Dzisiaj robie lazanie ze szpinakiem i serem mozarella. Szybko i latwo i smacznie chyba bedzie...
Rosołek i spróbuję lazanię też zrobić z domieszką tuńczyka .
Jajko sadzone na młodej cebulce, 3 ubrane ziemniaczki z wody i płatkiem masła, brokuł (no nie wiedzieć czemu, tu zawsze pasuje mi ó), a więc brokół z wody, małe papryczki 3 kolory, liść bazylii i sałaty masłowej..
Herbata rumiankowa z miodem.
Na deser będą truskawki, tylko jak odpoczniemy :-)))
A w co będa te ziemniaczki ubrane ? Bo jakoś nie łapię...:rozmysla:
no nie będę ich rozbierał ani kroił:-))) Gotuję je w szybkowarze, najpierw szoruję dokładnie :-)))
I wsio razem zaczynam robić, kroję cebulkę, papryczki, wrzucam na patelkę, wbijam jajka i powoli smażę. Do słodzonej, gotującej wody wkładam brokuła, pokrywka.
10 minut i gotowe. Te 10 minut to czas na ubranie talerzy i zaparzenie herbaty :-))))
Dzisiaj robie lazanie ze szpinakiem i serem mozarella. Szybko i latwo i smacznie chyba bedzie...
No już, już....zrozumiałam. Ale one wcale nie ubrane, tylko szorowane :lol2:
Ha, ale dostałam w pakiecie cały przepis :-)
I fajnie, lubię "szybkie" obiadki.
Dzięki.
Idę do Ciebie, bo mam lenia, a to brzmi smacznie:-)