Co dzisiaj gotujesz na obiad ? #8

08 czerwca 2016 21:43
Knorr

Jeśli chcesz ja dodaję biały ser jeszcze. Zadnego sosu nie podaję już.
Można to jeść także na zimno. Po przekrojeniu nie tylko wygląda modern ale i w smaku wyborne jest.

Mowisz? Moze to i jest pomysl,bo ja rybe wole bez sosu. Tylko jaki bialy ser tutaj w De bedzie dobry do tego? Polec mi cos bo nie mam pojecia o tychze?
08 czerwca 2016 22:30
fioletowa.mysz

Mowisz? Moze to i jest pomysl,bo ja rybe wole bez sosu. Tylko jaki bialy ser tutaj w De bedzie dobry do tego? Polec mi cos bo nie mam pojecia o tychze?

ale czy Ty robisz tę roladę ześwieżej ryby czy z wędzonego łososia. Bo ja mówię o roladzie z wędzonym łososiem.
Tu daję serek "Filadelfia" lub każdy inny o kremowej konsystencji.
08 czerwca 2016 22:47
Knorr

ale czy Ty robisz tę roladę ześwieżej ryby czy z wędzonego łososia. Bo ja mówię o roladzie z wędzonym łososiem.
Tu daję serek "Filadelfia" lub każdy inny o kremowej konsystencji.

Z surowego. A to wtedy serka nie dawac?
09 czerwca 2016 08:55 / 3 osobom podoba się ten post
Dziś kuchnia zaserwowała na śniadanie: koktajl z tego, co było: banan, kiwi, jabłko, ogórek, seler naciowy, siemię lniane i błonnik. Pychota !!!
Na obiad kurczę pieczone - zjem około 15, jak wrócę od dentysty.
09 czerwca 2016 09:34 / 1 osobie podoba się ten post
fioletowa.mysz

Jak z domieszka tunczyka? Mozesz cos blizej? Takiej lazanii jeszcze nie probowalam a lubie ryby wiec chetnie sporobuje? Prosze!! ;))

Po prostu dodaję fragmenty tuńczyka z puszki do lazanii
09 czerwca 2016 09:40 / 2 osobom podoba się ten post
Ziemniaki smażone, kotlet z mozarellą i pomidorem do tego sałatka z ogórka ,pory i kukurydzy. Sobie kupiłam z niemieckiego garmazu "brunszettę" własnie posmakowałam-super.
09 czerwca 2016 10:40
BaskaS

Po prostu dodaję fragmenty tuńczyka z puszki do lazanii :-)

Teraz rozumiem;) Ale i tak dopytam...wtedy sos jaki masz? pomidorowy czy inny wymyslasz?
09 czerwca 2016 11:37 / 1 osobie podoba się ten post
fioletowa.mysz

Z surowego. A to wtedy serka nie dawac?

Ja robię z wędzonego. Piekę tylko szpinak. Potem dodaję serek i wędzonego łososia właśnie i roladę zawijam i na kilka godzin do lodówki.
Jeśli masz przepis bez sera, to zrobiłbym według przepisu mniej więcej. 
09 czerwca 2016 11:41 / 2 osobom podoba się ten post
Knorr

Ja robię z wędzonego. Piekę tylko szpinak. Potem dodaję serek i wędzonego łososia właśnie i roladę zawijam i na kilka godzin do lodówki.
Jeśli masz przepis bez sera, to zrobiłbym według przepisu mniej więcej. 

Twoj przepis tez sie mnie podoba;)  Wyprobuje sobie oba. Dzieki Knorr....Czasami inspiruje sie Twoimi daniami obiadowymi ;)
09 czerwca 2016 12:08 / 5 osobom podoba się ten post

Kurczak na ryzu, surowka z kapusty szpiczastej z papryka i sosem majonezowo-jogurtowym, 
09 czerwca 2016 13:11 / 3 osobom podoba się ten post
pizza - dzisiaj sama robiłam.
09 czerwca 2016 13:30 / 4 osobom podoba się ten post
Rolada wołowa w sosie KNORR, Spetzle i bukiet warzyw Toskania.
09 czerwca 2016 14:58 / 2 osobom podoba się ten post
Kończymy wczorajszą zupę jarzynową .
Ryż , warzywa azjatyckie i cycek kurzy .
09 czerwca 2016 15:30 / 2 osobom podoba się ten post
Na skutek zdjecia Basi48 nabrałam ochoty na pieczone udka,wybieram sie po takowe do aldi.
09 czerwca 2016 16:29 / 2 osobom podoba się ten post
Marta

Na skutek zdjecia Basi48 nabrałam ochoty na pieczone udka,wybieram sie po takowe do aldi.

I słusznie, Marta. Ja dzisiaj też udka jadłam, bo zrobiłam i warte grzechu były.
Moja Pdp, która mięsa "nie lubi" zjadła aż 4 pałki - na zdrowie niech jej pójdzie.