Z szatkowanej to Chuck Norris robi :lol2:
dlatego się pytam ---- tajemnica jakaś ?
Nie- wyżej napisane zostało, że potrzebne są ukiszone liście kapusty- jak Mleczko napisała, mozna je ukisić w beczce razem własnie z szatkowaną :-), albo osobno w jakimś garze kamionkowym np., całą główkę zalać solanką-po tygodniu już się będzie nadawać. Nadzienie normalnie, jak do takich tradycyjnych gołąbków, w zależności od upodobań. Dłużej się gotują, 3 godziny średnio na wolnym ogniu.
dziękuję ---- ale szybciej nie doczytałam ! i jak smakują ????
Mnie smakują bardziej od tych tradycyjnych-są kwaśniejsze, wyrazistsze w smaku- wyjątkowo do nich sosy grzybowe pasują, albo...śliwkowe.Można pomiędzy te gołąbki białą kiełbasę powkładać. Pracochłonne są dość, ale dla domowników można zrobić.
Jak chcesz, to wieczorem zamieszczę szczegółowy przepis.
Jadę do mamy z wielkim kalafiorem.Tarta bułka z masłem do niego,lepszego obiadu nie mogę sobie wyobrazić:-)
Nie wierze , że Ty inspiracji szukasz. Twoje obiady to aż sie boję opisów czytać .Rozmaryn mam w ogródku zielnym . Podskocz do mnie , świezy zawsze intensywniejszy.
Dzisiaj quark z ziemniakami :-( tak raz na dwa tygonie nam wypada. Nie wiedzialam , że to jadalne, ale nawet , nawet. Przypomniałam sobie , że poznańska gzika z pyrami to tez cos podobnego .
Dziś planuję pierś z indyka, marchew, brązowy ryż. I jakieś "stroidełka" na talerz. Budyń z malinami. Ale najpierw śniadanie: herbata,kawa, świeże chrupiace bułeczki 2 sorty, masło, serek biały, powidła, szynka, jajko na półmiękko. Kiwi.