A ja mam dzisiaj "chłopski" obiad . Pospolita grochowka na boczku wędzonym i pare placów ziemniaczanych. Ja ze smietana pdp z musem jabłkowym.
kotlety siekane z piersi indyczej (tylko mięso i jajko), na to smażona na wolnym ogniu cebula. Sałata masłowa polana sosem ziołowym (własnej roboty), tarta marchewka i ziemniaki.
Herbata rumiankowa do picia.
To wszystko przy pieknej, spokojnej muzyce i w badzo miłym towarzystwie mojej Pdp.
Zanim zasiedliśmy do stołu - modlitwa.
Dodam jeszcze, że mam nieograniczoną kasę na prowadzenie domu. A, i nie zbieram rachunków z ulicy, leżących w pobliżu sklepu, co by dołączyc do tych właściwych. Jak mi sugerowały już dwie panie opiekunki, tu pracujące w poblizu. Jedna to nawet wsunęła mi taki do kieszeni. Dowiedziałem się nawet, że chyba jestem jakiś głupi.( A jak zobaczyła, że zrobiłem zakupy za ca 70 EUR i niewiele tego w koszyku było, to aż zzieleniała ze złości

Te moje wklejam do kajetu i wszystko pieczołowicie sumuje. Bo dokumentacja to ważna sprawa jest.
Barbara48, nawet i przesłałbym Tobie jakie zdjęcie z dzisiej obiadu ale masz zablokowane konto. I te z krewetkami też kiedyś fotkę zrobiłem, to też mogę. A co mi tam. Będziesz miała zajęcie rozsyłać zdjęcia dalej.

I jak masz takie życzenie, to każdy obiad i śniadanie mogę Tobie też foty słać. Dzisiaj były jajka gotowane, co to po 4,99 EUR 10 sztuk kosztuje. Jak chcesz, to pudełko z jajkami w lodówce też możesz na fotce obejrzeć.
I jutro z rana jadę na targ kupić filet świeżego dorsza. Też zrobię fotkę przed i po przyrządzeniu. Na obiad będzie. Ale zastrzegam sobie, żadnego wstawiania moich zdjęć tu na forum.