Co dzisiaj gotujesz na obiad ? #8

29 czerwca 2016 11:42 / 4 osobom podoba się ten post
Więc tak :)
Marcheweczka duszona na masełku, ryżyk gotowany w rosołku, frykadelki w sosiku pieczarkowym, a babcia wzięła i usnęła:)
Potem budyniek ugotuję, albo kaszkę :)
29 czerwca 2016 12:02 / 1 osobie podoba się ten post
tina 100%

Od jutra będę się w obiadowym wątku wyżywać, bo dostarczają już babcię :) Ale rewelacji nie będzie, bo babcia protezę w szpitalu przebimbała, więc dopóki nowej nie zrobią, to coś miękkiego do pomemłania zaserwuję, tyle że może być problem z identyfikacją :)
No nie wiem, może będę wklejać foty jako zgadywanki :)

Tina ,tutaj po mojej zostaly dwie,jakby co...Zawsze mogę podrzucić,z czego jedna to szkieletowa...
29 czerwca 2016 12:08 / 2 osobom podoba się ten post
MeryKy

Nikt mi nie wmowi, że buraki są pyszne :lol2: Jestem jakimś wyjatkiem? :rozmysla:

Ja też nie przepadam, ale gotuję i jem, bo musi być jakaś odmiana. A praca opiekunki powoli przyzwyczaja mnie do jedzenia nawet tego, co uważam za niezjadliwe
29 czerwca 2016 12:13 / 3 osobom podoba się ten post
U mnie dzisiaj naleśniki z dżemem i nucę" W życiu piękne są tylko chwile"
29 czerwca 2016 12:18 / 3 osobom podoba się ten post
U mnie dzisiaj zestaw obiadowy pt. len smierdzacy! Czyli tak - zupa z soczewicy(otworzylam puszke firmy Maggi),do popicia woda mineralna z limonka. Oraz na deser czeresnie. I miseczka do pestek
29 czerwca 2016 12:19 / 1 osobie podoba się ten post
margarita13

Tina ,tutaj po mojej zostaly dwie,jakby co...:-):lol3:Zawsze mogę podrzucić,z czego jedna to szkieletowa...:cheerleaderka2::cheerleaderka2::cheerleaderka2:

Moja pdp zawsze była szczupła, no ale przymierzyć tą szkieletową - można. Jak będzie pasować to rodzinka się ucieszy- jaka oszczędność :))
29 czerwca 2016 12:32 / 1 osobie podoba się ten post
fioletowa.mysz

U mnie dzisiaj zestaw obiadowy pt. len smierdzacy! Czyli tak - zupa z soczewicy(otworzylam puszke firmy Maggi),do popicia woda mineralna z limonka. Oraz na deser czeresnie. I miseczka do pestek :-)

Cóż za pomysłowość i elegancja
29 czerwca 2016 12:34 / 2 osobom podoba się ten post
tina 100%

Moja pdp zawsze była szczupła, no ale przymierzyć tą szkieletową - można%-). Jak będzie pasować to rodzinka się ucieszy- jaka oszczędność :)):skacze:

Zdecydowanie odradzam pomoc w oszczędzaniu A potrawy miksowane i wszelkiego rodzaju papki przygotowuje się nawet szybciej
29 czerwca 2016 12:37
hawana

Zdecydowanie odradzam pomoc w oszczędzaniu:-) A potrawy miksowane i wszelkiego rodzaju papki przygotowuje się nawet szybciej:-)

A tego to nie wiedziałam 
29 czerwca 2016 12:40 / 1 osobie podoba się ten post
tina 100%

A tego to nie wiedziałam :-)

Babunia nie sprawdzi co w papince jest
29 czerwca 2016 12:42 / 1 osobie podoba się ten post
hawana

Babunia nie sprawdzi co w papince jest:lol2:

I tak jej powiem jak już zje 
29 czerwca 2016 12:49 / 1 osobie podoba się ten post
hawana

Cóż za pomysłowość i elegancja:-)

No a jak  Nie mam czasu gotowac dzisiaj...no dobra. Nie chce mi sie,moze sie nie chciec raz na jakis czas 
29 czerwca 2016 12:57 / 1 osobie podoba się ten post
Dzisiaj skrzydełka a'la KFC i frytki. Lato upalne - danie wakacyjne!
29 czerwca 2016 13:05
Rybka, surówka z lodowej, buraczki, ziemniaczki i reszta jak zawsze :)
29 czerwca 2016 13:05 / 1 osobie podoba się ten post
fioletowa.mysz

U mnie dzisiaj zestaw obiadowy pt. len smierdzacy! Czyli tak - zupa z soczewicy(otworzylam puszke firmy Maggi),do popicia woda mineralna z limonka. Oraz na deser czeresnie. I miseczka do pestek :-)

Toż to sama chemia te zupy puszkowe,wrzodów dostaniesz albo innej zgagi:(

U mnie dziś też zupa:jarzynowa,na kurzęcym cycu,z literkowym makaronkiem-dziewczęta czytały na łyżce co im się trafiło:):):)Mini magnum na deserek i zasłużona przerwa:)