Co dzisiaj gotujesz na obiad ? #8

07 lipca 2016 12:50 / 4 osobom podoba się ten post
U mnie losos pieczony,szparagi ,sos cytrynowy oraz ziemniaki z koperkiem z wody. Na deser arbuz i lody cytrynowe. Do popicia Zitronen- limonade firmy Gerolsteiner oraz kawa dla mnie!
07 lipca 2016 12:56 / 2 osobom podoba się ten post
Ryz i mieso w sosie pokrojone drobniutko salatka z ogorka swiezego i do tego sok
07 lipca 2016 13:28 / 4 osobom podoba się ten post
Tortellini mięsne z mizerią.
07 lipca 2016 13:30 / 3 osobom podoba się ten post
naleśniki z dżemorem pomarańczowym .............
07 lipca 2016 13:30 / 1 osobie podoba się ten post
fioletowa.mysz

Przepraszam,byc moze zadam durne pytanie ale naprawde nie wiem...co to jest kalarepka na gesto? ;))) 

Kalerepka zasmazka
07 lipca 2016 13:31 / 2 osobom podoba się ten post
Dzis zupka warzywna dla dziadkow a ja bratt kartofel i butter milch
07 lipca 2016 13:33 / 3 osobom podoba się ten post
Pfannekuchen w niemieckim stylu, czyli placki z jabłkami. Babcia wcinała, jakby dostała protezę nówkę- więc postanowiłam spróbować, to co upitrasiłam- dobre :)

P.S . Nie lubię racuchów, placków, naleśników- dlatego mogę zrobić, a tego nie jem. Dziś się przemogłam :)
07 lipca 2016 14:58 / 4 osobom podoba się ten post
Ryba sola ,surówka z kiszonej kapusty, ziemniaki.
07 lipca 2016 15:03 / 1 osobie podoba się ten post
tina 100%

Kaszanki też Basiu nie lubisz?

Kaszankę lubię, ale w dzieciństwie widziałam jak tata koleżanki gotował czernine i tak sobie obrzydzilam że do dziś mnie trzyma.
07 lipca 2016 15:06 / 2 osobom podoba się ten post
michasia

Basiu to jest pyszna polewka. Jak zjadasz kaszankę to i to byś zjadła. Ja gotuję kaczkę z przyprawami jak na rosół zaprawiam , dodaję śliwki suszone, jabłko, owoce jałowca, cukier ocet. mniam mniam i do tego z kluseczkami rzucanymi lub makaronem. To jest wszystko przegotowane i czarne:) ulubione danie mojego ślubnego.Zawsze na powrót gotuję no i Moja Teściowa - Staruszka też lubi to jeden garnek dla Niej. Reszta moich domowników nie lubi tak jak Ty:)

Michasiu ja nie napisałam że nie lubię, bo nawet nie wiem jak smakuje,nie mam odwagi spróbować.
07 lipca 2016 15:30 / 2 osobom podoba się ten post
U mnie była potrawka z kurczaka z wczoraj ,ale dziś z kasza i sałatka z pomidorów i juz całkiem inny obiad.
07 lipca 2016 17:09
Barbara48

Ryba sola ,surówka z kiszonej kapusty, ziemniaki.

Prosze o przepisik na te na pewno pyszna surówke!Mercí!
07 lipca 2016 17:53 / 2 osobom podoba się ten post
Barbara48

Michasiu ja nie napisałam że nie lubię, bo nawet nie wiem jak smakuje,nie mam odwagi spróbować.

Nie dziwię sie, bo jak wyobraznia podziała to ......
07 lipca 2016 18:15 / 2 osobom podoba się ten post
Barbara48

Smaczna jest, ale faktycznie, wiele osób nie chce jej jesć , ze wzgledu na sposób w jaki jest przygotowywana.
07 lipca 2016 18:34 / 2 osobom podoba się ten post
michasia

Nie dziwię sie, bo jak wyobraznia podziała to ......

Jak lubie czernine;))) Bardzo! I tak samo flaki lubie chociaz nazwa nawet jest paskudna  No i z ohydnych rzeczy to parowki jeszcze uwielbiam.