Co dzisiaj gotujesz na obiad ? #8

24 lipca 2016 10:51 / 1 osobie podoba się ten post
Gulasz z szynki, ziemniaki, surówka z kapusty szpiczastej.
24 lipca 2016 10:54 / 1 osobie podoba się ten post
fioletowa.mysz

Losos pieczony,przyprawiony natka pietruszki,koperkiem,czosnkiem,imbirem i ziolami prowansalskimi,oraz pokropiony cytryna. Do tego sos chrzanowy oraz frytki. Do popicia lemoniada.Na deser biszkopt(gotowy spod,hehehe)) z truskawkami(pewnie ostatni raz w tym sezonie) oraz galaretka i bita smietana.Kawa.

Mi dla odmiany kupiono Zander filet ( sandacz),też pyszny z cytrynką ...a łososia tym razem wędzonego dostałam :)
Syn stwierdził ze na Łososiu świat sie nie konczy hahahaha
24 lipca 2016 10:58 / 1 osobie podoba się ten post
bieta

Na poniedziałek zlecenie dla syna,który lubi gotować :-) 

Dobre to i szybkie,a jakbys miala woka to jeszcze szybsze;))) Zycze wiec smacznego ;))
24 lipca 2016 11:00 / 2 osobom podoba się ten post
Gosia 1234

Mi dla odmiany kupiono Zander filet ( sandacz),też pyszny z cytrynką ...a łososia tym razem wędzonego dostałam :)
Syn stwierdził ze na Łososiu świat sie nie konczy hahahaha

Pewnie,ze losos to nie wsiooo! Ale gdzie ja tutaj sandacza kupie? A losos lezy wszedzie. Czyli niedrogi,latwo dostepny i szybki do zrobienia;))) A na lososia wedzonego to juz patrzec nie moge! Ja chce wedzonego lina! Jak pojade do domu to sobie uwedze takiego...i zmiote na cieplo 
24 lipca 2016 11:29 / 1 osobie podoba się ten post
Nóżki z kurczaka pieczone w piekarniku , a do tego kasza jaglana .
24 lipca 2016 11:32 / 1 osobie podoba się ten post
Dla mnie stek wołowy, dla babci też kotlet wołowy, ale mielony. Wszystko schłodzone, do tego zaziki, sałatka z buraczków i ziemniaki puree.
24 lipca 2016 11:38 / 2 osobom podoba się ten post
Obiad pożegnalny i do tego niedzielny. Jestem w trakcie pieczenia piersi z indyka, do tego pure ziemniaczne i marchewka z groszkiem.
24 lipca 2016 12:40 / 1 osobie podoba się ten post
Rosół wołowy z makaronem.
24 lipca 2016 12:49 / 2 osobom podoba się ten post
Schabowy,ziemniaczki z koperkiem,kapusta świeża ,zasmazana.Rogaliki z jagodami na popołudnie.
24 lipca 2016 13:34
fioletowa.mysz

Dobre to i szybkie,a jakbys miala woka to jeszcze szybsze;))) Zycze wiec smacznego ;))

ale jaja , syn się uśmiał... stwierdzł, że bez woka da radę  
24 lipca 2016 13:38 / 1 osobie podoba się ten post
bieta

ale jaja , syn się uśmiał... stwierdzł, że bez woka da radę :-)  

No to pozdrow syna,niech mu sie dobrze gotuje 
24 lipca 2016 19:49
Mielone w sosie pieczarkowym,ryż ,surówka/lodowa,rzodkiewka,jabłko,koperek/
25 lipca 2016 06:54 / 1 osobie podoba się ten post
Ech znowu jakas zupke ugotuje moj pdp mowi ze w takie gorace pogody woli zupe no coz niech mu bedzie
25 lipca 2016 07:27 / 3 osobom podoba się ten post
Wczorajszy gulasz  z dzisiejszym makaronem.
25 lipca 2016 07:39 / 4 osobom podoba się ten post
Barbara48

Wczorajszy gulasz  z dzisiejszym makaronem.

"Na podób " ...wczorajsza cukinia ( faszerowana ,zapiekana ) , sos pomidorowy i makaron . Wczoraj było z ryżem , dziś z kluchami , zawsze to jakoś inaczej