Ja właśnie w pl się zaopatruje i wiozę ze sobą pokaźny sloik :)
Ciekawi mnie jednak ile to kosztuje w De
Ja właśnie w pl się zaopatruje i wiozę ze sobą pokaźny sloik :)
Ciekawi mnie jednak ile to kosztuje w De
Ja tez nie skladam obietnic bez pokrycia. Jak dziadzus zapytal to powiedzialam, ze teraz pauzuje, potem sa wakacje, moge wrocic we wrzesniu.No to on: we wrzesniu to ja juz nie bede zyl!
I pogadaj z takim rozsadnie:brak wiary: A swoja droga to ciekawe czy...:diabel2:
Moj też mówi że postara sie jeszcze być na tym świecie jak będzie moja pora wrócić.Jak do tej pory wychodzi mu to,bo jestem u niego trzeci raz Dla niego zrezygnowałam z bycia skoczkiem,niech więc się dalej stara:-)
Moj też mówi że postara sie jeszcze być na tym świecie jak będzie moja pora wrócić.Jak do tej pory wychodzi mu to,bo jestem u niego trzeci raz Dla niego zrezygnowałam z bycia skoczkiem,niech więc się dalej stara:-)
Dzisiaj prze-przystojny syn babci, zapytał czy nie chciałabym wrócić za 2 mce.
Miło się zrobiło nie powiem, ale nie chcę nikomu nic obiecywać (babcia dzisiaj też pytała czy wrócę), czyżby się spiknęli?
Marta, jesteś jeszcze ?
Porady z niemieckiego potrzebuję. Idę kupić witaminę C.
Lewoskrętna - gegen Uhrzeigersinn ??? -dobrze tak ?
Linksdrehend
masz tu linka na potwierdzenie http://www.strunz.com/de/forum/vitamin-c-natuerlich-synthetisch-linksdrehend-rechtsdrehend-?p=1
Gdzie to Polek nie ma ? wczoraj po półtoragodzinnej wspinaczce dotarlismy do gosconnego domu . Zamowilismy sobie cos do picia i tak gadu, gadu o pierdołach siedzielismy z dobra godzine. W pewnym momencie podeszła do nas kelnerka i zapytała mnie " A pani nie jest z Polski" a ja w te pędy ,że nie rozumiem co do mnie mowi.Troche się zkonfundowała , i zaczeła przepraszac po niemiecku. He , he raka spiekła* ale oczywiście po chwili powiedzialam do niej w ojczystym języku - dzien dobyry i parę szczerych komplementów nt . restauracji. Przysiadła do nas - ma na imie Iwonka pochodzi z Torunia wyszła za mąz za Niemca, zatrudnia dziewczyne z Polski do opieki nad dzieckiem. Tak zachwałala Polki w języku niemieckim ,że zrobiło sie małe zamieszanie ale bardzo sympatyczne. Dodałam sie jeszcze trochę pieprzu poniewaz starszy pan zapytał czy mogę załatwic opiekunkę dla niego odpowiedziałam , że tak ale taka 20- letnia. Po krótkiej wymainie zdań wiecej chetnych sie zgłosiłło . A ogolnie mowi sie ,że Niemcy nie maja poczucia humoru . A to zdjęcie Iwonki - zeby nie było to uzgodniłam , że wkleje .![]()
https://www.research.net/r/nlt_gw?utm_source=wyborcza.pl&utm_medium=AutopromoINT&utm_campaign=a_Mad_Marcin_mis_ankieta_nlt_060516&utm_content=940x300 Można wypełnić ankietę i uzyskać darmowy dostęp na 2 tygodnie do Wyborczej. Chyba nawet może przychodzić Wam codziennie na czytnik przez te 2 tygodnie, więc chyba warto:)