Na wyjeździe #33

23 maja 2016 11:32 / 1 osobie podoba się ten post
mzap88

Ja właśnie w pl się zaopatruje i wiozę ze sobą pokaźny sloik :)
Ciekawi mnie jednak ile to kosztuje w De 

Jestem zmuszona kupić. Jak znajdę tą witaminę, o którą mi chodzi - napiszę Ci.
23 maja 2016 11:48 / 1 osobie podoba się ten post
hawana

Ja tez nie skladam obietnic bez pokrycia. Jak dziadzus zapytal to powiedzialam, ze teraz pauzuje, potem sa wakacje, moge wrocic we wrzesniu.No to on: we wrzesniu to ja juz nie bede zyl! 
I pogadaj z takim rozsadnie:brak wiary: A swoja droga to ciekawe czy...:diabel2:

Moj też mówi że postara sie jeszcze być na tym świecie jak będzie moja pora wrócić.Jak do tej pory wychodzi mu to,bo jestem u niego trzeci raz Dla niego zrezygnowałam z bycia skoczkiem,niech więc się dalej stara
23 maja 2016 12:00
Marta

Moj też mówi że postara sie jeszcze być na tym świecie jak będzie moja pora wrócić.Jak do tej pory wychodzi mu to,bo jestem u niego trzeci raz Dla niego zrezygnowałam z bycia skoczkiem,niech więc się dalej stara:-)

Ja tez liczylam, ze powie zaczekam, ale moze to juz depresja?
23 maja 2016 12:23
Marta

Moj też mówi że postara sie jeszcze być na tym świecie jak będzie moja pora wrócić.Jak do tej pory wychodzi mu to,bo jestem u niego trzeci raz Dla niego zrezygnowałam z bycia skoczkiem,niech więc się dalej stara:-)

Marta, jesteś jeszcze ? 
Porady z niemieckiego potrzebuję. Idę kupić witaminę C.
Lewoskrętna - gegen Uhrzeigersinn ???   -dobrze tak ?
23 maja 2016 13:38 / 2 osobom podoba się ten post
mzap88

Dzisiaj prze-przystojny syn babci, zapytał czy nie chciałabym wrócić za 2 mce. 
Miło się zrobiło nie powiem, ale nie chcę nikomu nic obiecywać (babcia dzisiaj też pytała czy wrócę), czyżby się spiknęli?

U mnie było podobnie , też rodzina pytała czy wrócę .... 
Miejscówka fajna, PDP oki no i kasa super , powiedziałam, że poczekam jakie wystawią mi referencje  
23 maja 2016 13:49 / 2 osobom podoba się ten post
Benita

Marta, jesteś jeszcze ? 
Porady z niemieckiego potrzebuję. Idę kupić witaminę C.
Lewoskrętna - gegen Uhrzeigersinn ???   -dobrze tak ?

23 maja 2016 14:00
Mycha

Linksdrehend
masz tu linka na potwierdzenie  http://www.strunz.com/de/forum/vitamin-c-natuerlich-synthetisch-linksdrehend-rechtsdrehend-?p=1

Bardzo dziękuję, Mycha.
23 maja 2016 14:42 / 1 osobie podoba się ten post
Das linksdrehende Vitamin C
Kurde pada i pada ani w ogródku posiedzieć ani na spacer wyjść nudzimy sie z dziadkiem a ciągnie sie ten poniedziałek jak flaki z olejem
23 maja 2016 14:48 / 3 osobom podoba się ten post
Jezóóóóó, jak się cieszę że obiad z emerytkami zaliczony.
Babcia od rana srakę miała, bo coś się dzieje, ona wychodzi z domu. Nerwówka do południa na maxa.
Z mojej przerwy niewiele zostało, obejrzę sobie tylko Grę o Tron i tyle.
Obiad był pyszny! Tym razem grillowany łosoś +szpargle+ziemniaczki.
Ogólnie fałszywe towarzystwo jak dla mnie - PDP zaprosiła te koleżanki na kawę do nas (se myślę no extra), ale one "nie nieeee i pitu pitu", podjeżdżamy pod dom, a te same się ładują na salony ;]
PDP zmęczona, bolą ją nogi,ale niee koleżanki trzeba sprosić, tyle że to ja muszę poświęcać swoją przerwę, dobrze że to się dzieje incydentalnie tylko...
Dzwonił gościu z firmy, transport zaklepany, także micha się ponownie cieszy ;)
23 maja 2016 17:53 / 4 osobom podoba się ten post
Ale doznałam oświecenia przy pakowaniu bagażu na wyjazd do Polski.Pracodawcy,firmy mogliby nam sprezentować porządny ZESTAW WALIZEK!Nawet może byc z logo firmy,byle praktyczne,ładne i gratis.
23 maja 2016 19:01 / 6 osobom podoba się ten post
Gdzie to Polek  nie ma ? wczoraj po półtoragodzinnej wspinaczce dotarlismy do gosconnego domu . Zamowilismy sobie cos do picia i tak gadu, gadu o pierdołach siedzielismy z dobra godzine. W pewnym momencie podeszła do nas kelnerka i zapytała mnie " A pani nie jest z Polski" a ja w te pędy ,że nie rozumiem co do mnie mowi.Troche się zkonfundowała , i zaczeła przepraszac po niemiecku. He , he  raka spiekła* ale oczywiście po chwili  powiedzialam do niej w ojczystym języku - dzien dobyry i parę szczerych komplementów nt . restauracji. Przysiadła do nas - ma na imie Iwonka  pochodzi z Torunia wyszła za mąz za Niemca, zatrudnia dziewczyne z Polski do opieki nad dzieckiem. Tak zachwałala Polki  w języku niemieckim ,że zrobiło sie małe zamieszanie ale bardzo sympatyczne. Dodałam sie jeszcze trochę pieprzu poniewaz starszy pan zapytał czy mogę załatwic opiekunkę dla niego  odpowiedziałam , że tak ale taka 20- letnia. Po krótkiej wymainie zdań wiecej chetnych sie zgłosiłło . A ogolnie mowi sie ,że Niemcy nie maja poczucia humoru . A to zdjęcie Iwonki - zeby nie było to uzgodniłam , że wkleje .
23 maja 2016 19:12 / 4 osobom podoba się ten post
  https://www.research.net/r/nlt_gw?utm_source=wyborcza.pl&utm_medium=AutopromoINT&utm_campaign=a_Mad_Marcin_mis_ankieta_nlt_060516&utm_content=940x300 Można wypełnić ankietę i uzyskać darmowy dostęp na 2 tygodnie do Wyborczej. Chyba nawet może przychodzić Wam codziennie na czytnik przez te 2 tygodnie, więc chyba warto:)
23 maja 2016 19:54 / 5 osobom podoba się ten post
mleczkovoll40

Gdzie to Polek  nie ma ? wczoraj po półtoragodzinnej wspinaczce dotarlismy do gosconnego domu . Zamowilismy sobie cos do picia i tak gadu, gadu o pierdołach siedzielismy z dobra godzine. W pewnym momencie podeszła do nas kelnerka i zapytała mnie " A pani nie jest z Polski" a ja w te pędy ,że nie rozumiem co do mnie mowi.Troche się zkonfundowała , i zaczeła przepraszac po niemiecku. He , he  raka spiekła* ale oczywiście po chwili  powiedzialam do niej w ojczystym języku - dzien dobyry i parę szczerych komplementów nt . restauracji. Przysiadła do nas - ma na imie Iwonka  pochodzi z Torunia wyszła za mąz za Niemca, zatrudnia dziewczyne z Polski do opieki nad dzieckiem. Tak zachwałala Polki  w języku niemieckim ,że zrobiło sie małe zamieszanie ale bardzo sympatyczne. Dodałam sie jeszcze trochę pieprzu poniewaz starszy pan zapytał czy mogę załatwic opiekunkę dla niego  odpowiedziałam , że tak ale taka 20- letnia. Po krótkiej wymainie zdań wiecej chetnych sie zgłosiłło . A ogolnie mowi sie ,że Niemcy nie maja poczucia humoru . A to zdjęcie Iwonki - zeby nie było to uzgodniłam , że wkleje .

A mówiłam " nie bierz na wycieczkę reklamówki z " Biedronki " , bo Cię od razu rozpoznają skąd jesteś ? sie nie slucha , sie ma !
23 maja 2016 20:09 / 1 osobie podoba się ten post
wichurra2

https://www.research.net/r/nlt_gw?utm_source=wyborcza.pl&utm_medium=AutopromoINT&utm_campaign=a_Mad_Marcin_mis_ankieta_nlt_060516&utm_content=940x300 Można wypełnić ankietę i uzyskać darmowy dostęp na 2 tygodnie do Wyborczej. Chyba nawet może przychodzić Wam codziennie na czytnik przez te 2 tygodnie, więc chyba warto:)

Dziękuję.Zamawiam własnie!
23 maja 2016 20:28 / 8 osobom podoba się ten post
Ciebie na szczęście nikt nie zmusza do czytania, a kto chce to poczyta.