Na wyjeździe #33

24 maja 2016 09:12 / 2 osobom podoba się ten post
MeryKy

Najlepiej to być sobie samemu sterem i żeglarzem ?

Miałabym taką
24 maja 2016 09:43 / 2 osobom podoba się ten post
Wiadomo, że za darmo umarło! 
24 maja 2016 10:08 / 6 osobom podoba się ten post
Kiedyś daaawno temu dostałam w pracy skórzaną aktówkę na dokumenty.
Cała papierologia z tym była.Po pięciu latach zeszła ze stanu w księgowości i dostałam ją w prezencie( do kosza się nadawała).
Więc z tymi walizkami taki sam by był cyrk.he.he
24 maja 2016 11:33 / 3 osobom podoba się ten post
Parę dni temu wydzwaniał serwisant od pieca.I koniecznie chciał przyjść o 13 h.Początek mojej przerwy ,więc wytargowałam przed południem .Siedział 2 h .A tak to wszyscy uwielbiają terminy w samą moją pauzę.Terapeutka ,logopeda i p.doktor.Nie mówiąc o rodzinie.Pauze mam i koniec.No ,może tylko doktorowa  przyjść  reszta musi się w innym czasie zmieścić.

Andrea święta racja .Masz wolne i nikt niech ci się po chałupie nie kręci i czas blokuje.
24 maja 2016 13:31 / 1 osobie podoba się ten post
Pauza upływa mi na wakacjach.pl gdzie szukam idealnej opcji na czerwcowy urlopik :)

Dzisiaj babka z firmy mi ciśnienie podniosła, jeszcze do domu nie pojechałam ,a ta mnie pyta, co dalej?
No kurde, co dalej- jadę do domu, odpoczywam i do roboty to najwcześniej za miesiąc/półtorej....
24 maja 2016 15:51 / 6 osobom podoba się ten post
W niedzielę byliśmy na obiedzie w restauracji. Nie udało mi się wykręcić. Byliśmy w większym gronie. Było miło, chociaż szwagier Babci jak zawsze ma jakieś uwagi. Tym razem też. Już po deserze, tradycyjnie kieliszek jakiegoś alkoholu. Podziękowałam, powiedziałam, że nie piję. A on: No tak, w Polsce to wy tylko wódkę pijecie.
- Oczywiście - powiedziałam -ja piję tylko taką powyżej 50 %, taką dla koneserów....
24 maja 2016 16:15
mzap88

Pauza upływa mi na wakacjach.pl gdzie szukam idealnej opcji na czerwcowy urlopik :)

Dzisiaj babka z firmy mi ciśnienie podniosła, jeszcze do domu nie pojechałam ,a ta mnie pyta, co dalej?
No kurde, co dalej- jadę do domu, odpoczywam i do roboty to najwcześniej za miesiąc/półtorej....

Szukasz w Pl. czy zagranica?
24 maja 2016 16:48 / 2 osobom podoba się ten post
Wróciłam z pauzy i od fryzjera......dziadek został dziś dokładnie opitol.... przez Polkę....wcześcniej był u starego niemca...który mu skracał włoski na 1 cm....i po tygodniu było to samo...........ale dziadek nie bardzo....zadowolony bo uszy odstają....mówi....
Przerwę spędziłam w Binzen....z Bonią ...opiekunką...pojechaliśmy autkiem do koleżanki Uli.........było sympatycznie......poczytałam im trochę dowcipów od Opiekunek.......śmiechu było....bardzo...dużo bo razem.......
Wieczorkiem jestem umówiona z chłopakiem od rowerów.....bedziemy sprawdzać kto lepiej zna niemiecki.....na super memo......
Niestety o 21 muszę być w domu aby PDP podać insulinę.......
24 maja 2016 16:54 / 1 osobie podoba się ten post
anerik

Wróciłam z pauzy i od fryzjera......dziadek został dziś dokładnie opitol.... przez Polkę....wcześcniej był u starego niemca...który mu skracał włoski na 1 cm....i po tygodniu było to samo...........ale dziadek nie bardzo....zadowolony bo uszy odstają....mówi....
Przerwę spędziłam w Binzen....z Bonią ...opiekunką...pojechaliśmy autkiem do koleżanki Uli.........było sympatycznie......poczytałam im trochę dowcipów od Opiekunek.......śmiechu było....bardzo...dużo bo razem.......
Wieczorkiem jestem umówiona z chłopakiem od rowerów.....bedziemy sprawdzać kto lepiej zna niemiecki.....na super memo......:randka4:
Niestety o 21 muszę być w domu aby PDP podać insulinę.......

Irenko , Tobie nie wolno podawać insuliny 
24 maja 2016 16:55 / 2 osobom podoba się ten post
Mirka Dz

Szukasz w Pl. czy zagranica?

Oczywiście ze zagranicą :)
24 maja 2016 16:58 / 2 osobom podoba się ten post
Andy, wiem jaki problem jest z niepunktualnymi ludziskami. Daj tym swoim nr komorki i niech najpierw zadzwonia na komorke a nie na dzwonek. Ja tak zrobilam i mam spokoj a nieproszeni goscie np. uchodzcy... no to ie ma na nich rady, tylko w czasie spania siostr, dzwonek wylaczyc
24 maja 2016 17:04 / 5 osobom podoba się ten post
Barbara niepowtarzalna

Irenko , Tobie nie wolno podawać insuliny :lol3:

ależ ja tylko podaję dziadkowi do rączki....a dziadunio sam kłuje......:

Myslałam, że mi zabrobniasz randkować......Basieńko......
24 maja 2016 18:33 / 1 osobie podoba się ten post
mzap88

Oczywiście ze zagranicą :)

Powiedz mi kochana, czy jak byłaś w Pradze wymieniałaś złotówki na ichniejsze korony, czy korzystałaś z euro? Masz rozeznanie, co lepiej?
24 maja 2016 20:26 / 1 osobie podoba się ten post
basiaim

Powiedz mi kochana, czy jak byłaś w Pradze wymieniałaś złotówki na ichniejsze korony, czy korzystałaś z euro? Masz rozeznanie, co lepiej?

Wymieniałam zł na korony i tym płaciłam.
Nie wydałam ani ojro w Pradze.
24 maja 2016 20:41 / 1 osobie podoba się ten post
mzap88

Wymieniałam zł na korony i tym płaciłam.
Nie wydałam ani ojro w Pradze.

Też tak zawsze robiłam, ale teraz będę wyjeżdżać z De do Pragi, więc musiałabym wcześniej zadbać o wymianę.

Dzięki