12 października 2016 17:41
Romana1Potrzebuję rady, odnośnie niemieckiego elektrycznego piekarnika, bo widzę, że jak piekę nasze polskie ciasta, to temperatura podana w przepisach jest jak na Niemcy za niska i trwa to minimum pół godziny dłużej. Piekę tu włączając coś takiego, co ma dwie proste kreski, na górze jedną, na dole drugą, ale może trzeba włączyć coś innego? Jak wygląda tzw. Umlauft na przykład, niemieckie przepisy często o nim mówią.Dzięki za odzew!:disco:
Tez tak piekę,na te dwie kreski ,ale juz go wyczaiłam i nagrzewam do 200stopni,wkładam ciasto,po 10-15 min zmniejszam do 170 i tak piekę do końca,ale i tak te 10-20 min dłużej trzeba.W gazówce zupełnie inaczej to wyglada.Romano-ciasta peiczesz w D????????Nooo,zaskoczyłas mnie:):):)Też tu piekę ,ale nie za często.I tylko zwykłego kręciocha,siostry cukrzycowe nieco więc słodkie ograniczone.