Co dzisiaj gotujesz na obiad? #9

30 listopada 2016 13:46 / 1 osobie podoba się ten post
Kruszynka64

Zrobiłam spaghetti,do tego słodko-kwasny sos z Edeki,sama zrobiłam surówkę z pora i jabłka,bo musowo musi być codziennie.Dziadek talerz wylizal,babcia oczywiscie zostawiła zum Abendbrott:-) jedna łyżkę makaronu,żebym za bardzo nie urosła.

Masz  chyba już dość tej baby
30 listopada 2016 14:09 / 2 osobom podoba się ten post
Ann1967

Masz  chyba już dość tej baby:aniolki:

Zebyś wiedziała,pracy tu nie mam prawie wcale,dziadek spoko,ale ona mnie psychicznie wykończy.Napewno tu nie wróce.
30 listopada 2016 14:13
Ale jesteś do opieki dziadka czy ich obojga.?
30 listopada 2016 14:13
Ale jesteś do opieki dziadka czy ich obojga.?
30 listopada 2016 14:17 / 6 osobom podoba się ten post
Kruszynka64

Zebyś wiedziała,pracy tu nie mam prawie wcale,dziadek spoko,ale ona mnie psychicznie wykończy.Napewno tu nie wróce.

Ja nigdy nie jeżdżę  do malzenstw gdzie do opieki jest jedno  z nich, bo zazwyczaj trafia się na taki "bonus ",  który krew wypija i wykancza .  Nie dawaj się wrednej  babie.
30 listopada 2016 15:48 / 3 osobom podoba się ten post
Ann1967

Ja nigdy nie jeżdżę  do malzenstw gdzie do opieki jest jedno  z nich, bo zazwyczaj trafia się na taki "bonus ",  który krew wypija i wykancza .  Nie dawaj się wrednej  babie.

A jak bonus widzi, że się nie reaguje to pomysłowo próbuje zwrócić na siebie uwagę. Od dramatycznych wstępów zaczynając, po próby obrobienia komuś tyłka, nieważne komu im bardziej piorunujący news, tym lepiej. To mnie skutecznie pozbawia apetytu, więc na jednym z miejsc nie musiałam uważać na dietę.

Tu jest ok więc na obiad były kopytka z przesmażaną kiszoną kapustą i mielone.
30 listopada 2016 16:33 / 1 osobie podoba się ten post
Grünkohl + Mettwurst- dla mnie
Pieczeń wołowa w sosie cebulowym, ziemniaki, kapusta czerwona--dla pdp.
Deser- galaretka z sosem waniliowym.
30 listopada 2016 17:30 / 5 osobom podoba się ten post
Te malutkie to już zjedzone ,a moje są odpowiednich rozmiarów i nie ma potrzeby żeby jeszcze rosły ,wiec nie trzymaj kciuków.
30 listopada 2016 19:01 / 7 osobom podoba się ten post
Pierogi z grzybami, sobotniej jeszcze produkcji, przysmażone na złoto, okraszone zeszkloną cebulką i do tego barszcz czerwony, czysty. Może i niezdrowo, ale jaki smak ?
30 listopada 2016 19:26 / 4 osobom podoba się ten post
Filet z dorsza panierowany , surowka z pora i marchewki , ziemniaczki :)
30 listopada 2016 19:41 / 1 osobie podoba się ten post
margaritka59

Pierogi z grzybami, sobotniej jeszcze produkcji, przysmażone na złoto, okraszone zeszkloną cebulką i do tego barszcz czerwony, czysty. Może i niezdrowo, ale jaki smak ?:gwizdanie:

Zdrowo , zdrowo :)
Pyszności :)
30 listopada 2016 19:51 / 2 osobom podoba się ten post
margaritka59

Pierogi z grzybami, sobotniej jeszcze produkcji, przysmażone na złoto, okraszone zeszkloną cebulką i do tego barszcz czerwony, czysty. Może i niezdrowo, ale jaki smak ?:gwizdanie:

Boziu, jak bym zjadła takie pierożki,ale muszę czekać do Wigilii, na krokiety z grzybkami też.
Moja Mamunia robi najlepsze.
Margaritko, narobiłaś mi smaka, aż Tobie zazdroszczę:)
30 listopada 2016 20:55 / 1 osobie podoba się ten post
Barbara48

Boziu, jak bym zjadła takie pierożki,ale muszę czekać do Wigilii, na krokiety z grzybkami też.
Moja Mamunia robi najlepsze.
Margaritko, narobiłaś mi smaka, aż Tobie zazdroszczę:)

To Cie jeszcze pognębię. Z tego farszu pierogowego wyszły mi jeszcze na jeden obiad krokieciki. No .... były pyszne, może nie jak Twojej mamy , ale też dawno takich dobruchnych  nie jadłam 
30 listopada 2016 21:04 / 1 osobie podoba się ten post
margaritka59

To Cie jeszcze pognębię:-). Z tego farszu pierogowego wyszły mi jeszcze na jeden obiad krokieciki. No .... były pyszne, może nie jak Twojej mamy , ale też dawno takich dobruchnych  nie jadłam :brawo1:

No toś mnie dobiła pięknie: (
Jutro ide do stajni szukać buraczkow, bo konie jedzą marchewkę i buraczki.jutro gotuje rosół, to będzie baza na barszczyk.
Mam pieczarki i suszone polskie grzybki.
Na piątek będą krokiety:)
30 listopada 2016 21:09 / 1 osobie podoba się ten post
Barbara48

No toś mnie dobiła pięknie: (
Jutro ide do stajni szukać buraczkow, bo konie jedzą marchewkę i buraczki.jutro gotuje rosół, to będzie baza na barszczyk.
Mam pieczarki i suszone polskie grzybki.
Na piątek będą krokiety:)