Na wyjeździe #35

16 listopada 2016 20:39 / 1 osobie podoba się ten post
lolowa

No kochani , mija mój urodzinowy dzień , dostałam prezenty na miarę --- i tak , abym się lepiej poczuła szukam duszyczki w Dresden ---- nie , ja tam nie jestem , ale jak ktoś się zgłosi --- wyjaśnię

Najlepszego Lolowa,100 lat
16 listopada 2016 20:42 / 7 osobom podoba się ten post
Alina

Czy będę bardzo niedyskretna jak zapytam o co chodzi ? Nie kumam, a chciałabym, oj chciała.....trala..lala:-)

Chodzi o paczki dla dzieci z osrodka Pomocy Spolecznej...Rzucilam temat do Paolo i Juli09,ktorzy zadeklarowali finansowe wsparcie,zeby zakupic jakies drobiazgi,ja tez ,oczwiscie sie dorzucilam. Calosci pilnuje Doda1961. No i jeszcze jednym darczynca z forum jest nasz pies na baby,czyli Orim,ale on on juz drugi raz. Ot i cala tajemnica;) 
16 listopada 2016 20:42 / 5 osobom podoba się ten post
Dziękuję Ci serdecznie za troskę ale gwoli wyjaśnienia pozwolę sobie zauważyć, że mój żołądek nie takie mieszanki widział i ma się świetnie.  A co mi koledzy do kubka za napoje wlewali to wolę nie pamiętać. Szczerze mówiąc to po takich miksturach i tak nie pamięta się  zbyt wiele.
16 listopada 2016 20:46 / 3 osobom podoba się ten post
fioletowa.mysz

Chodzi o paczki dla dzieci z osrodka Pomocy Spolecznej...Rzucilam temat do Paolo i Juli09,ktorzy zadeklarowali finansowe wsparcie,zeby zakupic jakies drobiazgi,ja tez ,oczwiscie sie dorzucilam. Calosci pilnuje Doda1961. No i jeszcze jednym darczynca z forum jest nasz pies na baby,czyli Orim,ale on on juz drugi raz. Ot i cala tajemnica;) 

Chodzi o dzieci ze Specjalnego Osrodka Szkolno Wychowawczego, dla dzieci z uposledzeniem umysłowym i innymi dysfunkcjami Myszko
A Orim to juz trzeci raz
16 listopada 2016 20:46 / 1 osobie podoba się ten post
fioletowa.mysz

Acha.....no to wszystko jasne i bardzo szlachetne 
16 listopada 2016 20:47 / 1 osobie podoba się ten post
doda1961

Chodzi o dzieci ze Specjalnego Osrodka Szkolno Wychowawczego, dla dzieci z uposledzeniem umysłowym i innymi dysfunkcjami Myszko :-)
A Orim to juz trzeci raz :-)

No widzisz jak demencja sie udziela
16 listopada 2016 20:48 / 1 osobie podoba się ten post
fioletowa.mysz

No wiesz i ogłoszenia nie dałaś, a nas tu tyle.. 
Chyba, że to dedykowany gest.. 
16 listopada 2016 20:54 / 2 osobom podoba się ten post
fioletowa.mysz

A jak sie można wkręcić do Waszego projektu? 
16 listopada 2016 20:57 / 4 osobom podoba się ten post
Już nie pójdę choć to są dobre osoby, lekko zwariowane ale dobre. Działo się to zawsze na naszych spotkaniach pracowych. Pracy niestety już nie ma, a kolegów  ( koleżanki zresztą też) rozwiało po świecie. Przypomniało mi się jak poszliśmy kiedyś na piwo do Meksykańskiej. Zamówiliśmy sobie stolik z kaktusem. Co to znaczy ? Na środku stolika jest sztuczny kaktus z kranikiem , z którego każdy nalewa sobie piwo. Dyskretnie na ścianie jest zainstalowany monitor tak aby każdy zainteresowany widział  ile już wypito i jaki jest rachunek. Poszliśmy kulturalnie po pracy na piwo, no może ewentualnie dwa. W którymś momencie kolega zauważył, że licznik się zaciął i przestał liczyć. Oj działo się, działo. Wyszliśmy jako ostatni goście z knajpy, uchachani i z bardzo niewyraźną mową. 
16 listopada 2016 20:58 / 7 osobom podoba się ten post
Pomoc forum2

No wiesz i ogłoszenia nie dałaś, a nas tu tyle.. :wiking:
Chyba, że to dedykowany gest.. :przytula:

Elfinko, kiedyś poprosiłam o niewielkie wsparcie przy kompletowaniu ,,Szlachetnej Paczki". Zostałam wówczas wyśmiana, wyszydzona, oskarzona , że się chwalę i takie tam inne. To własnie wtedy Orim jako jedyny się dołączył, okazując swoje wielkie serce i od tej pory co roku działamy sobie wespół w zespół w tym temacie.Oczywiscie nie jest tajemnicą, że szczegolną rolę w tym odegrała niesławna mleczko ze swoimi kundelkami i pare jeszcze innych osób, ktorych istnienia juz nawet nie pamiętam. Dlatego nie widziałam powodu, żeby o tym pisać, bo i po co. Mam kontakt z niektórymi forumowiczami poza forum i jak ktoś chce, to drogę zna, tak jak i ja znam drogę do nich i ich wielkich serc. Myszka Fioletowa mnie zdekonspirowała i nie tylko mnie, więc dlatego pisze ten post. Nie róbmy więc afery. Tyle jest biedy na tym świecie, że jak ktoś chce to sobie znajdzie pole działania, żeby wspomóc potrzebujących. Ja wraz ze znajomymi juz drugi raz obdarowuję dzieci z osrodka o ktorym wspomniałam w poprzednim poscie.
16 listopada 2016 21:03 / 5 osobom podoba się ten post
doda1961

Elfinko, kiedyś poprosiłam o niewielkie wsparcie przy kompletowaniu ,,Szlachetnej Paczki". Zostałam wówczas wyśmiana, wyszydzona, oskarzona , że się chwalę i takie tam inne. To własnie wtedy Orim jako jedyny się dołączył, okazując swoje wielkie serce i od tej pory co roku działamy sobie wespół w zespół w tym temacie.Oczywiscie nie jest tajemnicą, że szczegolną rolę w tym odegrała niesławna mleczko ze swoimi kundelkami i pare jeszcze innych osób, ktorych istnienia juz nawet nie pamiętam. Dlatego nie widziałam powodu, żeby o tym pisać, bo i po co. Mam kontakt z niektórymi forumowiczami poza forum i jak ktoś chce, to drogę zna, tak jak i ja znam drogę do nich i ich wielkich serc. Myszka Fioletowa mnie zdekonspirowała :-) i nie tylko mnie, więc dlatego pisze ten post. Nie róbmy więc afery. Tyle jest biedy na tym świecie, że jak ktoś chce to sobie znajdzie pole działania, żeby wspomóc potrzebujących. Ja wraz ze znajomymi juz drugi raz obdarowuję dzieci z osrodka o ktorym wspomniałam w poprzednim poscie.

Uwazam,ze to co robicie jest wazne i piekne. I nie ma sie co certolic. Jesli ktos za takie cos robi jazdy to jest zwyczajnie wredny.sorki za byki ale jaram se na balkonie i z tel. klikam.
16 listopada 2016 21:05 / 6 osobom podoba się ten post
Podaję link, gdyby ktoś miał zyczenie się zapoznać http://zostanmikolajem.com/
16 listopada 2016 21:07 / 2 osobom podoba się ten post
Binor

A jak sie można wkręcić do Waszego projektu? :zaklopotanie:

Trzeba Dode uruchomic,zeby wytlumaczyla. Bo z moja demencja to namotam jak zwykle;))) 
16 listopada 2016 21:08 / 3 osobom podoba się ten post
Alina

Już nie pójdę choć to są dobre osoby, lekko zwariowane ale dobre. Działo się to zawsze na naszych spotkaniach pracowych. Pracy niestety już nie ma, a kolegów  ( koleżanki zresztą też) rozwiało po świecie. Przypomniało mi się jak poszliśmy kiedyś na piwo do Meksykańskiej. Zamówiliśmy sobie stolik z kaktusem. Co to znaczy ? Na środku stolika jest sztuczny kaktus z kranikiem , z którego każdy nalewa sobie piwo. Dyskretnie na ścianie jest zainstalowany monitor tak aby każdy zainteresowany widział  ile już wypito i jaki jest rachunek. Poszliśmy kulturalnie po pracy na piwo, no może ewentualnie dwa. W którymś momencie kolega zauważył, że licznik się zaciął i przestał liczyć. Oj działo się, działo. Wyszliśmy jako ostatni goście z knajpy, uchachani i z bardzo niewyraźną mową. 

Oj, zebyś Ty Alinko wiedziała, jaka cudna jest meksykańska knajpa w miescie Łodzi, a jakie jedzonko i nawet Zorro jest i strzela z kapiszonowca :D :D :D :D :D
Uwielbiam tę knajpę. http://mexican.pl/piotrkowska/
16 listopada 2016 21:10 / 6 osobom podoba się ten post
"Cokolwiek uczyniliście jednemu z tych braci moich najmniejszych, Mnieście uczynili” (Mt 25,40). To są słowa Jezusa to tak gdyby ktoś miał wątpliwości i chciał cokolwiek wyszydzać. Mleczko nie ma to domniemywam, że będzie cisza w tym temacie.