Wektorem malarii jest ok. 80 różnych gatunków komarów z rodzaju Anopheles (m.in. widliszek). To jest winowajca.
Wektorem malarii jest ok. 80 różnych gatunków komarów z rodzaju Anopheles (m.in. widliszek). To jest winowajca.
I takiego maleństwa się boi?
Jaka to róznica ...wszędzie są muchy Tse-Tse..
Tu jest temat o maczetach a nie komarach......Trochę powagi drogie koleżanki.....:-)
Tu jest temat o maczetach a nie komarach......Trochę powagi drogie koleżanki.....:-)
Tam muchy ....niech se " tse " jak go swędzi ...ten nos ...Ivanilka , kiedyś oglądałam jakiś tam fim . Rzecz się działa w Mongolii , konkretnie w Ułan Bator . Tam był jeden chłopak o bardzo ciemnej karnacji ....Musi to ON ! Na pewno Ci mówił " jo żem z Ułan Bator ".... Nie ma bata ....z Ułan Bator pochodzi .....bo to też na " U " jest !:lol3:
Tam muchy ....niech se " tse " jak go swędzi ...ten nos ...Ivanilka , kiedyś oglądałam jakiś tam fim . Rzecz się działa w Mongolii , konkretnie w Ułan Bator . Tam był jeden chłopak o bardzo ciemnej karnacji ....Musi to ON ! Na pewno Ci mówił " jo żem z Ułan Bator ".... Nie ma bata ....z Ułan Bator pochodzi .....bo to też na " U " jest !:lol3:
Zobacz jaki ma nos.....ale ta teza naukowa ma zastosowanie chyba tylko wśród Europejczyków.......:lol3:
cos sie maczety uczepiła :-) znaczy sie chcesz sie uczepić :lol3:
Mhmmmm .... Podobno . W Afryce długość nogi od stopy po kolano .....ale za to tylko x 1 ....tralalalala ....a nie jak u nasz nos x 3 . Czyli Europejczycy górą :lol3:
Bo to bardzo interesujący temat......Te maczety.........Buszmenskie......:lol3:
Baśka! Jak Ty już coś zapodasz to skonać ze śmiechu można. Ale,ale .....jak z Ułan Bator to musi mieć skośne oczy.
Zaraz ci Orim zrobi wykład o długości nosa,buta i wielkości dłoni...zobaczysz...:-)