Co dzisiaj gotujesz na obiad? 10

29 stycznia 2017 09:58 / 2 osobom podoba się ten post
Dziś kuchnia poleca : shap ze ślifkami,s sosem pieszczeniowym,pieszczone kartofle,surufka s pora.
29 stycznia 2017 10:11 / 2 osobom podoba się ten post
U mnie garnek pomidorowej Knorra z makaronem i smietanka :) A potem rybka w panierce i cos do niej :)
29 stycznia 2017 10:33 / 2 osobom podoba się ten post
Rosół ugotowany pełen warzyw i mięsa..do tego makaron i zielona pietruszka...
Catering przyniesie sznycle z kurczaka,warzywa kalafior,groszek i marchew na ciepło i ziemniaki...w lodówce pojemnik z pysznym ciastem...
29 stycznia 2017 11:54
Witajcie... ja po prośbie dzisiaj- o rade.... chce ugotować dziś na obiad pulpeciki, mam mielone wolowe, ale mam tez problem... nie mogę do tego dodac ani zwyklej bulki, ani bulki tartej( chodzi mi o wersje bezglutenowa po prostu, a nie mam w domu na ten moment zadnych specjalistycznych produktów typu maka bezglutenowa, czy pieczywo bezglutenowe). zastanawiam się co do tego mielonego dodac, żeby się nie rozpadlo i żeby nie było za twarde. jakies sugestie?- będę wdzieczna.
29 stycznia 2017 12:03 / 2 osobom podoba się ten post
użytkowniczka niegdyś znana jako debiutantka

Witajcie... ja po prośbie dzisiaj- o rade.... chce ugotować dziś na obiad pulpeciki, mam mielone wolowe, ale mam tez problem... nie mogę do tego dodac ani zwyklej bulki, ani bulki tartej( chodzi mi o wersje bezglutenowa po prostu, a nie mam w domu na ten moment zadnych specjalistycznych produktów typu maka bezglutenowa, czy pieczywo bezglutenowe). zastanawiam się co do tego mielonego dodac, żeby się nie rozpadlo i żeby nie było za twarde. jakies sugestie?- będę wdzieczna.

Ja bym nie dodawała nic extra.
Po wyrobieniu, gdy delikatnie wrzucisz je do wrzątku nie powinny się rozpaść.
29 stycznia 2017 12:05 / 1 osobie podoba się ten post
Pdp- pieczeń z dzika, krokiety ziemniaczane i brukselka.
Ja- pieczeń wieprzowa w sosie, kluski, kapusta czerwona.

Bita śmietana + kirsch grütze.
29 stycznia 2017 12:26 / 2 osobom podoba się ten post
...rano usmażyłam naleśniki orkiszowo-gryczane do kapusty z grzybami i mięskiem-będą krokiety. Barszcz czerwony na rosole mam. I to byłoby na tyle.
29 stycznia 2017 13:01 / 4 osobom podoba się ten post
Karkówka wędzona w kiszonej kapuście i ziemniaki.Deser .
29 stycznia 2017 13:05 / 3 osobom podoba się ten post
użytkowniczka niegdyś znana jako debiutantka

Witajcie... ja po prośbie dzisiaj- o rade.... chce ugotować dziś na obiad pulpeciki, mam mielone wolowe, ale mam tez problem... nie mogę do tego dodac ani zwyklej bulki, ani bulki tartej( chodzi mi o wersje bezglutenowa po prostu, a nie mam w domu na ten moment zadnych specjalistycznych produktów typu maka bezglutenowa, czy pieczywo bezglutenowe). zastanawiam się co do tego mielonego dodac, żeby się nie rozpadlo i żeby nie było za twarde. jakies sugestie?- będę wdzieczna.

Żeby mielone było soczyste trzeba dodać bulion. Jeśli nie masz ugotowanego, to tozpuść w 0,5 szklanki wrzątku łyżkę płaską przyprawy typu vegeta. To na 0, 5 kg mięsa.Dodaj  bulion, czosnek zgnieciony przez praskę, pieprz i wyrabiaj do wchłonięcia wody.Spróbuj czy nie za słone. Potem 1 jajko i nadal wyrabiaj. Z masy formuj pulpeciki, zrazy albo możesz użyć to jako nadzienie do pierogów. Podczas formowania płucz ręce w zimnej wodzie, to mięso nie będzie przyklejało się do rąk. Gotowe cuda można smażyć bez panierki lub gotować. Opcjonalnie dodaję szynkę krojoną, ale wtedy zmniejszam ilość przyprawy, bo szynka wędzona jest słona.
29 stycznia 2017 14:41 / 3 osobom podoba się ten post
użytkowniczka niegdyś znana jako debiutantka

Witajcie... ja po prośbie dzisiaj- o rade.... chce ugotować dziś na obiad pulpeciki, mam mielone wolowe, ale mam tez problem... nie mogę do tego dodac ani zwyklej bulki, ani bulki tartej( chodzi mi o wersje bezglutenowa po prostu, a nie mam w domu na ten moment zadnych specjalistycznych produktów typu maka bezglutenowa, czy pieczywo bezglutenowe). zastanawiam się co do tego mielonego dodac, żeby się nie rozpadlo i żeby nie było za twarde. jakies sugestie?- będę wdzieczna.

Jeśli masz ryż to go ugotuj i dodaj do masy mięsnej. Wychodzą bardzo smaczne kotlety, czy pulpety i nie rozpadają się. 
29 stycznia 2017 16:26 / 3 osobom podoba się ten post
użytkowniczka niegdyś znana jako debiutantka

Witajcie... ja po prośbie dzisiaj- o rade.... chce ugotować dziś na obiad pulpeciki, mam mielone wolowe, ale mam tez problem... nie mogę do tego dodac ani zwyklej bulki, ani bulki tartej( chodzi mi o wersje bezglutenowa po prostu, a nie mam w domu na ten moment zadnych specjalistycznych produktów typu maka bezglutenowa, czy pieczywo bezglutenowe). zastanawiam się co do tego mielonego dodac, żeby się nie rozpadlo i żeby nie było za twarde. jakies sugestie?- będę wdzieczna.

Za radą mojej PDP zawsze dodaję mielonych orzechów ze dwie garście. Kotleciki-pulpeciki sa zawsze soczyste i mniamniusie.
29 stycznia 2017 16:42 / 2 osobom podoba się ten post
doda1961

Za radą mojej PDP zawsze dodaję mielonych orzechów ze dwie garście. Kotleciki-pulpeciki sa zawsze soczyste i mniamniusie.

no takiego patentu jeszcze nie slyszalam.... trzeba sprobowac, bo to calkiem dobre moze byc. dziekuje
29 stycznia 2017 20:45 / 1 osobie podoba się ten post
użytkowniczka niegdyś znana jako debiutantka

no takiego patentu jeszcze nie slyszalam.... trzeba sprobowac, bo to calkiem dobre moze byc. dziekuje :-)

Możesz dodać 2 łyżki musztardy.
Można dodać nieco surowych lub gotowanych warzyw, np. marchewkę, paprykę, no cebulę, rozdrobnione, ale nie na papkę. 
albo
- łyżkę kaszy manny i panierować np. w płatkach owsianych - ale niestety gluten.

Jeśli o mnie chodzi nie dodaję do mielonych żadnych bułek i nie panieruję takiego mięsa. Dodaję przyprawy, mięso i żółtko jaja. 

Jadłem kiedyś mielone, gdzie mięso połączone było z gotowanym ryżem, też bardzo smaczne.  
29 stycznia 2017 20:50 / 2 osobom podoba się ten post
użytkowniczka niegdyś znana jako debiutantka

no takiego patentu jeszcze nie slyszalam.... trzeba sprobowac, bo to calkiem dobre moze byc. dziekuje :-)

Jak dodasz gotowanego ryżu , posiekanej kapusy, cebuli i grzybów, to będą leniwe gołąbki
30 stycznia 2017 12:35 / 4 osobom podoba się ten post
Berbelucha i woda....
Ta witryna wykorzystuje pliki cookies. Wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Zapoznaj się z polityką prywatności.