Co dzisiaj gotujesz na obiad? 10

12 czerwca 2017 11:33
scarlet

Dla babci Maultaschensuppe ze szczypiorkiem,  dla mnie kalafiorek gotowany, posypany koperkiem plus miseczka Feldsalat z pomidorkami koktajlowymi..:gotuje:

Uwielbiam maultauschen ale jak możesz napisz jak robisz zupe?nigdy z tego zupy nie robilam
12 czerwca 2017 11:35 / 3 osobom podoba się ten post
Zupka szparagowa na deser owocowy jogurt
12 czerwca 2017 15:22 / 4 osobom podoba się ten post
moni.r

Uwielbiam maultauschen ale jak możesz napisz jak robisz zupe?nigdy z tego zupy nie robilam

Robisz rosołek najlepiej wołowy, może być z kostki lub słoiczka, wrzucasz maultasche /mogą byc w całości, ja daję pokrojone na plasterki ze względu na to źe babcia ma problemy z gryzieniem/ doprowadzam do wrzenia, zestawiam na ok 15 minut. Serwuję na talerze, rosołku niewiele, posypuję świeżym szczypiorkiem i gotowe. Tak mnie nauczył dziadek pod Sttutgartem. Bardzo to lubię i pdp też smakuje. Rodzina jak tutaj przyjeżdża, to podobnie robią.
12 czerwca 2017 16:54 / 2 osobom podoba się ten post
scarlet

Dla babci Maultaschensuppe ze szczypiorkiem,  dla mnie kalafiorek gotowany, posypany koperkiem plus miseczka Feldsalat z pomidorkami koktajlowymi..:gotuje:

Jolu nadal na dietce? 
12 czerwca 2017 20:01 / 1 osobie podoba się ten post
scarlet

Robisz rosołek najlepiej wołowy, może być z kostki lub słoiczka, wrzucasz maultasche /mogą byc w całości, ja daję pokrojone na plasterki ze względu na to źe babcia ma problemy z gryzieniem/ doprowadzam do wrzenia, zestawiam na ok 15 minut. Serwuję na talerze, rosołku niewiele, posypuję świeżym szczypiorkiem i gotowe. Tak mnie nauczył dziadek pod Sttutgartem. Bardzo to lubię i pdp też smakuje. Rodzina jak tutaj przyjeżdża, to podobnie robią.

Dzięki napewno zrobie jeszcze w tym tygodniu: i czuje ze polubię
13 czerwca 2017 08:05 / 3 osobom podoba się ten post
Ziemniaczki,rybka duszona w pomidorach,budyn
13 czerwca 2017 09:40 / 1 osobie podoba się ten post
Dziś totalny ukłon w stronę babci.Bratwurst,kapucha kwaszona zasmażana i ziemniaki.
13 czerwca 2017 10:23 / 2 osobom podoba się ten post
Zupa jarzynowa z czeluści zamrażarki plus makaron do tego:)
13 czerwca 2017 10:25 / 4 osobom podoba się ten post
Gabrysia

Jolu nadal na dietce? :-)

znowu raczej..drugą turę zaczęłam.. od 12 lipca urlop, muszę wygladać..a kto mi zabroni..
13 czerwca 2017 10:36 / 5 osobom podoba się ten post
Hochzeits Suppe by Maggi.
Ja udko z kurczaka + sałata.
13 czerwca 2017 10:39 / 7 osobom podoba się ten post
Ugotowałam gulasz z mięsa wieprzowego i będzie on z kaszą kuskus....W gulaszu wszystkie warzywa,więc może będzie bez sałatki / surówki, taka w lodówce stoi z białej kapusty_pyszna...
13 czerwca 2017 12:06 / 6 osobom podoba się ten post
Makaron z sosem grzybowym
13 czerwca 2017 12:50 / 4 osobom podoba się ten post
Ziemniaczki w mundurkach gotowane na parze, śledzie w śmietanie, budyń waniliowy z truskawkami.
14 czerwca 2017 07:56 / 8 osobom podoba się ten post
Dzis nie gotuje,synek babci zabiera na na urodziny do siebie,tylko zebysmy głodne nie wruciły !!Trzeba chyba porzadne sniadanko zjesc hihihi
14 czerwca 2017 09:17 / 1 osobie podoba się ten post
Jedzą u Ciebie ogórkową ? To jest jedyną zupa, która nie przypadła do gustu moim " babciom". Za to zalewajka na bogato , to jest to