Internet w Niemczech

30 kwietnia 2014 15:45
Gabrysia

tego nie rozumiem: "i włąsnie przy gniazdkach LAN mam żółty znak ostrzeżenia i nie idzie w żaden sposób korzystać ze sticka USB Aldi Talk"
napisz dokładnie gdzie jest ten komunikat: na ikonce sieci? w ustawieniach? w managerze urządzeń? .....przy gniazdku LAN nic nie może się pokazać :)

Aniu, wnioskuję że Ty równocześnie (np. z WiFi) chcesz ustanowić 2gie połączenie (aldika). Tak sie nie robi, bo wtedy rzeczywiście mogą dziać się cuda-niewidy ;)
Wyjmij Sticka, zrestartuj kompa, rozłącz połaczenie WiFi (jeśli LAN) to odepnij kabel przed włączeniem kompa. Potem włóż Sticka i poczekaj, czy sterowniki i program się właściwie załaduje. Jeśli nadal nie będzie działać to najpierw za telefon i do obsługi Aldika (a nie do sklepu) - to ich Sick i program (Verbindungsassistent) i na pewno Ci pomogą/wyjaśnią....albo ostatecznie potwierdzą, że ten model nie działa z Windows 8 .....chociaż w necie widzę, że udało się ludziom go poskromić .....no ale Ty masz werje produkowaną specjalnie na zamówienie Aldika - być może ma coś innego/dodatkowego w parametrach.

Gabrysiu,już kiedyś próbowała mi pomóc Emilia i też 3 dni siedziałam,wgrywałam,instalowałam sterowniki i cuda-niewidy i nic to nie dało...

To ostrzeżenie mam w menadzerze urządzeń przy * WAN Miniport (IP)  * WAN Miniport ( IPv6) i przy *WAN Miniport (Network Monitor)  wszędzie jest żółty trójkąt z wykrzyknikiem
30 kwietnia 2014 15:48
beata

Podobnie bylo u mnie na windowsie 8 nie dzialalo ,musialam wywalic w8 i wgrac n nowo windows7 A przeciez mam dobrego lapka firmy dell i tez sie nie sprawdzila 8 ,pewnie z ta poraszka  Microsoftu to prawda:-) :-) :-) :-) 

Ja jestem bardzo zadowolona z Windows8,mam w laptopie coś jak Tablet,wszystko takie fajne ikonki,grafika podoba mi się bardzo i mam 1000 app ze sklepy sciągnięte i nie chcę zmieniać,tylko na potrzeby USB Aldi Talk systemu operacyjnego,preferuję nie korzystać z tego USB,potem pomyślę co dalej...
30 kwietnia 2014 15:50
ania37

Gabrysiu,już kiedyś próbowała mi pomóc Emilia i też 3 dni siedziałam,wgrywałam,instalowałam sterowniki i cuda-niewidy i nic to nie dało...

To ostrzeżenie mam w menadzerze urządzeń przy * WAN Miniport (IP)  * WAN Miniport ( IPv6) i przy *WAN Miniport (Network Monitor)  wszędzie jest żółty trójkąt z wykrzyknikiem

30 kwietnia 2014 16:08
tina 100%

Aniu,znalazłam coś na "Elektrodzie".Problem taki jak u Ciebie. http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic2562277.html Komunikat,który się wyswietla u Ciebie,sygnalizuje brak sterowników.http://programyzadarmo.net.pl/forum/poradniki-tutoriale-f25/brak-sterownika-wan-miniport-t13760.html
Tu są jeszcze informacje,odnośnie tego sterownika
http://answers.microsoft.com/pl-pl/windows/forum/windows_8-windows_install/sterownik-wan-miniport-network-monitor-2-jest/6031c192-9725-4298-b6dd-5fd0599f281c

Tina40 dziękuję bardzo,może mi te stronki pomogą

Pozdrawiam
04 maja 2014 20:47
Dziewczyny ktore macie stica z aldika powiedzcie mi czy na xl czyli te 14.99 mozna ogladac filmy np na youtubie czy muzyki sluchac i czy duzo zzera wtedy
04 maja 2014 20:52
ja moge powiedziec ze filmy naprawde duzo pozeraja a ile masz mb
04 maja 2014 20:54
justi

ja moge powiedziec ze filmy naprawde duzo pozeraja a ile masz mb

Mam 5GB 
04 maja 2014 20:59
acha, u mnie bylo 3 GB a starczylo na 2 dni z tv a teraz muli i ledwo moge czytac na forum i poczte
04 maja 2014 21:01
justi

acha, u mnie bylo 3 GB a starczylo na 2 dni z tv a teraz muli i ledwo moge czytac na forum i poczte

Wiesz co to juz wole miec forum i fejsa poczytac wiadomosci i takie tam bzdety  a filmy to sobie w niemieckiej telewizji poogladam  przynajmniej niemiecki udoskonale  
04 maja 2014 21:04
Kochana jak dasz rade na nia patrzec bo ja nie moge jakos ababcia oglada straszne bzdury,hm...:)
04 maja 2014 21:04 / 1 osobie podoba się ten post
beata

Dziewczyny ktore macie stica z aldika powiedzcie mi czy na xl czyli te 14.99 mozna ogladac filmy np na youtubie czy muzyki sluchac :-) i czy duzo zzera wtedy:-) :-) :-) :-)

Można,ale krotko. A teraz mam tyle ile mi potrzeba.Tzn. bez ograniczeń.
04 maja 2014 21:06
a w czym i ile kosztuje
24 maja 2014 11:53
Witam.

Kupiłam wczoraj sticka w otelo, próbuję go zarejestrować przez internet ale po wypełnieniu wszystkiego wyskakuje mi taki komunikat:

Leider konnten wir die Adresse nicht bestätigen. Bitte überprüfe nochmal die Adressdetails auf Korrektheit.

O co chodzi ? Możecie mi jakoś pomóc ?

A można zarejestrować kartę w polsce wpisując niemiecki adres ?
24 maja 2014 21:03
Potrzebna szybka rada bo moja koleżanka próbuje doładować o2 wpisuje numer i nić radźcie co zrobić
24 maja 2014 21:21 / 1 osobie podoba się ten post
steni

Potrzebna szybka rada bo moja koleżanka próbuje doładować o2 wpisuje numer i nić radźcie co zrobić

Ja czytałam tutaj, że dziewczyny wkładają karte do komórki dopiero jak załadowane to przekładają do sticka. Musisz czekać aż pomoże Ci ktoś kto wie co i jak