Internet w Niemczech

06 września 2014 15:23
mzap88

jakież to szczęście, że na tej sztelli mam neta, za którego nie płacę ani centa.

pewnie :) A mi się pierwsza taka trafiła,że muszę mieć sticka-dlatego jestem głąb,bo wcześniej miałam z routera.
06 września 2014 15:24 / 1 osobie podoba się ten post
kasiakwiecien

pewnie :) A mi się pierwsza taka trafiła,że muszę mieć sticka-dlatego jestem głąb,bo wcześniej miałam z routera.

to powodzenia życzę.
Ku przestrodze dodam jeszcze, że zanim wreszcie miałam neta na miesiąc, straciłam jakieś 40e.
Mam nadzieję,że tobie pojdzie sprawniej ;)
06 września 2014 15:41
dzięki,próbuję i nic.Cały czas mi pisze,że nie mogę zmienić,bo mam już wybraną inną taryfę-właśnie 24h!
06 września 2014 15:46 / 1 osobie podoba się ten post
kasiakwiecien

dzięki,próbuję i nic.Cały czas mi pisze,że nie mogę zmienić,bo mam już wybraną inną taryfę-właśnie 24h!

no to mówię, jak będziesz mieć na tym koncie 0e to musisz kupić doładowanie za 15e i załadować i wtedy da sie zmienic taryfe z 24h na 30 dniowa. Teraz mi sie zaczyna przypominac
06 września 2014 15:50
na koncie mam nieruszone 16 eurasków.ZŻarło mi na razie 2e na tą 24 taryfę.Także spokojnie by mi starczyło na zmianę taryfy,ale nie chce się samo nic zrobić.
Miałam mieć neta,ale babcię wzięli do szpitala i zmieniłam miejsce.Na szczęście starter i sticka kupili mi oni,ja tylko sobie doładowałam,bo inaczej już bym wyła z rozpaczy! Chociaż jak 2 e dziennie pójdzie na neta,to też będę wyć!
06 września 2014 15:51
a ta 24 godzinna taryfa chyba nigdy się nie skończy!!! Wrrrr
06 września 2014 15:51 / 1 osobie podoba się ten post
kasiakwiecien

na koncie mam nieruszone 16 eurasków.ZŻarło mi na razie 2e na tą 24 taryfę.Także spokojnie by mi starczyło na zmianę taryfy,ale nie chce się samo nic zrobić.
Miałam mieć neta,ale babcię wzięli do szpitala i zmieniłam miejsce.Na szczęście starter i sticka kupili mi oni,ja tylko sobie doładowałam,bo inaczej już bym wyła z rozpaczy! Chociaż jak 2 e dziennie pójdzie na neta,to też będę wyć!

dziennie będzie Ci zżerać właśnie 2 e. jak ci wszystko zeżre, kupujesz doładowanko 15e i ładujesz i zmieniasz od razu na 30 dni (będziesz miec te opcje)
któraś dziewczyna mi to tłumaczyła właśnie.
Tak właśnie ALdi robi nas w balona
06 września 2014 15:54
mzap88

dziennie będzie Ci zżerać właśnie 2 e. jak ci wszystko zeżre, kupujesz doładowanko 15e i ładujesz i zmieniasz od razu na 30 dni (będziesz miec te opcje)

dzięki :)
Do tego czasu wścieklizny się nabawię...
06 września 2014 15:57 / 1 osobie podoba się ten post
kasiakwiecien

dzięki :)
Do tego czasu wścieklizny się nabawię...

wiem ;/

też klęłam, grzmiałam, na nic to było.

Dasz radę
06 września 2014 16:01 / 1 osobie podoba się ten post
kasiakwiecien

Samo się nie zrobi. Jeżeli masz kasę to zmień taryfę. Nie wiem jak sie to robi na komputerze. Ja wkładałam kartę do komórki i dzwoniłam na 1155. W opcjach menu wybierałam odpowiednie cyfry i włączałam internet. Nie miałam z tym żadnych problemów, a mój niemiecki nie jest jakiś perfekcyjny. Do dzieła :)))) Szkoda 2 euro dziennie....
06 września 2014 16:01 / 1 osobie podoba się ten post
mzap88

Chyba nie trzeba czekać aż zeżre.Tez mam Aldika,pierwszy raz zresztą i tam w Verbindungasistencie jest opcja,że mozna zmienić taryfę.Może kupić doładowanie za 5 eur,doladować,zmienić taryfę ,poczekać na smsa zwrotnego,no i można się łączyć.
Też miałam ustawione na 24 godz,bez problemu zmieniłam na 30 dni.
06 września 2014 16:03 / 1 osobie podoba się ten post
tina 100%

Chyba nie trzeba czekać aż zeżre.Tez mam Aldika,pierwszy raz zresztą i tam w Verbindungasistencie jest opcja,że mozna zmienić taryfę.Może kupić doładowanie za 5 eur,doladować,zmienić taryfę ,poczekać na smsa zwrotnego,no i można się łączyć.
Też miałam ustawione na 24 godz,bez problemu zmieniłam na 30 dni.

ja mając pierwszy raz tego neta nieszczęsnego, właśnie nie mogłam zmienić tej taryfy, ale MOŻE coś się od tego czasu zmieniło, oby.
06 września 2014 16:08 / 2 osobom podoba się ten post
mzap88

ja mając pierwszy raz tego neta nieszczęsnego, właśnie nie mogłam zmienić tej taryfy, ale MOŻE coś się od tego czasu zmieniło, oby.

A przez Verbindungassistenta to robiłaś? Nie pamietam,ale jak się zmienia taryfę to trzeba zatwierdzić.Teraz dopiero mogę zmienić taryfę,jak mi sie 30 dniowa skończy,ale jak ktoś ma 24 godz,to jak ta taryfa się skończy po 24 godz,to nie powinno być problemu ze zmianą.
06 września 2014 16:22 / 1 osobie podoba się ten post
kasiakwiecien

a ta 24 godzinna taryfa chyba nigdy się nie skończy!!! Wrrrr

skończy się,  skończy :)))
a kiedy - to można sptawdzić: 

1) przypomnij sobie o której godzinie weszłaś po raz 1szy w internet -o tej samej godz. się skończy :)
2) jeszcze lepiej: zajrzyj w przychodzące smsy (w Verbindungsassistent) - tam powinnnaś mieć wiadomość kiedy uruchomiona opcja dzienna i do kiedy działa.

KONIECZNIE wyjdź z neta przed końcem opcji !! nawet jak będziesz 1 sek. dłużej, automacznie uruchomi ci się opcja dobowa na następny dzień ....i zeżre następne 1,99e, a wtedy zostanie ci 14e i już nie uruchomisz opcji XL na 30 dni (chyba że doładujesz np. 5e).

Po skończeniu opcji dobowej zaloguj się (PIN) i NIE ŁĄCZĄC SIĘ Z NETEM zabukuj opcję XL.
Potem nie wolno ci wchodzić do neta dopóki nnie dostaniesz 2 smsów:
1) potwierdzający przyjęcie zamówienia do realizacji (ten przychodzi szybko),
2) potwierdzający rozpoczęcie opcji XL z datami od kiedy do kiedy (na ten trzeba poczekać nieraz 10 min, 2 godz. a nawet czasami 2 doby).

Jak dostaniesz tego 2giego smsa - możesz szaleć po necie :)))

06 września 2014 16:34 / 1 osobie podoba się ten post
Gabrysia

skończy się,  skończy :)))
a kiedy - to można sptawdzić: 

1) przypomnij sobie o której godzinie weszłaś po raz 1szy w internet -o tej samej godz. się skończy :)
2) jeszcze lepiej: zajrzyj w przychodzące smsy (w Verbindungsassistent) - tam powinnnaś mieć wiadomość kiedy uruchomiona opcja dzienna i do kiedy działa.

KONIECZNIE wyjdź z neta przed końcem opcji !! nawet jak będziesz 1 sek. dłużej, automacznie uruchomi ci się opcja dobowa na następny dzień ....i zeżre następne 1,99e, a wtedy zostanie ci 14e i już nie uruchomisz opcji XL na 30 dni (chyba że doładujesz np. 5e).

Po skończeniu opcji dobowej zaloguj się (PIN) i NIE ŁĄCZĄC SIĘ Z NETEM zabukuj opcję XL.
Potem nie wolno ci wchodzić do neta dopóki nnie dostaniesz 2 smsów:
1) potwierdzający przyjęcie zamówienia do realizacji (ten przychodzi szybko),
2) potwierdzający rozpoczęcie opcji XL z datami od kiedy do kiedy (na ten trzeba poczekać nieraz 10 min, 2 godz. a nawet czasami 2 doby).

Jak dostaniesz tego 2giego smsa - możesz szaleć po necie :)))

Zajrzałam,i kiedy taryfa się skończy jest w "Mein Tariff",można podejrzeć.