Co dzisiaj gotujesz na obiad? 11

15 września 2017 10:53 / 4 osobom podoba się ten post
Ziemniaki w mundurkach i śledzie w śmietanowym sosie.Sok warzywny i rabarbarowy.
15 września 2017 11:42 / 4 osobom podoba się ten post
a u mnie jak przez ostatnie 6 tygodni --- rano - brei , na obiad - brei , na kolacje -- brei
15 września 2017 12:04 / 2 osobom podoba się ten post
lyzka !!!
sniadanie -------------- kaszka manna na mleku z sokiem lub blendowany ryz na mleku ( bo ryz juz jest wypluwany
obiad ------------ blendowanaa zupa ( zawsze z mieskiem )
kolacja -------- blendowana zupa ( nie zawsze z mieskiem )   SMACZNEGO!!!
15 września 2017 15:16 / 1 osobie podoba się ten post
ja do południa gotowałem gulasz teraz biore się za pieczenie babki hihi---no co do kawy musi coś być---haha
15 września 2017 15:43 / 2 osobom podoba się ten post
Puree , surówka z białej kapusty i rybka panierowana .
15 września 2017 19:01 / 4 osobom podoba się ten post
Pdp dziś- bratwurst i bratkartoffeln.

Ja na mieście u Chińczyka- smażony makaron z warzywami i pierś z kaczki.
16 września 2017 13:22 / 5 osobom podoba się ten post
A co to ,dzisiaj pościmy? U mnie " hojte" sznycel indyczy panierowany, surówka z kwaszonej kapusty i smażona kania ( jedną ostatnio znalazłam) ziemniaki
16 września 2017 13:33 / 4 osobom podoba się ten post
Wątróbka duszona z jabłkami i cebulą, ziemniaki.
Grießpudding z cynamonem.
16 września 2017 13:56 / 1 osobie podoba się ten post
basiaim

Wątróbka duszona z jabłkami i cebulą, ziemniaki.
Grießpudding z cynamonem.

Jakie pyszne menu , mniam...
16 września 2017 13:57 / 1 osobie podoba się ten post
Alaska

A co to ,dzisiaj pościmy? U mnie " hojte" sznycel indyczy panierowany, surówka z kwaszonej kapusty i smażona kania ( jedną ostatnio znalazłam) ziemniaki

Niebezpieczna jestes. Czy to na pewno kania?
16 września 2017 14:02 / 3 osobom podoba się ten post
hawana

Niebezpieczna jestes. Czy to na pewno kania?

Odpowiem Ci tak, żeby pomylić kanię że sromotnikiem,to trzeba być w temacie grzybów totalnym lajkonikiem...sromotnika można pomylić z odmianą gołąbków ( ponoć bardzo smaczne) ,ale ja nie zbieram żadnych gołąbków ( jest kilka jadalnych odmian) 
16 września 2017 14:04 / 5 osobom podoba się ten post
Dzisiaj gołąbki, sos pomidorowy i ziemniaki purre
16 września 2017 14:14 / 5 osobom podoba się ten post
Ku ogromnemu niezadowoleniu seniorki otworzyłam dzisiaj puszke Linsensuppe,do tego kartofelki purre,a na deser lody,ja-jogurt naturalny,bo niebiezpiecznie się zaokrągliłam
16 września 2017 14:22 / 2 osobom podoba się ten post
Alaska

Odpowiem Ci tak, żeby pomylić kanię że sromotnikiem,to trzeba być w temacie grzybów totalnym lajkonikiem...sromotnika można pomylić z odmianą gołąbków ( ponoć bardzo smaczne) ,ale ja nie zbieram żadnych gołąbków ( jest kilka jadalnych odmian) :-)

Moze. Ja ostrozna jestem, wiec grzybow z blaszkami wcale nie zbieram, a do innych tez mam ograniczone zaufanie, podejrzanych wole nie tykac. Niech sobie zdobia las. Zbierac, chodzic po lesie uwielbiam.
16 września 2017 14:24 / 2 osobom podoba się ten post
Kruszynka64

Ku ogromnemu niezadowoleniu seniorki otworzyłam dzisiaj puszke Linsensuppe,do tego kartofelki purre,a na deser lody,ja-jogurt naturalny,bo niebiezpiecznie się zaokrągliłam :bezradny:

Nie przejmuj sie, to tylko zapas na czarna godzine