Co dzisiaj gotujesz na obiad? 11

16 września 2017 15:08 / 6 osobom podoba się ten post
Gulasz z piersi kurczaka, ziemniaki,mizeria. Bylo dobre  
16 września 2017 15:13 / 1 osobie podoba się ten post
adamos60

ja do południa gotowałem gulasz teraz biore się za pieczenie babki hihi---no co do kawy musi coś być---haha

Ano musi byc przeca bez slodkiego to nie kawa Rozpuscilam sie jak panski bicz,musze tyz cos upiec.
16 września 2017 15:13 / 3 osobom podoba się ten post
zbliża się Nachtisch a tutaj nikogo niema ,sam z PDP będę pił kawe -nie bawię się!
16 września 2017 15:39 / 2 osobom podoba się ten post
adamos60

zbliża się Nachtisch a tutaj nikogo niema ,sam z PDP będę pił kawe -nie bawię się!

Napiję sie z Tobą Adamosie, jeżeli pozwolisz . Zapachniało mi kawą 
16 września 2017 16:02 / 1 osobie podoba się ten post
zapraszam --adres podać ? ha ha
16 września 2017 16:11 / 1 osobie podoba się ten post
adamos60

zapraszam --adres podać ? ha ha

Dziękuję :). Będziemy pili , Ty u siebie i ja u siebie, to tak jakby razem, bo w tym samym czasie i po umówieniu się. Ja piję Jakobsa z mleczkiem , ale nie słodzę, a Ty ?
16 września 2017 16:16 / 1 osobie podoba się ten post
chyba tak---z rana czarną piję a po południu lekko słodzoną i z mlekiem a nazwe nie pamętam bym musiał zejść na dół---smacznego!
16 września 2017 16:20 / 1 osobie podoba się ten post
adamos60

chyba tak---z rana czarną piję a po południu lekko słodzoną i z mlekiem a nazwe nie pamętam bym musiał zejść na dół---smacznego!

Dziękuję i też smacznej kawy życzę. Nie fatyguj się z tą nazwą, chyba że masz jakieś ciasteczko, tam na dole. Jeżeli nie, to proszę, poczęstuj się moją babeczką 
16 września 2017 16:35 / 6 osobom podoba się ten post
Skoro jesteśmy w temacie obiadów, to ja dzisiaj zrobiłam sałatkę wielowarzywną z majonezem kieleckim z polskiego sklepu. Miseczkę (małą ) dostała sąsiadka, lokatorka - w rewanżu za ciasto. Słoiczek półlitrowy przygotowany dla drugiej sąsiadki, koleżanki.
16 września 2017 18:10 / 5 osobom podoba się ten post
Jako ,że jestem w domu,jeżdżę sobie co drugi dzień na grzyby,więc dziś były krokiety z grzybami i czerwonym barszczykiem
16 września 2017 18:33 / 5 osobom podoba się ten post
Dziś nic ciekawego .natomiast na jutro gotuję już zrazy, do tego czerwona kapusta, fasolka szparagowa , surówka z pora i jabłka- na deser krem brulee.
16 września 2017 18:40 / 3 osobom podoba się ten post
EwaR65

Gulasz z piersi kurczaka, ziemniaki,mizeria. Bylo dobre :mniam: 

Też miałam piersi z kurczaka  ]   paseczki   ]  w sosie na śmietanie, ryż i sałatka,,,,
16 września 2017 23:41 / 4 osobom podoba się ten post
Dzisiaj były soczyste udka kurze od rzeźnika, które mają smak i zapach zupełnie odmienny od tych śmierdziuchów paszowych z marketów, dlatego ich nie kupuję i nie jadam wcale.
Udka podsmażone, następnie uduszone w sosie własnym, plastry smażonych jabłek, papryka szpiczasta, sałata krucha z sosem białym i pomidorem, ziemniaki gotowane w koszulkach. Dużo zielonej pietruszki.
Sok wyciśnięty z pomarańczy.
Pdp dziękowała wielokrotnie i stwierdziła, że nie wyobraża sobie, iż mógłbym nie wrócić po urlopie. 
Miłe to jest, no ale ile razy można mnie pytać, czy na pewno wrócę ))
Wrócę, bo lepszego człowieka od mojej Pdp nie znam.
A dobrym ludziom pomagać trzeba.
17 września 2017 07:59 / 3 osobom podoba się ten post
Sama nie wiem cos lekkiego by sie zdało po wczorajszym przejedzeniu!! Moze rosołek zrobie ,a nie mam kalarepke zeby nic sie z nia nie zrobiło zrobie z niej zupke Tez smaczna,do tego budyn i gotowe
17 września 2017 09:23 / 4 osobom podoba się ten post
Dzisiaj trochę mojego wkładu jest-zrobiłam sałatkę z pory i jabłka,plus jogurt,sznycle panierowane i smażone kartofelki,a na deser chyba zrobię budyń