Co dzisiaj gotujesz na obiad? 11

10 października 2017 15:07 / 7 osobom podoba się ten post
Dzisiaj znowu papryki czerwone szpiczaste, nadziewane mięsem, polane sosem z pomidorów. Ziemniaki ze szczypiorkiem, sałata masłowa.
Sok wyciśnięty z pomarańczy do picia.

10 października 2017 15:18 / 2 osobom podoba się ten post
michasia

Dzisiaj rosołek z prośnianek czy " gąsek" , odsmazane ziemniaki i jajko sadone.

Uwielbiam taką zupkę z zieleniatek,tak u nas zwanych.
10 października 2017 15:24 / 5 osobom podoba się ten post
Rosół z mięsa mieszanego:wołowina, indyk i kurczak. Do tego niezbędne warzywa. Pyrkał całe 3 godzin. Dzisiaj ten rosół zjadłyśmy bez dodatków, a jutro dodam do niego kulki z tego ugotowanego mięska i kluseczki. Rosół , to było pierwsze danie, a na drugie był gulasz z wołowiny, ziemniaki i zieloną fasolka z wody.
10 października 2017 18:34 / 5 osobom podoba się ten post
Zaszalalam:roladki wolowe, modra kapusta i...wiecie co:)
10 października 2017 18:47 / 4 osobom podoba się ten post
hawana

Zaszalalam:roladki wolowe, modra kapusta i...wiecie co:)

,,,,,,,,,, i kluski Śląskie, mniam, mniam,,
10 października 2017 18:50 / 2 osobom podoba się ten post
Alaska

Usiluję ugotować rosołek na rozdupconej kuchni elektrycznej, obojętnie czy ustawię na 1 czy 9,gotuje się" kłębem" ,a ja już jestem kłębkiem nerwów ...w d...to mam będzie mętny bulion z lanymi kluskami:uśmiech ona2:

10 października 2017 19:06 / 4 osobom podoba się ten post
Ona_Lisa

,,,,,,,,,, i kluski Śląskie, mniam, mniam,,:mniam:

Mniam....jeszcze pamietam ten smak...
10 października 2017 19:43 / 5 osobom podoba się ten post
Sznycle z indyka,brukselka wedlug przepisu Michaski (Michasiu,dziekuje;))), ziemniaki z wody,z koperkiem. Na deserek pudding (podopieczna).
P.S. Hawana! Sa takie momenty,ze mam szalona ochote Cie udusic!! Ja Ci tych klusek nie daruje! Pfff!!
10 października 2017 23:35 / 3 osobom podoba się ten post
fioletowa.mysz

Sznycle z indyka,brukselka wedlug przepisu Michaski (Michasiu,dziekuje;))), ziemniaki z wody,z koperkiem. Na deserek pudding (podopieczna).
P.S. Hawana! Sa takie momenty,ze mam szalona ochote Cie udusic!! Ja Ci tych klusek nie daruje! Pfff!!

Mniam, mniam, jeszcze czuje ten smak... Dawaj przepis na brukselke...
11 października 2017 09:15 / 6 osobom podoba się ten post
hawana

Mniam, mniam, jeszcze czuje ten smak... Dawaj przepis na brukselke...

Normalny jest. Basia48 tez tak robi. Do wody tyle samo soli co cukru. Wycisnac cytryny troche,zeby brukselka zachowala sliczny kolorek. Gotujesz aldente. A potem rumienisz na masle. Pyyycha jest
11 października 2017 09:43 / 2 osobom podoba się ten post
fioletowa.mysz

Normalny jest. Basia48 tez tak robi. Do wody tyle samo soli co cukru. Wycisnac cytryny troche,zeby brukselka zachowala sliczny kolorek. Gotujesz aldente. A potem rumienisz na masle. Pyyycha jest:-)

Zalajkowałam Cię,chociaż nie cierpię brukselki,ale Ty lubisz i przepis brzmi dobrze.

U mnie dzisiaj udka ,z wczorajszego rosołki,opiekane,kalarepa duszona w śmietanie z kminkiem i kartofelki.
11 października 2017 09:53 / 2 osobom podoba się ten post
Alaska

Zalajkowałam Cię,chociaż nie cierpię brukselki,ale Ty lubisz i przepis brzmi dobrze.:-)

U mnie dzisiaj udka ,z wczorajszego rosołki,opiekane,kalarepa duszona w śmietanie z kminkiem i kartofelki.

Ja tez brukselki nie lubie. Ale w tej wersji uwielbiam! Nie ma tego dziwnego smaku i zapachu. Jest naprawde pyyyszna! Az zaluje,ze nic nie zostalo bo zaprosilabym Cie na degustacje
Kalarepke tez lubie. Ale nigdy nie jadlam takiej z kminkiem. Przepis poprosze. Chetnie sprobuje 
11 października 2017 10:17 / 1 osobie podoba się ten post
fioletowa.mysz

Ja tez brukselki nie lubie. Ale w tej wersji uwielbiam! Nie ma tego dziwnego smaku i zapachu. Jest naprawde pyyyszna! Az zaluje,ze nic nie zostalo bo zaprosilabym Cie na degustacje:-)
Kalarepke tez lubie. Ale nigdy nie jadlam takiej z kminkiem. Przepis poprosze. Chetnie sprobuje :wystawia jezyk2:

Pokrojoną w kostkę kalarepę zalewasz niewielką ilością wody,do tego pieprz, sól,ja daję wegetę  i oczywiście kminek, nie za dużo,dusisz do lekkiego zmięknienia.Później śmietaną 30% i dusisz do miękkości i na koniec masełko i dosmaczasz w/g uznania.
11 października 2017 10:35 / 1 osobie podoba się ten post
Uwielbiam brukselkę

Przepis na kalarepkę z kminkiem zapisuję.
11 października 2017 10:46 / 2 osobom podoba się ten post
Alaska

Pokrojoną w kostkę kalarepę zalewasz niewielką ilością wody,do tego pieprz, sól,ja daję wegetę :-) i oczywiście kminek, nie za dużo,dusisz do lekkiego zmięknienia.Później śmietaną 30% i dusisz do miękkości i na koniec masełko i dosmaczasz w/g uznania.

Jak mi kolega obiecana kalarepke dostarczy, to zrobie z kminkiem. Uwielbiam kminek wiec juz przekonanie mam, ze bedzie mi smakowac Dzieki kobieto.