Co dzisiaj gotujesz na obiad? 11

23 października 2017 22:36 / 2 osobom podoba się ten post
Knorr

Dzisiaj było spaghetti, z czym to było???
No z zółtym tartym serem górskim, żółtkiem i uwaga!!! łyżką śmietany :-))) 30%.
Do tego na maśle usmażone małe pomidorki, szczypior i krewetki, ale smażone osobno z czosnkiem, cytryną na talerzu i zielonym tłuczonym peprzem.
Sałata polna na urozmaicenie. Co by kolorowo było.
Gruszka i sok wyciśnięty z pomarańczy. 

No i co to jest jedzenie???
To przygotowywanie, do wiadomego tematu w branży.

Pisałem, że lubie eksperymenty:)
każdy lubi coś innego,
zazdroszczę Ci Twoich krewetek, fajnie o nich piszesz
mimo, że chciałbym spróbować - to do mnie jakoś nie przemawiają,
może kiedyś się przemogę.
Jak piszesz o nich to już prawie je lubię,
ale chyba trochę potrwa zanim odważę się na krewetkę, czy ośmiornicę
23 października 2017 22:39 / 1 osobie podoba się ten post
Knorr

Przeca cała główka kapusty chcesz ugotować???
Zewnętrzne liście trzeba odejmować kolejno.
Oj będą kapcie, zamiast liści. Jak zwiniesz w nie mięso??

odejmuję co 10 min i są twarde - nigdy tak nie miałem z białą kapustą,
mówiłem, że to eksperyment :))
23 października 2017 22:39 / 2 osobom podoba się ten post
darekr

Pisałem, że lubie eksperymenty:)
każdy lubi coś innego,
zazdroszczę Ci Twoich krewetek, fajnie o nich piszesz
mimo, że chciałbym spróbować - to do mnie jakoś nie przemawiają,
może kiedyś się przemogę.
Jak piszesz o nich to już prawie je lubię,
ale chyba trochę potrwa zanim odważę się na krewetkę, czy ośmiornicę

Ośmiornicę to nie. Ale zacznij od krewetek smażonych w cieście. Nie widać, że to"robak". A smakują jak delikatne drobiowe mięso. 
Krótka obróbka termiczna tylko. Bo będą jak z gumy. Bez smaku.
23 października 2017 22:41 / 3 osobom podoba się ten post
darekr

odejmuję co 10 min i są twarde - nigdy tak nie miałem z białą kapustą,
mówiłem, że to eksperyment :))

Ale Darek, gołąbki z czerwoną kapustą są bardzo smaczne. 
Robiłem już wielokrotnie też. 
Dziwna ta kapusta jakaś, że tyle czasu na gotowanie wymaga. 
Wyciąłeś głąb ze środka??
23 października 2017 22:44 / 2 osobom podoba się ten post
Knorr

Ale Darek, gołąbki z czerwoną kapustą są bardzo smaczne. 
Robiłem już wielokrotnie też. 
Dziwna ta kapusta jakaś, że tyle czasu na gotowanie wymaga. 
Wyciąłeś głąb ze środka??

Takiego wielkiego głąba to jeszcze nigdy nie wykroiłem,
czerwona kapusta jest wiele bardziej "sztywniejsza - twardsza" od białej
23 października 2017 22:48 / 4 osobom podoba się ten post
darekr

Takiego wielkiego głąba to jeszcze nigdy nie wykroiłem,
czerwona kapusta jest wiele bardziej "sztywniejsza - twardsza" od białej

No tak, ale żeby godzinę i twarda??
Jak zrobisz gołąbki już, to zalej je w garnku trochę wodą. Przykryj na wierzch listkami. Trochę soli jeszcze.
Gotuj kok. godziny na wolnym ogniu. Pod koniec gotowania dodaję nieco przecieru pomidorowego. 

Marta będzie mile zaskoczona.
23 października 2017 23:12 / 4 osobom podoba się ten post
No ja się chyba zastrzelę,
tak wysprzątałem wczoraj kuchnię przed powrotem Takiej Jednej Koleżanki,
No co mnie na te gołąbki wzieło?????
Człowiek młody i głupi
23 października 2017 23:22 / 1 osobie podoba się ten post
Knorr

No tak, ale żeby godzinę i twarda??
Jak zrobisz gołąbki już, to zalej je w garnku trochę wodą. Przykryj na wierzch listkami. Trochę soli jeszcze.
Gotuj kok. godziny na wolnym ogniu. Pod koniec gotowania dodaję nieco przecieru pomidorowego. 

Marta będzie mile zaskoczona.

Marta wraca za cztery dni -
To jej już tylko zostaną marzenia o tych goląbkach :) !!!
23 października 2017 23:45 / 5 osobom podoba się ten post
No - w końcu człowiek po obiedzie,
ale powiem Wam, że dla czerwonej kapusty 2,5 godziny gotowania - to stanowczo za mało,
myślę, że jeszcze brakło jej dwie godziny - żeby była idealna
24 października 2017 07:53 / 6 osobom podoba się ten post
Dziś będzie rozmrożona wątróbka
24 października 2017 08:56 / 6 osobom podoba się ten post
U mnie rozmrozone danie jednogarnkowe. Na pudelku napisano, ze z fasolka i kielbasa. Wykonal je moj zmiennik. Mam nadzieje, ze smaczne bo jak nie...Wlosy powyrywam!:))))
24 października 2017 09:06 / 3 osobom podoba się ten post
Placki ziemniaczane:)
24 października 2017 09:27 / 1 osobie podoba się ten post
Coś na szybko bo na razie Lucia w kuchni rządzi
Kawałki kurczaka usmażone z warzywami,zaprawione sosem ( sorry Knorr ale moja babcia nie zje niczego bez sosu).Ryż,surówka jeśli zdążę zrobić.
24 października 2017 09:35 / 3 osobom podoba się ten post
Ja na szybko sznycel ziemniaki,sałata lodowa,dzisiaj Ana sprząta nie kręcę się,bo mnie mopem potraktuje
24 października 2017 10:15 / 2 osobom podoba się ten post
PDP catering od wczoraj, dlam nie makaron, pesto z ostatniej bazyli, sałata