Co dzisiaj gotujesz na obiad? 11

25 października 2017 19:13 / 4 osobom podoba się ten post
basiaim

Placki ziemniaczane.
Dla mnie z gulaszem (drobiowym). Pdp wsunął bez niczego :-) Apfelmuss potraktował jako deser :-)

Przypomniało mi się dziś kolejne dziwne "użycie" placków ziemniaczanych.
Syn 100-latka jadł je z chlebem, w formie kanapki- placek między kromkami chleba.....

A w robocie się chwalił ,źe codziennie w kanapce ma schabowego.
25 października 2017 19:16 / 4 osobom podoba się ten post
Kotlety mielone z sosem pieczarkowym i za przeproszeniem MeryKa , buraczki w postaci sałatki.
25 października 2017 20:13 / 4 osobom podoba się ten post
Zupa jarzynowa i szpecle z bitkami a do tego surówka z bialej kapusty.
25 października 2017 20:17 / 2 osobom podoba się ten post
Pierś z kurczaka oprószona papryką słodką i usmażona + ryż gotowany + kaisergemüse /Bofrost/. I maślanka (dla mnie)...
27 października 2017 13:16 / 1 osobie podoba się ten post
Paluszki rybne,marchewka na gęsto i kotleciki ziemniaczane z wczorajszych ziemniaków.
27 października 2017 13:27 / 3 osobom podoba się ten post
Wątróbka z kurczaka z cebulką, jabłkiem i majerankiem a do tego ziemniaczki pure i surówka z kiszonej kapusty.
27 października 2017 13:33 / 3 osobom podoba się ten post
Krem z kalarepy.Sok do popicia i to by było na tyleMiejsce na deser zostawione, ale to poza domem
27 października 2017 13:36 / 3 osobom podoba się ten post
a ja dzisiaj mam zupe tzw.klopsową ja to tak nazywam hihi
27 października 2017 14:43 / 4 osobom podoba się ten post
A u mnie był śledź w śmietanie , ziemniaki z koperkiem , poszatkowany ogórek konserwowy .
27 października 2017 16:32 / 8 osobom podoba się ten post
Zupa gulaszowa ,na deser budyń dla dziadka,dla mnie przejażdżka rowerem. Wyp....ło mnie,nie powiem,że nie...
27 października 2017 16:34 / 3 osobom podoba się ten post
Babeczka

A u mnie był śledź w śmietanie , ziemniaki z koperkiem , poszatkowany ogórek konserwowy .

u Ciebie śledż  a więc do nieba a ja klopsiki oj to chyba do czyśća ,albo  do piekła.Kto to rozsądzi?-ciekawe -Rydzyk?
27 października 2017 16:37 / 2 osobom podoba się ten post
ivanilia40

Zupa gulaszowa ,na deser budyń dla dziadka,dla mnie przejażdżka rowerem. Wyp....ło mnie,nie powiem,że nie...

wow...nie tylko ja taki "bezbożnik" -Rydzykowi odpale i przez czyściec do Nieba się dostanę hihi
27 października 2017 16:52 / 4 osobom podoba się ten post
adamos60

wow...nie tylko ja taki "bezbożnik" -Rydzykowi odpale i przez czyściec do Nieba się dostanę hihi

Moj pdp i jego rodzina są ateistami,więc pozwoliłam sobie dziś nagrzeszyć.Warto było...
27 października 2017 17:39 / 8 osobom podoba się ten post
Tez jestem ateistka wiec wcinalysmy z babcia sos z zielonej papryki i koperku, z dodatkiem miesa drobiowego. Surowka z selera,ziemniaki. Na deser ciasto waniliowo-ananasowe. I rulez ;)))
28 października 2017 10:10 / 6 osobom podoba się ten post
Łazanki się pichcą.