dostałam propozycje pracy do 2 PDP ale nas opiekunek też ma być dwie. Prosze o dzielenie sie doświadczeniem jak wyglada współpraca lub podział obowiazków w takim przypadku. Dla mnie to nowość, wczesniej byłam sama do jednego PDP.
dostałam propozycje pracy do 2 PDP ale nas opiekunek też ma być dwie. Prosze o dzielenie sie doświadczeniem jak wyglada współpraca lub podział obowiazków w takim przypadku. Dla mnie to nowość, wczesniej byłam sama do jednego PDP.
Ja dwa razy współpracowałam w duecie i było ok. Wiele zależy od osób , które ze sobą pracują. Co do podziału obowiązków, to oprócz ustalonego grafiku, zawsze jedna mogła na drugą liczyć w trudnych sytuacjach. Wtedy żadna z nas nie oglądała się na to, że którejś dyżur się skończył. Napiszę więcej- zawiązały się między nami dobre, koleżeńskie kontakty.
A ja mogłabym chyba spróbować tak w duecie.
A ja mogłabym chyba spróbować tak w duecie.
Ja też :-)
Zawsze można spróbować-a nóż- widelec będzie fajnie...:-)
Ja pracowała w duecie, tylko ze ja byłam 24h , a miejscowe opiekunki, 6-6-12h , ciekawy model pracpracy, tylko z jejedna byly ttarcia.
Dlatego ważne jest dopasowanie się charakterami. Ja też pracowałam w duecie i z jedną mamy kontakt do dziś,pracowało nam się super,nie wchodziłysmy sobie w kompetencje ale jak jedna potrzebowała pomocy to druga pomagala. Właściwie rozumiałyśmy się bez słów.
Z drugą opiekunką tolerowałyśmy się,nie obyło się bez tarć i chyba obie odetchnełysmy z ulgą jak kontrakt się skonczył.
Jeśli obie byśmy się dogadały, to mogloby być naprawdę całkiem dobrze. Może to warto rozważyć..?
Warto.Pewnie , zawsze jest ryzyko , że będą jakieś zgrzyty ,ale czy jest zawsze różowo przy samodzielnej opiece? Też jest różnie.