No i starczy:-) toż to nie perła w koronie żeby się słownie rozczulać

No i starczy:-) toż to nie perła w koronie żeby się słownie rozczulać
może był juz taki "gówniany" temat, ale jakoś nie mogę znaleść, proszę poradzic jak mam powiedzieć," pies zrobił kupe na dywan" lub "czy chcesz zrobić kupę?" Tak aby nie brzmiało to ordynarnie ale było uprzejme :)
Nie w umowie nie było pieska, byłam o nim uprzedzona telefonicznie, to piesek córki która przychodzi codziennie do pdp, on jest pieldol,,,,ty, łagodnie mówiąc, szczeka jak głupi chociaz jestem tu juz 3 raz i mnie zna, szczeka zreszta na wszystkich i wszystko łącznie z swoim odbiciem w lustrze, poniewaz opiekunki sie skarżyły to od kilku miesięcy chodzi z nim córka na szkolenie, troche pomogło, ale musze pilnować i zamykać drzwi do pomieszczeń które sa mało uzywane, bo jak nie ma w pobliżu ludzi to sie załatwia na dywany, gdyby nie to , że dostaję tu dodatkowo kasę to bym tu juz nie przyjechała, ale na razie warto, mało roboty, dwa razy w tygodniu jest sprzataczka, na zakupy tez nie trzeba latać, robie raz w tygodniu z córką, no chyba że czegoś zabraknie to idę na zakupy a pieniądze tez dostaje na zakupy,Jak w markiecie wkładam do koszyka coś co potrzebuje to nikt mi tego nie wyjmuje z powrotem, tak , że stella nie jest najgorsza, nie licząć psa :)
Der Hund hat auf dem Teppich gemacht/gekact.
Willst du Gross machen ?
może był juz taki "gówniany" temat, ale jakoś nie mogę znaleść, proszę poradzic jak mam powiedzieć," pies zrobił kupe na dywan" lub "czy chcesz zrobić kupę?" Tak aby nie brzmiało to ordynarnie ale było uprzejme :)