Jak minął dzień 3

09 maja 2019 19:13 / 3 osobom podoba się ten post
Wizyta koordynatorki zaliczona, Jola przyjechała z gościńcem, po polsku,chociaz Niemka(rodzice na Śląsku urodzeni),ciasto z truskawkami przywiozła, ja kawy naparzyłam,swój (czyt.babci)mandelkuchen zaserwowałam ,jeszcze znajoma babci się załapała
Było bardzo sympatycznie, babcia heppy, a teraz ja też, bo już mam czas dla siebie 
Miłego wieczoru życzę , jak się pomyśli ,że jutro już piątek, to banan sam się na buzi pojawia, że zaraz koniec kolejnego tygodnia 
09 maja 2019 19:56 / 3 osobom podoba się ten post
Dzień zleciał spokojnie a ja czasami, zaznaczam czasami nam dziwne napady.Powiedzialam sobie ,że od dziś każdego dnia do końca mojego pobytu tutaj 1 poświęcę na gramatykę z niemieckiego bo mi na prawdę dużo umyka a tu tylko się cofam bo nie ma z kim pocwiczyć.A jak pojadę na nowe miejsce to potem będzie siara.Dziś już zaliczyłam swoje, fajne są lekcje na najgorzej zacząć.Stwierdzam ,że dużo zapomniałam.Tak na prawdę robię to dla siebie.
09 maja 2019 20:02 / 1 osobie podoba się ten post
dorotee

Poszukałam w Heubach.  Ziegelwiesnstrasse 5 , 73540 Heubach , niedaleko Lidla ,Edeki i Rewe .

Dokładnie, gorzej, że we czwartki od 15 do 17 czynne. To następnym razem, żeby zdążyć przed powrotem babci pożyczę od koleżanki rower (pieszo idę godzinę, a ona przed 17 wraca). Albo zapytam córki, czy będzie w razie czego, gdybym była później.
Ale sklep odwiedzę!!!! Choć nie znaczy, że coś kupię
09 maja 2019 20:04 / 2 osobom podoba się ten post
Konwalia08

Dzień zleciał spokojnie a ja czasami, zaznaczam czasami nam dziwne napady.Powiedzialam sobie ,że od dziś każdego dnia do końca mojego pobytu tutaj 1 poświęcę na gramatykę z niemieckiego bo mi na prawdę dużo umyka a tu tylko się cofam bo nie ma z kim pocwiczyć.A jak pojadę na nowe miejsce to potem będzie siara.Dziś już zaliczyłam swoje, fajne są lekcje na najgorzej zacząć.Stwierdzam ,że dużo zapomniałam.Tak na prawdę robię to dla siebie.

Szacunek!!!
Ja też to sobie powtarzam, ale jakoś siebie nie słucham...
09 maja 2019 20:07 / 3 osobom podoba się ten post
Wszyscy chwalą się to i ja. U mnie też miasteczko ok . Podaję nawet kod 66440. Dookoła góry. Jezioro i piekne ścieżki rowerowe.  Babcia 91 lat prawie ale w większości samoobsługa. Prania mało a i gotowania niewiele. Babcia drobna 50 kg. Czysciutka. Domek niewielki do ogarnięcia. Dzieci (5) pomocne.  Wszędzie blisko chociaż sklepów nie wiele i rower do dyspozycji. Babcia chodzi na spotkania dla seniorów przy tutejszym kościele katolickim  i dla opiekunek raz na miesiąc jest takie organizowane. 
09 maja 2019 20:47 / 1 osobie podoba się ten post
Werska

Szacunek!!!
Ja też to sobie powtarzam, ale jakoś siebie nie słucham...

No popatrz, kto by pomyślał, że mamy coś wspólnego 
09 maja 2019 21:05 / 3 osobom podoba się ten post

10 maja 2019 12:25 / 2 osobom podoba się ten post
Mija z tęsknym spojrzeniem za okno . Pada deszcz,  jest ciepło, najcieplej w naszym regionie  . Miałam dzisiaj ogórki przenieść na grządkę ,ale jak ? Musze czekać, aż się niebo przetrze 
10 maja 2019 12:36 / 4 osobom podoba się ten post
Mleczko

Mija z tęsknym spojrzeniem za okno . Pada deszcz,  jest ciepło, najcieplej w naszym regionie :oklaski: . Miałam dzisiaj ogórki przenieść na grządkę ,ale jak ? Musze czekać, aż się niebo przetrze :kwiatek dla ciebie2::kwiatek dla ciebie1:

Mleczko a mój osobisty rododendron w (wielkiej donicy na moim  balkonie)w Polsce ZAKWITŁ  Wczoraj dostałam fotkę .Mam go od tamtego roku w zeszłym roku zakwitł pierwszy raz teraz drugi ,nie jest bardzo duży, ale kwiatów sporo hura 
10 maja 2019 17:15 / 2 osobom podoba się ten post
Spotkałam się z dziewczynami, omawiałyśmy nasze preferencje meblowo- porcelanowe, bo jedna z nas właśnie dom sobie powiększa i jest na etapie wyborów. Okazało się, że choć każda z nas trzech ma inny gust, to generalnie preferujemy rzeczy użytkowe- choć wysmakowane czasem. Jedna od podopiecznego, bardzo wymagającego (nic zdrożnego- przyjęcia, dużo pracy, super język, itd.), ale hojnego dostała serwis Rosenthala "Białą Marię' i go używa. No, jak takiej porcelany nie posiadam , ale zbieram starocie i nie tylko- taki misz- masz, byle mi się podobał i był biały. To razem dobrze wygląda, choć mieszanka. I już na środę się umówiłyśmy (z tą od remontu, też zbiera różne skorupy) na wyprawę do tego sklepu przy kościele. Może coś uda nam się upolować... Nawet jak nie, to ciekawość przynajmniej zaspokoję, bo jakoś go odpuścić nie mogę!
10 maja 2019 20:33 / 1 osobie podoba się ten post
znowu dziś?
10 maja 2019 20:38 / 1 osobie podoba się ten post
a syn z dziadkiem Dzionek spokojny, następny za nami. Dobranoc Opiekunkowo
10 maja 2019 20:38 / 2 osobom podoba się ten post
Luke

:dobranoc1: znowu dziś? :smiech3:

Serial stworzysz do końca swojego pobytu
10 maja 2019 20:40 / 1 osobie podoba się ten post
Konwalia08

Serial stworzysz do końca swojego pobytu:smiech2:

10 maja 2019 21:32 / 3 osobom podoba się ten post
Dopiero weszłam do siebie . Babcie przetrzymały córeczki specjalnie do 21 a ona zaczęła robić kupę a to trwa czasem i godzinę . Dziadek wpadł do sypialni a jedna mówi to potrwa nie stój tu . To poszedł .. tragedia . Dziś 14 godzin od rana na nogach oszaleć można .. ci siedzą mówią no ciekawa jaka nam się trafi opiekunka może będzie bardziej silniejsza i nie będzie robić problemow a ja stoję w łazience i wszystko słyszę . Potem córka zaczęła szeptać .. tragedia . Żadna szanująca się kobietą nie usiedzi tu długo , problem stwarza rodzina .