Kto z was zostaje na święta?

20 listopada 2024 23:32 / 1 osobie podoba się ten post
Też nie pracuję w święta, koleżanka przejmuje dyżur. Męża nie ma, dzieci wychowane, samodzielne więc ona zawsze bierze świąteczne wyjazdy. Na taką koleżankę zawsze można liczyć. Poznałyśmy się w firmie, ja przyjechałam na rozmowę a ona była chyba po jakieś dokumenty. Tak od słowa do słowa zgadałyśmy się i co jakiś czas się przecinamy na opiekunkowym podwórku.
20 listopada 2024 23:36 / 2 osobom podoba się ten post
Dusia1978

Ja w domu jak co roku. W prawdzie odgrażałam się rodzinie, że zostanę ale mąż😍 od razu mnie przywołał do porządku.:nie wolno: On zawsze mówi żebyśmy tylko jedli kartofle i chleb z masłem to święta mają być w domu. 

Źle nie mówi ale chciałam ci przypomnieć, że teraz mało kogo stać na dobre masło. Wspominam te czasy kiedy było taniej. Teraz idziesz na zakupy w Polszy a tam na dzień dobry 100 zł. Jakieś pieczywo, coś do kanapek, dobre warzywa, owoce coś na obiad i setka pęka.
21 listopada 2024 08:21 / 3 osobom podoba się ten post
Anetaaa

Źle nie mówi ale chciałam ci przypomnieć, że teraz mało kogo stać na dobre masło. :wiezienie::-) Wspominam te czasy kiedy było taniej. Teraz idziesz na zakupy w Polszy a tam na dzień dobry 100 zł. Jakieś pieczywo, coś do kanapek, dobre warzywa, owoce coś na obiad i setka pęka.

No ale trzeba coś jesc do tych kartofli . Ja lubię mięso wiem u mnie obiad bez mięsa to nie obiad. 
21 listopada 2024 13:10 / 4 osobom podoba się ten post
Ja zostaję na święta w de ktoś musi pracować .żeby ktoś świętował 
21 listopada 2024 15:16 / 2 osobom podoba się ten post
creyzy

Ja zostaję na święta w de ktoś musi pracować .żeby ktoś świętował :bezradny:

Ja zostaję całe szczęście u siebie w domu 
21 listopada 2024 15:31 / 1 osobie podoba się ten post
creyzy

23 listopada 2024 18:11 / 5 osobom podoba się ten post
creyzy

Święta wolne, ale pracuje w sylwestra i Nowy Rok. Znajoma lekarka też. Nikomu korona z głowy nie spadnie.
25 listopada 2024 15:59 / 3 osobom podoba się ten post
Dusia1978

No ale trzeba coś jesc do tych kartofli . Ja lubię mięso wiem u mnie obiad bez mięsa to nie obiad. 

Też lubię, szczególnie wędzoną szynkę. Drogo ale na jedzeniu nie można oszczędzać bo po latach wyjdzie wydatek w rachunkach na leki. Tak że kupuję jakościowo dobre produkty i przy tym patrzę na ceny.
25 listopada 2024 22:35 / 4 osobom podoba się ten post
creyzy

A ja święta  z moim spędzę w hotelu w Mielnie. Zarezerwowałam apartament z widokiem na jezioro. Hotel oczywiście z basenem i oferta z pełnym wyżywieniem. Do morza 60 metrów
26 listopada 2024 10:49 / 3 osobom podoba się ten post
Malgi

A ja święta :ubieranie_choinki: z moim :serce: spędzę w hotelu w Mielnie. Zarezerwowałam apartament z widokiem na jezioro. Hotel oczywiście z basenem i oferta z pełnym wyżywieniem. Do morza 60 metrów:radosc1:

Piękny pomysł, piękne miejsce, na pewno wyjazd będzie bardzo udany! :) 
26 listopada 2024 10:53 / 3 osobom podoba się ten post
Malgi

A ja święta :ubieranie_choinki: z moim :serce: spędzę w hotelu w Mielnie. Zarezerwowałam apartament z widokiem na jezioro. Hotel oczywiście z basenem i oferta z pełnym wyżywieniem. Do morza 60 metrów:radosc1:

Super. A ja w domu. Moja córka przyjedzie . Męża dzieci w tym roku raczej nie. Na sylwestra maz zabiera mnie na biała sale 🤣🤣🤣 do nowego domu bo sciany na biało wymalowane. 😂😂😂 Będziemy skręcać meble bo mamy zamówione więc będzie co robić. Grunt, że razem we dwoje. ❤️
23 grudnia 2024 09:34 / 2 osobom podoba się ten post
Dusia1978

Super. A ja w domu. Moja córka przyjedzie . Męża dzieci w tym roku raczej nie. Na sylwestra maz zabiera mnie na biała sale 🤣🤣🤣 do nowego domu bo sciany na biało wymalowane. 😂😂😂 Będziemy skręcać meble bo mamy zamówione więc będzie co robić. Grunt, że razem we dwoje. ❤️

Zamiast skręcać meble, będziecie wylegiwać się w łóżku. Wy pracujecie cały czas z daleka od siebie, czy mąż jest już w Polsce na stałe? U mnie w rodzinie też jeden z synów mojego rodzeństwa pracuje za granicą. Jego żona z małym dzieckiem jest w Polsce, ale rozłąka im nie służy.
23 grudnia 2024 12:00 / 3 osobom podoba się ten post
Magdalenka

Zamiast skręcać meble, będziecie wylegiwać się w łóżku. :-) Wy pracujecie cały czas z daleka od siebie, czy mąż jest już w Polsce na stałe? U mnie w rodzinie też jeden z synów mojego rodzeństwa pracuje za granicą. Jego żona z małym dzieckiem jest w Polsce, ale rozłąka im nie służy.

Sypialnia skręcona . 💪😜 Mąż w Norwegii pracuje. Może jak są małe dzieci to rozłąka jest zła. Nasze wszystkie już dorosłe poza domem daleko też. Małżeństwo ma przetrwać to  żadne wichury mu nie straszne. W pierwszym małżeństwie pilnowałam , dogadzalam itd a on robił co chciał. Kto się nie nadaje do małżeństwa to nawet i 10 ślubów mu nie pomoże. 
29 grudnia 2024 11:54 / 2 osobom podoba się ten post
Dusia1978

Sypialnia skręcona . 💪😜 Mąż w Norwegii pracuje. Może jak są małe dzieci to rozłąka jest zła. Nasze wszystkie już dorosłe poza domem daleko też. Małżeństwo ma przetrwać to  żadne wichury mu nie straszne. W pierwszym małżeństwie pilnowałam , dogadzalam itd a on robił co chciał. Kto się nie nadaje do małżeństwa to nawet i 10 ślubów mu nie pomoże. 

To prawda Dusiu. To jest młode małżeństwo, mają małe dziecko, więc dopiero wkraczają na szerokie wody. Nie wiedziałam, że jesteś w drugim małżeństwie. Musiałaś przejść swoje, ale wyszłaś z tego bardziej doświadczona.
30 grudnia 2024 06:58 / 2 osobom podoba się ten post
Magdalenka

To prawda Dusiu. To jest młode małżeństwo, mają małe dziecko, więc dopiero wkraczają na szerokie wody. :-) Nie wiedziałam, że jesteś w drugim małżeństwie. Musiałaś przejść swoje, ale wyszłaś z tego bardziej doświadczona.:aniolki:

Ja uważam , że niektórzy się do małżeństwa nie nadają . Mówię tu o moim zmarłym ex. Pycha i dumą go zgubiły. Ja żyję.