Odliczam dni 18

31 maja 2019 08:27 / 4 osobom podoba się ten post
Konwalia08

:slodki krolik:
Dusia-18
Konwalia-20 jutro sobie łyknę:-)
Dorotee-4 już walizkę wietrzy:-)
Gusia-10 jedzie dziś po procenty na jutro:-)
Malgi-9 już pije:szampan:
Luke-35    5 tyg Ci zostało :-)
Werska-37

Co za rozpita grupa:oklaski:
:skacze3:

O tak.. Już nie mogę się doczekać urlopu. Chociaż tu zarabiam kasę, jak każdy z nas, urlopując się zarazem, to jednak teraz wyjątkowo czekam na urlop... A w październiku na grzybobranie 
31 maja 2019 08:43 / 3 osobom podoba się ten post
Werska

Nie ma czegoś takiego jak grzyby w lesie. Ja ich nie widzę. A jak chodzę z kimś i je znajduje, to po prostu z kieszeni wyciąga:-)
Chociaż nie, takie czerwone z kropkami widziałam!:-) To jednak są...

Ile ja razy na grzyby chodziłam nie zliczę..... fajnie było ,fajne czasy a z lasu wracałam tak dotleniona że aż zmęczona  i wiesz co lubię? przytulać się do drzew Kiedyś już pisałam, że kocham las i że  może Robin H.bylam w poprzednim wcieleniu
31 maja 2019 08:48 / 3 osobom podoba się ten post
Werska

Nie ma czegoś takiego jak grzyby w lesie. Ja ich nie widzę. A jak chodzę z kimś i je znajduje, to po prostu z kieszeni wyciąga:-)
Chociaż nie, takie czerwone z kropkami widziałam!:-) To jednak są...

Kanie  lubię, może je znasz? Przyrządzam je jak kotlety w jajku i bułce tartej pychotaJednak Kanie trzeba dobrze znać żeby je zbierać bo można pomylić z innymi i wtedy katastrofa .Ale można je kupić w sklepie więc nie problem
31 maja 2019 08:58 / 3 osobom podoba się ten post
Konwalia08

Dusia-18
Werska-37

Stawiam i dzisiaj bo u mnie "18". Fajna dorosła cyferka. 
31 maja 2019 10:18 / 4 osobom podoba się ten post
Konwalia08

Kanie  lubię, może je znasz? Przyrządzam je jak kotlety w jajku i bułce tartej pychota:glodny:Jednak Kanie trzeba dobrze znać żeby je zbierać bo można pomylić z innymi i wtedy katastrofa .Ale można je kupić w sklepie więc nie problem

Też tak z nimi robię. Mąż, jak znajdzie zawsze jedzie do teściowej, żeby się upewnić, że to kania. Ale boczniaki hodujemy co jakiś czas- też w panierce robimy.
31 maja 2019 17:07 / 4 osobom podoba się ten post
Konwalia08

Dusia-18
Werska-37

Stawiam, stawiam wszystkim chętnym
A na grzybach byłam i nawet trochę znalazłam: kozaczki osikowe i pomarańczowożółte czyli "czerwone", ale okrutnie wysuszone i wypłowiałe. No i kilkanaście maślaków, też wysuszonych na "pieprz". Teraz okrutnie mnie nogi bolą a jeszcze trzeba kolację przygotować i podać.
31 maja 2019 17:15 / 3 osobom podoba się ten post
Konwalia08

Kanie  lubię, może je znasz? Przyrządzam je jak kotlety w jajku i bułce tartej pychota:glodny:Jednak Kanie trzeba dobrze znać żeby je zbierać bo można pomylić z innymi i wtedy katastrofa .Ale można je kupić w sklepie więc nie problem

Z czubajkami kaniami trzeba uważać, bo np. czubajka czerwieniejąca rosnąca na byłym śmietniku wyciągnie ze śmieci wszelkie toksyny i trucizny, nawet będzie śmiertelnie trująca - będzie miała ten sam skład co muchomor sromotnikowy.
To TA na którą trzeba uważać:
https://nagrzyby.pl/atlas/1209
"
Zastosowanie- niejadalna. Trująca !!!!!!!!!!!!!!
Uwagi ogólne- rosnąc na starych śmietnikach może pobierać z gleby szkodliwe związki chemiczne. A sama może posiadać takie same toksyny jak muchomor zielonawy ."
31 maja 2019 17:18 / 4 osobom podoba się ten post
Luke

O tak.. Już nie mogę się doczekać urlopu. Chociaż tu zarabiam kasę, jak każdy z nas, urlopując się zarazem, to jednak teraz wyjątkowo czekam na urlop... A w październiku na grzybobranie :bravo:

Ja za 10 dni na porządne, polskie i "moje" grzybki pójdę

31 maja 2019 17:27 / 3 osobom podoba się ten post
Obyś takich i tyle nazbierała
31 maja 2019 18:24 / 3 osobom podoba się ten post
Malgi

Stawiam, stawiam wszystkim chętnym :szampan:
A na grzybach byłam i nawet trochę znalazłam: kozaczki osikowe i pomarańczowożółte czyli "czerwone", ale okrutnie wysuszone i wypłowiałe. No i kilkanaście maślaków, też wysuszonych na "pieprz". Teraz okrutnie mnie nogi bolą a jeszcze trzeba kolację przygotować i podać.

Zupkę grzybową bym zjadla
31 maja 2019 18:26 / 2 osobom podoba się ten post
Luke

Obyś takich i tyle nazbierała

Jakie niunie mniamniusie
31 maja 2019 18:30 / 1 osobie podoba się ten post
Malgi

Z czubajkami kaniami trzeba uważać, bo np. czubajka czerwieniejąca rosnąca na byłym śmietniku wyciągnie ze śmieci wszelkie toksyny i trucizny, nawet będzie śmiertelnie trująca - będzie miała ten sam skład co muchomor sromotnikowy.
To TA na którą trzeba uważać:
https://nagrzyby.pl/atlas/1209
"
Zastosowanie- niejadalna. Trująca !!!!!!!!!!!!!!
Uwagi ogólne- rosnąc na starych śmietnikach może pobierać z gleby szkodliwe związki chemiczne. A sama może posiadać takie same toksyny jak muchomor zielonawy ."

Filmik kiedyś w necie o Kaniach znalazłam, ciekawy bardzo
31 maja 2019 20:00 / 3 osobom podoba się ten post
Konwalia08

Jakie niunie :-)mniamniusie

Ty tu nie mniamniusiaj, tylko chodź w październiku grzybów ze mną...suchen  
31 maja 2019 22:51 / 3 osobom podoba się ten post
Luke

Ty tu nie mniamniusiaj:mniam:, tylko chodź w październiku grzybów ze mną...suchen :smiech3: :-)

To tak się teraz grzybów szuka jak na tym obrazku?Hm ciekawa metoda to ja jednak tradycjonalistka jestem a w październiku nie mogę inne plany mam, ale koleżanek Ci tu dostatek .
01 czerwca 2019 07:58 / 5 osobom podoba się ten post

Dusia-17
Konwalia-18
Dorotee-3
Gusia-9
Malgi-8
Luke-34
Werska-36