Literatura piękna i mniej piękna

14 kwietnia 2013 19:08
Autorka jestANNE-LISE BOGE.
Grzech Pierworodny to znakomicie napisana opowiesc o zranionych uczuciach,wielkich namietnosciach i marzeniach.
Powiem Ci tak bohaterka Mali na dlugo nie wychodzila mi z glowy.Poprostu polykalam te ksiazki,zeby tylko wiedziec co dalej.
14 kwietnia 2013 19:10
juz mi sie podoba :)
lubie takie klimaty....
14 kwietnia 2013 19:11 / 1 osobie podoba się ten post
A jesli ktos lubi cos z przeszlosci smoki i takie tam polecam SAPKOWSKIEGO.
14 kwietnia 2013 19:21
BEA

A jesli ktos lubi cos z przeszlosci smoki i takie tam polecam SAPKOWSKIEGO.

cala seria stoi na polce Wiedzmina :)
film do ksiazki sie nie umywa, choc Michal Zebrowski do roli pasowal bardzo.
14 kwietnia 2013 19:22 / 1 osobie podoba się ten post
Tak zgadzam sie z Toba w 100%.
Wiedzmina zaczal czytac moj syn i tak kupowal sobie czesc za czescia .Raz sprobowalam poczytac i wciagnelo.
14 kwietnia 2013 19:50
Dziewczyny przeczytajcie sobie książki Tess Gerritsen super thrillery medyczne, uważana jest za mistrza gatunku...
14 kwietnia 2013 19:52
O nie slyszalam.Jednak warto nieraz z ludzmi podyskutowac na forum.
14 kwietnia 2013 20:41
Joasia

Dziewczyny przeczytajcie sobie książki Tess Gerritsen super thrillery medyczne, uważana jest za mistrza gatunku...

Właśnie miałam się zapytać, czy ktoś nie zna dobrych thrillerow lub horrorow ,oprócz fantastyki naukowej to sa gatunki, które lubię czytać 
14 kwietnia 2013 20:51 / 1 osobie podoba się ten post
Super sprawa :)

chwalimy sie tym co teraz czytamy, co lubimy - a czytalyscie jako dziewczynki, panienki? Mialyscie swoje ukochane ksiazki i autorow?
Ja uwielbialam Karola May-a i jego Old Surehanda, Winetou, Jana Longina Okonia i cala serie o Tecumsehu, zakochalam sie w Skrzetuskim i Wolodyjowskim, Kmicica nawet chcialam przytulac ale nie znosze Krzyzakow.
14 kwietnia 2013 21:04
Tina40 a czytałaś Millenium Stiga Larssona? Ja lubię też czytać Dana Browna i naturalnie Harlana Cobena. Własnie skończyłam czytać czarną serię Camilli Läckberg
'Niemiecki Bękart" świetnie napisane polecam!!!
14 kwietnia 2013 21:06
W moim przypadku to ta wena do czytania przyszla troche pozniej.Nawet lektury szkolne jakos za bardzo mnie nie interesowaly.
Pamietam jak przeczytalam tak ama z siebie ANie z Zielonego Wzgorza.A troche pozniej NOce i DNie,Tredowata oo Ordynat Michorowski.
A Kmicic i Olenka to to byla milosc.
Krzyzakow nie czytalam ale lubie ogladac.
14 kwietnia 2013 21:10
Wiesiula

Super sprawa :)

chwalimy sie tym co teraz czytamy, co lubimy - a czytalyscie jako dziewczynki, panienki? Mialyscie swoje ukochane ksiazki i autorow?
Ja uwielbialam Karola May-a i jego Old Surehanda, Winetou, Jana Longina Okonia i cala serie o Tecumsehu, zakochalam sie w Skrzetuskim i Wolodyjowskim, Kmicica nawet chcialam przytulac ale nie znosze Krzyzakow.

Wiesiula: "Ania z Zielonego Wzgórza" , "Krzyżacy"- byłam zakochana w Zbyszku z Bogdańca a płakałam rzewnymi łzami jak Danuśka umierała.... No i naturalnie wszystkie książki A. Szklarskiego tj. Tomek na czarnym lądzie pamiętacie? albo nieśmiertelny Pan Samochodzik :):) ehhh to była lektura
14 kwietnia 2013 21:13
Joasia

Wiesiula: "Ania z Zielonego Wzgórza" , "Krzyżacy"- byłam zakochana w Zbyszku z Bogdańca a płakałam rzewnymi łzami jak Danuśka umierała.... No i naturalnie wszystkie książki A. Szklarskiego tj. Tomek na czarnym lądzie pamiętacie? albo nieśmiertelny Pan Samochodzik :):) ehhh to była lektura

albo  książki Rodziewiczówny , Siesickiej to jest dopiera literatura dla panienek od tego zaczynało się przygodę z czytaniem:)
14 kwietnia 2013 21:18
Tomek Wilmowski - kazda czesc czytalam po kilka razy i marzylam, ze zamieniam sie w Sally. a Bosmana chcialam za starszego brata :)
"Straszny dziadunio" - ile to lez poplynelo.... :)))
"Kwiat kalafiora " :))

Moja corcia namietnie czyta cala serie ksiazek o Lucy - sympatycznej trzynastolatce, Sage Zmierzch i Harrego Potera, nie zapominajac o Opowiesciach z Narnii
14 kwietnia 2013 21:26
to tak jak moja:) moja córa zaczęła teraz czytać Barbarę Rosiek a tylko dlatego, ze ich polonistka powiedziała, że to jest g....o, haha no tak ja jej te książki podebrałam i muszę powiedzieć ,że mają swoje dziwne, pokręcone klimaty..