Odliczam dni 19

28 października 2019 19:53 / 4 osobom podoba się ten post
Mleczko

Też zasmiecę ten piekny temat :-) Pracowałam w takim domku, w którym były meble ( w wiekszości ) z czasów z  przed  II wojny, w dodatku zwiezione od rodziny . A, że były transportowane pod koniec 1945 roku podopieczny mi udowodnił odsuwając kredens od ściany . Na tylnej częsci kredensu był wypisany adres odbiorcy i miejsce nadania przesyłki . W domu było czysto, szacunek dla opiekunki też był . Za to, podopieczny na urlop jeżdził do Włoch, Hiszpanii, ( łącznie z wyspami), Danii, a na ryby z wędka jeżdził nad Morze Północne i jeszcze dalej . Książek miał bez liku i na kolacje jadał krewetki . Wychodzi na to, że co kto woli .

Wiesz ,przeczytałam raz i jeszcze raz, oczami wyobraźni widziałam już ten dom i "Twojego" dziadka i pomyślałam sobie ,że chciałbym u takiego kogoś pracować 
Jeśli są czyste, to lubię takie domy z duszą i meblami, przedmiotami, gdzie każda rzecz  ma jakąś historię 
29 października 2019 06:19 / 6 osobom podoba się ten post
No to liczymy:
Malgoszg - 2 -  ostatni wtorek
Konwalia08 - 5 - ostatni wtorek
Werska - 14 - ostatnie dwa tygodnie
Malgi - 17 -
Damessa - 19 - zmiana kodu na jedyneczkę z przodu
Luke - 26 -
Dusia1978 - 43 -
29 października 2019 07:02 / 5 osobom podoba się ten post
29 października 2019 07:07 / 4 osobom podoba się ten post
Malgi

No to liczymy: :umowa:
Malgoszg - 2 -  ostatni wtorek :taniec2:
Konwalia08 - 5 - ostatni wtorek :radosc1:
Werska - 14 - ostatnie dwa tygodnie :szampan:
Malgi - 17 - :brawo1:
Damessa - 19 - zmiana kodu na jedyneczkę z przodu :szampan:
Luke - 26 - :tanczy:
Dusia1978 - 43 - :agent:
:najlepszego2:

29 października 2019 07:16 / 6 osobom podoba się ten post
Malgi

Hurra!!!!!! Z dziesięciu zostały dwa tygodnie! Już dom widzę blisko...
29 października 2019 07:59 / 7 osobom podoba się ten post
Boże co tu się dzieje jakaś impra ? Tańcują... się podrzucają .... jakiegoś prezesa wybrali cy cós????No to ja z kapelą się wepcham 
29 października 2019 08:04 / 5 osobom podoba się ten post
Malgi

Ale mi obrazek wstawiała. Obym stąd szybko nie frunela. Dziadek wredny typ. Myślałam, że babki są gorsze. Co za podły dupek. Kobieta po udarze a ten ja pogania i ciągle narzuca swoje zdanie. Ona nie chce na Ana ten na siłę wciska. Widac, że pod pantoflem była u niego. Nawet w nocy się zrywa z płaczem bo kobiecina zlękniona. Założył zeszyt idiota i codziennie spisuje coni o której godzinie robię . Dupek do kwadratu. Dziś zgłoszę to do firmy. 

29 października 2019 09:58 / 6 osobom podoba się ten post
Dusia1978

Ale mi obrazek wstawiała. Obym stąd szybko nie frunela. Dziadek wredny typ. Myślałam, że babki są gorsze. Co za podły dupek. Kobieta po udarze a ten ja pogania i ciągle narzuca swoje zdanie. Ona nie chce na Ana ten na siłę wciska. Widac, że pod pantoflem była u niego. Nawet w nocy się zrywa z płaczem bo kobiecina zlękniona. Założył zeszyt idiota i codziennie spisuje coni o której godzinie robię . Dupek do kwadratu. Dziś zgłoszę to do firmy. 

W tej rodzinie jest tak, że dziadek jest głową a babka szyją czyli dobrze jest Tylko na pozór wygląda że On dominuje a wcale tak nie jest ha,ha Babcia ma doświadczenie i przeszła wiele w życiu, opowiada o tym a ja słucham.Jesli czegos nie rozumiem ma dużo cierpliwości by wytłumaczyć  a ja się uczę przy okazji .Myślę że tu wrócę 
29 października 2019 11:50 / 4 osobom podoba się ten post
Konwalia08

W tej rodzinie jest tak, że dziadek jest głową a babka szyją czyli dobrze jest :piatka:Tylko na pozór wygląda że On dominuje a wcale tak nie jest ha,ha Babcia ma doświadczenie i przeszła wiele w życiu, opowiada o tym a ja słucham.Jesli czegos nie rozumiem ma dużo cierpliwości by wytłumaczyć  a ja się uczę przy okazji .Myślę że tu wrócę :-)

No to się ciesz  bo ja właśnie szukam nowej szteli . Nie mam zamiaru być czyimś pomiotłem. Stary głupi Szwab. Tylko babki szkoda bo spokojna kobieta. 
29 października 2019 12:25 / 3 osobom podoba się ten post
Dusia1978

No to się ciesz  bo ja właśnie szukam nowej szteli . Nie mam zamiaru być czyimś pomiotłem. Stary głupi Szwab. Tylko babki szkoda bo spokojna kobieta. 

Oj szkoda że tak późno bo byś mnie zmieniła tu jest na prawdę dobrze może przeniesiesz się do naszej firmy, jesteśmy w niej z Luke, nie narzekam wręcz przeciwnie.To propozycja na następny raz może rozważysz?
29 października 2019 12:36 / 2 osobom podoba się ten post
Konwalia08

Oj szkoda że tak późno bo byś mnie zmieniła tu jest na prawdę dobrze może przeniesiesz się do naszej firmy, jesteśmy w niej z Luke, nie narzekam wręcz przeciwnie.To propozycja na następny raz może rozważysz?

Jaka to firma? Nazwę proszę? 
29 października 2019 13:25
Dusia1978

Jaka to firma? Nazwę proszę? 

Przeczytałaś ?Czy mam jeszcze raz napisać ?
29 października 2019 13:32 / 3 osobom podoba się ten post
Konwalia08

Przeczytałaś ?Czy mam jeszcze raz napisać ?

A może w opiniach o pracodawcach napisz? Ja przeczytałam Może się zastanowię nad nimi...
29 października 2019 13:36 / 2 osobom podoba się ten post
Werska

A może w opiniach o pracodawcach napisz? Ja przeczytałam:-) Może się zastanowię nad nimi...

Ta dziewczyna która ma mnie zmienić też jest z tej samej firmy , przyjmują z różnym językiem ,jestem zadowolona .
29 października 2019 13:45 / 3 osobom podoba się ten post
Konwalia, a jakie mają stawki? Bo moja firma jest ok., poza jednym, ale bardzo istotnym- mało płacą. Skoro zaczynają od 1150.. W innej, o której tu dziś wspomniano od 1400- jak pisze na FB, albo od 1500- jak tu ktoś napisał. Niby brzmi dobrze, ale rozbieżność między podawaną najniższą stawką i brak strony internetowej, żeby można było coś o nich poczytać nie zachęcają....