Kapcie , żeby się nie rozleciały trzeba do worka włożyć .Jak nie ma worka to do małej poszewki . Chyba, że te kapcie mają tyle lat co dziadek , wtedy woda im zaszkodzi
Kapcie , żeby się nie rozleciały trzeba do worka włożyć .Jak nie ma worka to do małej poszewki . Chyba, że te kapcie mają tyle lat co dziadek , wtedy woda im zaszkodzi
Mleczko jednak nie majątyle lat co dziadek:smiech3: jednak bo kilku praniach może się rozlecą :-)
:smiech2:
Tak bywa Gusiu , nawet szczerbate kubki są szanowane, bo to po mamie .🫶
Tak bywa Gusiu , nawet szczerbate kubki są szanowane, bo to po mamie .🫶
Nie tylko w Polsce. W tzw. rozsądnej cenie mozna własnie dostać takie wióry bez smaku.
Wiem coś o tym,mam takie. Filiżanka po mamie ma już 52 lata. Tej nie używam ,stoi sobie na widoku,patrzę i przypominam sobie,jak wyglądała w maminej dłoni . Mam też 23 letni kubek z moim imieniem,prezent od siostry. I filiżankę z porcelany,prezent na 50-te urodziny,więc już pełnoletnia :-),też od siostry. I wiesz co,nigdy nikt oprócz mnie z nich się nie napił. Moje i już !
Oj,cos czerwone melancholie przywołałaś,teraz krążą nisko wokół mnie 🌹
Zaskoczyłaś mnie, nie wiedziałam, że za granicą też tak tną koszty. Te które kupowałam były za 3,5 czy 4 zł. Znam jedną kawiarnię z ciastkami i pączkami z nadzieniami do wyboru. Jedna z droższych, około 16 zł za pączka. Dziwiłam się, że tak drogo😏 Może nie tak drogo jak się okazuje.
Po babci mam pościel własnoręcznie szytą i zdobioną koronką robioną na szydełku. Dbam, pielęgnuję, bo takie rzeczy dziś to rzadkość.
Ja pamiątkowe rzeczy tylko oglądam , nieużywam :lol3::brawo1:
To już nie pytam o te szczerbate kubki :cegla::tanczy3: :lol1:
No to ja sie poskarżę. Wczoraj Po mojej przerwie zauważyłam ze dziwnie reaguje moja pdp ,miałam dziwne przeczucie ze to może być udar ,chociaż byla w miarę przytomna ale brak koordynacji ruchu,nie mogła wstać chociaż chciała do toalety, no i problem z wypowiedzą, mogę sie oczywiście mylić ale z pogotowia tez podejrzewali ze może to być udar, od oiatku miala dodatkowa tabletke moczopedna,a u niej z piciem to tez tak po japonsku jako tako wiec to tez moze byc przyczyna no nie bede gdybac.Wiec teraz czekam co dalej.:-(