Poskarżyjki 41

16 lutego 2026 16:48 / 2 osobom podoba się ten post
Dodam jeszcze, że nigdy nie miałam takiej sytuacji. Zastanawiam się, czy powodem rzeczywiście jest grypa, czy sklepy w Polsce tak bardzo oszczędzają na jakości. 
16 lutego 2026 19:04 / 3 osobom podoba się ten post
Aldonak

Jeśli chodzi o pączki to nie smakowały mi w tym roku.🫣 Kupiłam dla całej rodziny kilka różnych opcji, były mdłe, suche w środku. Wzięłam z marketu, z cukierni i z piekarni. Po kilka z różą, polewą czekoladową, posypane cukrem pudrem i lukrem.. Nic mi nie smakowało. Może to przez grypę, którą przechodziłam.🥺 

Nie tylko w Polsce. W tzw. rozsądnej cenie mozna własnie dostać takie wióry bez smaku. 
19 lutego 2026 13:47 / 2 osobom podoba się ten post
Muszę się poskarżyć  bo nikt nie odpisał na mojego posta o praniu butów filcowych,pytała o to ze dwa dni temu.Echo odpowiedzi nikt nie miał takiego zdarzenia?  szkoda jeszcze nie próbowałam ich wyprać bo boję się że się rozlecą i bę dzień na mnie
19 lutego 2026 13:51 / 1 osobie podoba się ten post
Sprawdziłam i pisałam to wczoraj po południu.
19 lutego 2026 13:57 / 3 osobom podoba się ten post
nincia

Muszę się poskarżyć :ucieka: bo nikt nie odpisał na mojego posta o praniu butów filcowych,pytała o to ze dwa dni temu.Echo odpowiedzi nikt nie miał takiego zdarzenia? :diabelek: szkoda jeszcze nie próbowałam ich wyprać bo boję się że się rozlecą i bę dzień na mnie:buu:

Ja bym wyprała 😁😏, i jeszcze oprócz proszku dodała płyn dezynfekcyjny...A, że się mogą rozlecieć?, ryzyko takie jest, stare są. Rodzina kupi nowe, widocznie przyszedł na nie czas😱😏 Tak, na poważnie, ja piorę buty, kapcie..., nie ma z tym żadnych problemów, tylko, są duuzo młodsze...

19 lutego 2026 14:07 / 3 osobom podoba się ten post
ryba

Ja bym wyprała 😁😏, i jeszcze oprócz proszku dodała płyn dezynfekcyjny...A, że się mogą rozlecieć?, ryzyko takie jest, stare są. Rodzina kupi nowe, widocznie przyszedł na nie czas😱😏 Tak, na poważnie, ja piorę buty, kapcie..., nie ma z tym żadnych problemów, tylko, są duuzo młodsze...

Ooooo ryba mi odpisała że pierze buty,kapcie to jutro z samego rana je wypiorę aby na drugi dzień były gotowe. Dziękuję ci bardzo rybo za podpowiedź. Napiszę ci że ja też jestem ryba ale zodiakalna dlatego taka ostrożna Napiszę jutro czy się rozleciały czy nie 
19 lutego 2026 14:14 / 2 osobom podoba się ten post
nincia

Muszę się poskarżyć :ucieka: bo nikt nie odpisał na mojego posta o praniu butów filcowych,pytała o to ze dwa dni temu.Echo odpowiedzi nikt nie miał takiego zdarzenia? :diabelek: szkoda jeszcze nie próbowałam ich wyprać bo boję się że się rozlecą i bę dzień na mnie:buu:

Czasu nie było 😉 a tak serio, to nie wiem czego się obawiasz, czyż dbanie o podopiecznych nie oznacza również utrzymywanie ich w czystości i schludności?
Jeszcze ci zarzucą, że w posikanych, cuchnących kapciach pozwalałaś mu chodzić i nie reagowałaś😁
Pierz a jeśli się rozlecą, niczego nikomu nie musisz odkupywać, stare były i cuchnące, chciałaś je (wręcz niepotrzebnie może nawet) ratować 😉 
Pozdrawiam😊 

19 lutego 2026 14:50 / 1 osobie podoba się ten post
nincia

Spróbuj wirówkę na niske obroty ustawic, albo wyłaczyć, żeby się nie rozpadły :) Będą dłużej schły.
19 lutego 2026 15:01 / 2 osobom podoba się ten post
tina 100%

Spróbuj wirówkę na niske obroty ustawic, albo wyłaczyć, żeby się nie rozpadły :) Będą dłużej schły.

Jakieś ręczniki czy cóś bym w nie włożyła,zachowałyby może formę. Najprawdopodobniej wyrzuciłabym je jednak,tylko że ja mam do sklepów z kapciami blisko
19 lutego 2026 15:04 / 2 osobom podoba się ten post
Gusia29

Jakieś ręczniki czy cóś bym w nie włożyła,zachowałyby może formę. Najprawdopodobniej wyrzuciłabym je jednak,tylko że ja mam do sklepów z kapciami blisko:oczko:

Nie wiem jaki ma refleks ta niemiecka rodzina. Może Nincia się boi, że jak wywali , to 2 tyg dziadek bez kapci będzie chodził, zanim się połapią 
19 lutego 2026 15:06 / 1 osobie podoba się ten post
tina 100%

Nie wiem jaki ma refleks ta niemiecka rodzina. Może Nincia się boi, że jak wywali , to 2 tyg dziadek bez kapci będzie chodził, zanim się połapią :-)

Oj,z tym refleksem to chyba u nich kiepsko,skoro kapcie zdążyły się zestarzeć i pachnieć przestały 
19 lutego 2026 16:53 / 2 osobom podoba się ten post
Gusia29

Oj,z tym refleksem to chyba u nich kiepsko,skoro kapcie zdążyły się zestarzeć i pachnieć przestały :-)

U mnie rodzina robi zakupy razem ze mną i ja nie mam nic pieniędzy tylko swoje. Ze swoich nie będę kupować a poza tym to do sklepu mam daleko. Dziadek ma dwie pary takich samych butów więc chyba po waszych odpowiedziach włożę jedne zaraz do pralki ,a nich się dzieje co chce .Dziękuję wszystkim za podpowiedzi 
19 lutego 2026 18:12 / 2 osobom podoba się ten post
Kapcie , żeby się nie rozleciały trzeba do worka włożyć .Jak nie ma worka to do małej poszewki . Chyba, że  te kapcie mają tyle lat co dziadek , wtedy woda im zaszkodzi 

19 lutego 2026 18:34 / 1 osobie podoba się ten post
nincia

U mnie rodzina robi zakupy razem ze mną i ja nie mam nic pieniędzy tylko swoje. Ze swoich nie będę kupować a poza tym to do sklepu mam daleko. Dziadek ma dwie pary takich samych butów więc chyba po waszych odpowiedziach włożę jedne zaraz do pralki:smiech3: ,a nich się dzieje co chce :zaskoczenie1:.Dziękuję wszystkim za podpowiedzi :aniolki:

19 lutego 2026 18:34 / 2 osobom podoba się ten post
Mleczko

Kapcie , żeby się nie rozleciały trzeba do worka włożyć .Jak nie ma worka to do małej poszewki . Chyba, że  te kapcie mają tyle lat co dziadek , wtedy woda im zaszkodzi