Poskarżyjki 41

03 czerwca 2025 22:58 / 1 osobie podoba się ten post
Mleczko

A ja uważam, że każda z nas walczy o swoje .   A rodzina ,  która nas zatrudnia jedną może obdzielic dodatkowo a inna nie .
Ma ku temu jakieś powody . Natomiast między opiekunkami powinna być niepisana umowa o szczerości i uczciwości . :-)

Właśnie to wiem od rodziny i rodzina mi wypłaciła też za dzień wolny wcześniej się nie upomnalam z braku wiedzy  nawiasem mówiąc to ja ściągnęłam tu zmienniczke jestem w tym miejscu już prawie 4 lata przez ten czas przewinęło się kilka dziewczyn 
06 czerwca 2025 15:48 / 1 osobie podoba się ten post
Napiszcie proszę czy za  przyszły poniedziałek należą się dodatkowe  pieniążki  
08 czerwca 2025 13:39 / 1 osobie podoba się ten post
creyzy

Napiszcie proszę czy za  przyszły poniedziałek należą się dodatkowe  pieniążki  :aniolki:

W ogóle to się należą , bo to dzień wolny od pracy. Jakie u Ciebie są układy i zasady - nie wiem - w każdym razie ja bym zapytała nie oglądając sie na nikogo. 
18 lipca 2025 20:29 / 3 osobom podoba się ten post
Chciałam się poskarżyć, że mi pod rząd "wypadły" dwie zmienniczki.
Najpierw ta co tutaj już była - miała być tutaj 2 i pół tygodnia (18 dni) - ma jakiś problem z mamą i terminami lekarskimi - musi się tym zająć
Poprosiłam o pomoc naszą forumową koleżankę - bardzo szybko podała mi namiary do jej znajomych .
I za to jestem jej baaaardzo wdzięczna, ale jak już jedna z nich potwierdziła gotowość do przyjazdu, a ja podałam jej namiary osobie decyzyjnej - to dziś po wcześniejszym potwierdzeniu nagle zmieniła zdanie. Nie odebrała już telefonu od niemieckiej agencji - tłumacząc naszej polskiej, że akurat dostała lepszą ofertę ze swojej byłej firmy i w takie rejony, które jej bardziej odpowiadają. 
Ja wiem, że Berlin i do tego w miarę spokojne miejsce - z przestrzeganiem dni wolnych, odpowiednią kasą na zakupy i wsparciu w rodzinie (raz w tygodniu) to smaczny kąsek dla niejednej opiekunki. Osobiście ciężko pracowałam, aby wszystko tutaj odpowiednio poukładać i boję się, że może ktoś "z łapanki" wszystko popsuć. W sumie mam nadzieję, że agencja znajdzie odpowiednią osobę i wszystko dalej będzie się kręcić...

19 lipca 2025 10:05 / 1 osobie podoba się ten post
Malgi

Najpierw ta co tutaj już była - miała być tutaj 2 i pół tygodnia (18 dni) - ma jakiś problem z mamą i terminami lekarskimi - musi się tym zająć:bezradny:
Poprosiłam o pomoc naszą forumową koleżankę - bardzo szybko podała mi namiary do jej znajomych .
I za to jestem jej baaaardzo wdzięczna:przytula:, ale jak już jedna z nich potwierdziła gotowość do przyjazdu, a ja podałam jej namiary osobie decyzyjnej - to dziś po wcześniejszym potwierdzeniu nagle zmieniła zdanie. Nie odebrała już telefonu od niemieckiej agencji - tłumacząc naszej polskiej, że akurat dostała lepszą ofertę ze swojej byłej firmy i w takie rejony, które jej bardziej odpowiadają. :smutny:
Ja wiem, że Berlin i do tego w miarę spokojne miejsce - z przestrzeganiem dni wolnych, odpowiednią kasą na zakupy i wsparciu w rodzinie (raz w tygodniu) to smaczny kąsek dla niejednej opiekunki. Osobiście ciężko pracowałam, aby wszystko tutaj odpowiednio poukładać i boję się, że może ktoś "z łapanki" wszystko popsuć. W sumie mam nadzieję, że agencja znajdzie odpowiednią osobę i wszystko dalej będzie się kręcić...

Nie pomyślałaś o mnie , przyszłabym 
19 lipca 2025 10:18 / 2 osobom podoba się ten post
Malgi

Najpierw ta co tutaj już była - miała być tutaj 2 i pół tygodnia (18 dni) - ma jakiś problem z mamą i terminami lekarskimi - musi się tym zająć:bezradny:
I za to jestem jej baaaardzo wdzięczna:przytula:, ale jak już jedna z nich potwierdziła gotowość do przyjazdu, a ja podałam jej namiary osobie decyzyjnej - to dziś po wcześniejszym potwierdzeniu nagle zmieniła zdanie. Nie odebrała już telefonu od niemieckiej agencji - tłumacząc naszej polskiej, że akurat dostała lepszą ofertę ze swojej byłej firmy i w takie rejony, które jej bardziej odpowiadają. :smutny:

Jaka masz stawke i tej babci ? 
19 lipca 2025 16:49 / 1 osobie podoba się ten post
Mleczko

Nie pomyślałaś o mnie , przyszłabym :-)

19 lipca 2025 16:49 / 3 osobom podoba się ten post
Dusia1978

Jaka masz stawke i tej babci ? 

Stawka jest różna w zależności od języka
04 września 2025 10:29 / 2 osobom podoba się ten post
Dziś dzień jak codzien minie,bez większych mam nadzieję stresu.Dzis znowu dzieci pdp beda  debatowac czy zostawić w domu,czy do domu opieki.Bo pdp zrobila sie nie mobilna ale synek wyciaga ja z łóżka i kladzie do łóżka i uważam ze to z jego winy.Trzy miesiące leży recepta do ergo to nie chcialo sie wozić mamy, a na 8 rano jak by przyjeżdżała to za wcześnie!!!A juz w lutym mówiłam o podnośniku chociaż bo były momenty ze był bardzo potrzebny to czekał do teraz chyba na cud.No i leczenie bakteri przez 5 dni która cały czas powraca.Jak mówiłam ze mało pije żeby załatwil kroplówki które sam może podłączyć tylko wystarczy żeby mu ktoś pokazała to nie.Ale żeby było  śmieszniej to ostatnio córka szła do lekarza z mamą  i też jej powiedziałam ze mamą mało pije ze może kroplówki.,to lekarz powiedział  ze wystarczy jak nawet nie cały liter wypije wiec juz sie nic nie odzywam bo po co niech robią  co chcą.