W calosci w tym przypadku oznacza, ze kroje na plastry po upieczeniu .Kawalek spory taki ze 2 kg . Bedzie tez do chlebka z cwikla .
W calosci w tym przypadku oznacza, ze kroje na plastry po upieczeniu .Kawalek spory taki ze 2 kg . Bedzie tez do chlebka z cwikla .
Juz leze w lozeczku . Podam jeszcze przepis na " Spitzkohla" :-) Glowke przekroic na cztery czesci posypac sola i odlozyc na ok pol godziny .Naczynie zaroodporne posmarowac olejem ulozyc kapuste na plecach:-) .Posypac przyprawami i piec w piekarniku w temp. 200 st.C ok. 20 min . Tarty parmezan wymieszac ze smietana i zalac kapuche .Wstawic ponownie do piekarnika i piec nastepne 20 min. Gora/dol . Moza tylko z ziemniakami podac a.mozna z miesem . Nasi podopieczni lubia Spitzkohla moza zrobic to smaczne je :mniam: .
Brzmi smakowicie i obficie :-)
A dla ilu osób Ty gotujesz, że całą łopatkę pieczesz?
https://beszamel.se.pl/dania-glowne-bezmiesne/spiczasta-kapusta-pieczona-ze-smietana-i-parmezanem-samodzielne-danie-lub-jarzyna-na-cieplo,21613/ Super Ekspres niby talboid ale rzeczywiście niekiedy dobre przepisy podaje ;)
Dla 4 osób też robię całą, dużą łopatkę- jaką znajdę:-) . 2 kg to minimum- puled pork, zwacza czesaną, drapianą, rwaną wieprzowiną. Potem to idzie na kanapki i znika błyskawicznie. Tylko nie kroję, bo się nie da, a właśnie się rwie- bo to mięso samo od siebie odchodzi. Jest to hit na letnie jedzenie- jak hamburgery jemy, w bułce, z warzywami, sosami. Albo, jak ostatnio z ziemniakiami. To się długo piecze- ok. 8-10 godzin na malutkim ogniu.
Chyba po powrocie do domu zrobię...
Kroi sie bardzo dobrze .Wlasnie ostatnio robilam. Z kawalka obcinam plastry i do sosu tyle ile osob . Reszta idzie na zmarnowanie tzn. do chleba bez wzgledu na pore roku .Ostatnio naszpikowalam dodatkowo oliwkami . Nie powiem, ze byl problem z wciagniecirm :-)
Kroi sie bardzo dobrze .Wlasnie ostatnio robilam. Z kawalka obcinam plastry i do sosu tyle ile osob . Reszta idzie na zmarnowanie tzn. do chleba bez wzgledu na pore roku .Ostatnio naszpikowalam dodatkowo oliwkami . Nie powiem, ze byl problem z wciagniecirm :-)
Dla 4 osób też robię całą, dużą łopatkę- jaką znajdę:-) . 2 kg to minimum- puled pork, zwacza czesaną, drapianą, rwaną wieprzowiną. Potem to idzie na kanapki i znika błyskawicznie. Tylko nie kroję, bo się nie da, a właśnie się rwie- bo to mięso samo od siebie odchodzi. Jest to hit na letnie jedzenie- jak hamburgery jemy, w bułce, z warzywami, sosami. Albo, jak ostatnio z ziemniakiami. To się długo piecze- ok. 8-10 godzin na malutkim ogniu.
Chyba po powrocie do domu zrobię...
Te pliki cookie są niezbędne dla funkcjonowania strony internetowej i nie mogą być wyłączone w naszych systemach. Są one zazwyczaj ustawiane tylko w odpowiedzi na działania podejmowane przez użytkownika, które sprowadzają się do zapytania o usługi, takie jak ustawienie preferencji prywatności, logowanie lub wypełnianie formularzy. Można ustawić przeglądarkę tak, aby blokowała lub ostrzegała o tych plikach cookie, ale niektóre części witryny nie będą wtedy działały. Te pliki cookie nie przechowują żadnych danych osobowych. Zablokowanie tych plików cookie w przeglądarce może skutkować nieprawidłowym działaniem serwisu.
Te pliki cookie mogą być ustawiane przez naszych partnerów reklamowych za pośrednictwem naszej strony internetowej. Mogą one być wykorzystywane przez te firmy do budowania profilu zainteresowań użytkownika i wyświetlania odpowiednich reklam na innych stronach. Nie przechowują one bezpośrednio danych osobowych, lecz opierają się na jednoznacznej identyfikacji przeglądarki i sprzętu internetowego. Jeśli użytkownik nie zezwoli na stosowanie tych plików cookie, doświadcza mniej ukierunkowanych reklam.
Te pliki cookie umożliwiają stronie internetowej zapewnienie większej funkcjonalności i personalizacji. Mogą być one ustawione przez nas lub przez zewnętrznych dostawców, których usługi zostały dodane do naszych stron internetowych. Jeśli użytkownik nie zezwoli na stosowanie tych plików cookie, niektóre lub wszystkie te usługi mogą nie działać prawidłowo.
Te pliki cookie umożliwiają nam zliczanie wizyt i źródeł ruchu, dzięki czemu możemy mierzyć i poprawiać wydajność naszej witryny. Pomagają one ustalić, które strony są najbardziej i najmniej popularne i zobaczyć, jak odwiedzający poruszają się po stronie. Wszystkie informacje zbierane przez te pliki cookie są agregowane i tym samym anonimowe. Jeśli użytkownik nie zezwoli na stosowanie tych plików cookie, nie będziemy wiedzieć, kiedy odwiedził naszą stronę internetową.