Jak minął dzień 8

11 marca 2020 19:00 / 5 osobom podoba się ten post
Luke

Jak mija? Bez gorączki wyjazdowej, spokojnie, zaraz kwalifikacje:narty:, więc czas minie. Babka swoje robi, ja swoje. Jeszcze kanapki zrobić i czekać na telefon od kierowcy. Nie wiem o której wyjadę... 2,3,4? Ale wyjadę :radosc1:

Jedz szczesliwie i daj znac z domu . Ja juz nie wiem co mam myslec .Czy to polityka czy to zagrozenie zdrowia .Jedno i drugie niebezpieczne .

31 przypadkow potwierdzonych .
11 marca 2020 20:11 / 5 osobom podoba się ten post
Mleczko

Jedz szczesliwie i daj znac z domu . Ja juz nie wiem co mam myslec .Czy to polityka czy to zagrozenie zdrowia .Jedno i drugie niebezpieczne .

31 przypadkow potwierdzonych .

Polityka to zagrożenie zdrowia.Chcieliby mieć ciasteczko i zjeść ciasteczko i kopią studnię dopiero jak się pali. WHO ogłosiło dziś pandemię.Zalecili radykalne rozwiązania. Czy ich politycy posłuchają? Chyba nie tak od razu , bo ważniejsze są w dalszym ciągu dla nich kontakty, rynki zbytu, własna ścieżka kariery( chcieliby dwie pieczenie przy jednym ogniu upiec).
11 marca 2020 20:43 / 7 osobom podoba się ten post
Pojadę i bezpiecznie.. Ze mną cztery osoby plus kierowca, wsiadam pierwszy i do tyłu idę. O 4.45 start, więc ok Rano jeszcze się przywitam i w drogę do ukochanej Polski, smutnej teraz.

11 marca 2020 20:53 / 5 osobom podoba się ten post
Koordynator mój załatwił niedawno dwie takie buteleczki, więc się przyda w trasie
11 marca 2020 21:06 / 3 osobom podoba się ten post
Jednak ktoś zareagował ,a ja pytałam dziś w aptece i powiedzieli że jutro mam pytać - ciekawe czy  będzie,bo moja firma milczy,zero zainteresowania 
11 marca 2020 21:09 / 2 osobom podoba się ten post
nincia

Jednak ktoś zareagował :oklaski1:,a ja pytałam dziś w aptece i powiedzieli że jutro mam pytać :-)- ciekawe czy  będzie,bo moja firma milczy,zero zainteresowania :nie wolno:

Nińciu, ale to niemiecki koordynator z agencji niemieckiej, w której pracuję
11 marca 2020 21:37 / 6 osobom podoba się ten post
Trzeba pytać w aptekach. Ja dziś pewna, że nie dostanę zajrzałam,  a tu masz- jest płyn do dezynfekcji rąk. Reglamentowany, po jednej butelce na głowę, ale był!
Tak w ogóle, to do apteki po proszek na mrówki poszłam, bo zadzwonił do apteki i miał tam czekać. A pani zdziwiona... To tylko płyn do rąk kupiłam i poszłam. A tu wylatuje za mną na ulicę, woła- bo jednak proszek dla podopiecznego jest! Paragon też był, to nie wiem, skąd tam go mieli
Wczoraj te żyjątka widziałam, dziś rano, potem nie. To nie wiem- goście przygodni, czy stali mieszkańcy???
11 marca 2020 21:47 / 4 osobom podoba się ten post
Werska

Trzeba pytać w aptekach. Ja dziś pewna, że nie dostanę zajrzałam,  a tu masz- jest płyn do dezynfekcji rąk. Reglamentowany, po jednej butelce na głowę, ale był!
Tak w ogóle, to do apteki po proszek na mrówki poszłam, bo zadzwonił do apteki i miał tam czekać. A pani zdziwiona... To tylko płyn do rąk kupiłam i poszłam. A tu wylatuje za mną na ulicę, woła- bo jednak proszek dla podopiecznego jest! Paragon też był, to nie wiem, skąd tam go mieli:-)
Wczoraj te żyjątka widziałam, dziś rano, potem nie. To nie wiem- goście przygodni, czy stali mieszkańcy???

Ja też weszłam do apteki , pewna że nic nie ma . A tu jedna butelka środku dezynfekujące go . I  5 maseczek na podróż

11 marca 2020 21:49 / 2 osobom podoba się ten post
Luke

Stoch :narty::flaga Polski:

Widzialam 
Szkoda, że Dawidowi Kubackiemu drugi skok nie wyszedł 
11 marca 2020 22:02 / 2 osobom podoba się ten post
Luke

Pojadę i bezpiecznie.. Ze mną cztery osoby plus kierowca, wsiadam pierwszy i do tyłu idę. O 4.45 start, więc ok :-) Rano jeszcze się przywitam i w drogę do ukochanej Polski, smutnej teraz.

Bezpieczniej i szybkiej drogi do domu 
I przed koroną się strzeż 
12 marca 2020 07:07 / 3 osobom podoba się ten post
Luke

Pojadę i bezpiecznie.. Ze mną cztery osoby plus kierowca, wsiadam pierwszy i do tyłu idę. O 4.45 start, więc ok :-) Rano jeszcze się przywitam i w drogę do ukochanej Polski, smutnej teraz.

Jedziesz juz pewnie , moje zyczenia dogonia cie w drodze .Dobrej drogi i zdrowy wysiadz z busa .W domu sobie poradzisz sam .

12 marca 2020 09:36 / 3 osobom podoba się ten post
Luke

Nińciu, ale to niemiecki koordynator z agencji niemieckiej, w której pracuję:-)

Luke ja z niemieckim koordynatorem to nawet nie miałam kontaktu,nie wiem czy istnieje a firma cicho siedzi,wiem że mają pewnie urwanie głowy że zjazdami i przyjazdami ale powinni coś się interesować, czekam od nich na wiadomość ale w innej sprawie i cisza od dwóch dni
12 marca 2020 18:03 / 9 osobom podoba się ten post
Dzień minął na przygotowaniach do wyjazdu- już miałam walizkę narychtowaną do pakowania, kiedy Vertretung  zadzwonił.
Pietra miał niezłego, szczególnie po dzisiejszych danych ze Szwajcarii. Boi się nosa poza spokojne zadupie wyściubić i słusznie.Tak , że wstępnie ustalilismy , że wymiana za 2 tyg, jak sie względnie uspokoi, a nawet później.Teraz rozsądniej jest nie podróżować. Zatem się zaszywamy  i przeczekujemy tym bardziej, że Swissy nie robią teraz problemu z przebukowaniem biletu.
12 marca 2020 19:08 / 6 osobom podoba się ten post
Powoli i leniwie dzień mi mija. Przed obadem do sklepu ruszyłam i tylko papieru toaletowego nie dostałam. Resztę zaplanowanych zakupów do domu przywiozłam. Jutro czekmy na majstra od centralnego, a w sobotę poszukam innego sklepu do uzupełnienia zapasów.
12 marca 2020 19:36 / 3 osobom podoba się ten post
tina 100%

Dzień minął na przygotowaniach do wyjazdu- już miałam walizkę narychtowaną do pakowania, kiedy Vertretung :-) zadzwonił.
Pietra miał niezłego, szczególnie po dzisiejszych danych ze Szwajcarii. Boi się nosa poza spokojne zadupie wyściubić i słusznie.Tak , że wstępnie ustalilismy , że wymiana za 2 tyg, jak sie względnie uspokoi, a nawet później.Teraz rozsądniej jest nie podróżować. Zatem się zaszywamy :-) i przeczekujemy tym bardziej, że Swissy nie robią teraz problemu z przebukowaniem biletu.

Tina bardzo dobra decyzja  .