Jak minął dzień 8

13 marca 2020 14:33 / 4 osobom podoba się ten post
dorotee

Zimno  ,wieje , poszła m szukać wilka , ale zdezerterował :nie wstaje:

Na kamieniu musisz usiąść, to znajdziesz 
13 marca 2020 14:37 / 5 osobom podoba się ten post
Mleczko

Mnie mija na liczeniu kropli deszczu na szybie . Zle to widzę , mozna w depresje wpaść  .

Gotuję większe ilości i zamrażam. Gulasz, zupę pomidorową, ogórkową, barszcz, gulasz. Zamroziłam 3 rodzaje pierogów.Dziś robię kopytka- tez zamrożę. Zakupy będę robić online ,albo w miejscowym sklepiku. Noga moja w Biedronce nie postanie 
13 marca 2020 14:40 / 4 osobom podoba się ten post
tina 100%

Na kamieniu musisz usiąść, to znajdziesz :lol2:

Chyba wilka  lepszy jednak od wirusa .

Wczora slychacz czy widz wypowiadal się, ze wojsko ma zelazne zapasy masek, kombinezonow, rekawic , gogli . Chyba w takiej sytyacji powinni udostepnic, przeciez ten czas gorszy niz  wojna .
13 marca 2020 14:43 / 5 osobom podoba się ten post
tina 100%

Gotuję większe ilości i zamrażam. Gulasz, zupę pomidorową, ogórkową, barszcz, gulasz. Zamroziłam 3 rodzaje pierogów.Dziś robię kopytka- tez zamrożę. Zakupy będę robić online ,albo w miejscowym sklepiku. Noga moja w Biedronce nie postanie :-)

Ja scisle wg ustalen rzadu, nie robie zapasow   .Nie jade do roboty to i gotuje na bierzaco .
13 marca 2020 14:48 / 2 osobom podoba się ten post
Mleczko

Chyba wilka :-) lepszy jednak od wirusa .

Wczora slychacz czy widz wypowiadal się, ze wojsko ma zelazne zapasy masek, kombinezonow, rekawic , gogli . Chyba w takiej sytyacji powinni udostepnic, przeciez ten czas gorszy niz  wojna .

Powinni.Kombinezon i maska P-gaz w tej sytuacji to wcale nie głupi pomysł.
A jakby co, to i tak nikt nie rozpozna tak ubranego człowieka  . Niektórzy ze względu na elegancję mogliby miec opory.
13 marca 2020 14:48 / 2 osobom podoba się ten post
dorotee

dorotee jest takie przysłowie  "nie wywołuje wilka z lasu" ono coś znaczy przecież przysłowia mądrością narodu 
13 marca 2020 14:50 / 4 osobom podoba się ten post
Mleczko

Ja scisle wg ustalen rzadu, nie robie zapasow :gotuje:  :smiech3:.Nie jade do roboty to i gotuje na bierzaco .

Ja na razie przez co najmniej 2 tyg też nie. I tak się zaopatruję  Drugą zamrażarkę może włączę 
13 marca 2020 15:34 / 3 osobom podoba się ten post
Luke

Planowe manewy NATO z udziałem wojsk amerykańskich z Niemiec:-)
Bez związku z wirusem

Ich wirus nie tyka ? Dobre sobie. Jak dla mnie to przesada ale niech glowy panstw zaczna myslec. Wszyscy powinnismy dostac chociaz maseczki a tu czlowieku martw sie sam.
13 marca 2020 16:08 / 2 osobom podoba się ten post
tina 100%

Ja na razie przez co najmniej 2 tyg też nie. I tak się zaopatruję :-) Drugą zamrażarkę może włączę :lol2:

A jak prąd wyłącą? Wichura właśnie przeszła .n
13 marca 2020 16:12 / 3 osobom podoba się ten post
Mleczko

Ja scisle wg ustalen rzadu, nie robie zapasow :gotuje:  :smiech3:.Nie jade do roboty to i gotuje na bierzaco .

Mleczko,może podasz sprawdzony przepis na pachnącą szarlotkę, proszę ? Mamy dużo jabłek, syn tyle kupił, że zanim je zjemy czy wyciśniemy sok, to się zepsują 
13 marca 2020 16:58 / 3 osobom podoba się ten post
Gusia29

Mleczko,może podasz sprawdzony przepis na pachnącą szarlotkę, proszę ?:-) Mamy dużo jabłek, syn tyle kupił, że zanim je zjemy czy wyciśniemy sok, to się zepsują :lol2:

Gusiu czy z budyniem ? czy strudla czy klasyczna szarlotke a moze chcesz drozdzowe bez zbednego wysilku ? Tez mozna z jablkiem barrrrrrdzo smaczne !
13 marca 2020 17:36 / 3 osobom podoba się ten post
dorotee

Kto zdezerterował, wilk ?? Wystraszył sie ciebie czy cooo ??
13 marca 2020 17:40 / 4 osobom podoba się ten post
tina 100%

Gotuję większe ilości i zamrażam. Gulasz, zupę pomidorową, ogórkową, barszcz, gulasz. Zamroziłam 3 rodzaje pierogów.Dziś robię kopytka- tez zamrożę. Zakupy będę robić online ,albo w miejscowym sklepiku. Noga moja w Biedronce nie postanie :-)

Małe sklepiki są dobrze zaopatrzone. Może dlatego, że wszyscy walą do tych dużych. Np. ryżu w dużych sklepach nie uświadczysz a w małych owszem  Ja kupiłam tyle, aby w razie czego nie musieć zbyt często z domu wychodzić. Wyjazd w połowie kwietnia zawiesiłam bo wtedy u nas i chyba w DE będzie szczyt koronawirusa. 
13 marca 2020 17:42 / 3 osobom podoba się ten post
Mleczko

Gusiu czy z budyniem ? czy strudla czy klasyczna szarlotke a moze chcesz drozdzowe bez zbednego wysilku ? Tez mozna z jablkiem barrrrrrdzo smaczne !

No nie we,aż tyle smakowitości, jak mawia mój wnuk?!!!
O te drożdżowe poproszę, jeśli z jabłkami można:
13 marca 2020 17:53 / 2 osobom podoba się ten post
Mycha

Kto zdezerterował, wilk ?? Wystraszył sie ciebie czy cooo ??

No coś Ty? Ja w pełnym makijażu do lasu? Zimno mnie wewialo do domu