Koronawirus

09 marca 2020 19:50 / 4 osobom podoba się ten post
Werska

Kika, przykre to. Rozumiem twój żal. Może coś sensownego znajdą.
Ciekawe, jakie to są te wybrane kraje, co nie wpuszczają osób, które były powyżej 14  w tych krajach. Co to niby ma pomóc? Jeśli całkiem zamknęłyby granice, to by pomogło- jeśli tam niedużo osób podróżowało i nie przywiozło za dużo tego paskudztwa. ile jest tych łagodnych przypadków, co zarażają, a sami mają niewielkie objawy?

Są kraje co pozmykały i Polacy nie mogą tam wjeżdżac. Kice mogli lot odwołac, ale busem dojedzie do domciu-są kontrole sanitarne, ale myslę, że to dobrze.
09 marca 2020 19:52 / 2 osobom podoba się ten post
Luke

https://www.money.pl/gospodarka/koronawirus-specustawa-weszla-w-zycie-6486645496514689a.html

Żeby sie niektórzy do dobrego nie przyzwyczaili czasem  Zdalna praca  , fiu, fiu 
09 marca 2020 19:54 / 2 osobom podoba się ten post
tina 100%

A jakieś konkretne żródło? Są kontrole powracających do Polski, ale zakaz wjazdu? Chyba, że coś nowego wymyślili.
Sprawdzałam przyloty na stronie Okęcia i na parę samolotów jest oczekiwane , w tym z Frankfurtu Lufthansa, z Zurychu Swiss, Ryaner tez lata. Musieli by dla wszystkich linii lotniska pozamykać.

Tina a ty kiedy lecisz ?? 

09 marca 2020 19:54 / 2 osobom podoba się ten post
Przesylam stanowisko ministerstwa spraw zagranicznych co do Niemiec a szczegolnie NRW

https://www.gov.pl/web/dyplomacja/niemcy
09 marca 2020 19:56 / 3 osobom podoba się ten post
Mycha

Tina a ty kiedy lecisz ?? 

W sobote. W razie w mamy ze zmianą ustalony plan B . Póki co nasze terminy lotów są bez zmian. Jakby co-zmiana przedłuży pobyt, ja przylecę póżniej.
09 marca 2020 20:01 / 6 osobom podoba się ten post
tina 100%

W sobote. W razie w mamy ze zmianą ustalony plan B . Póki co nasze terminy lotów są bez zmian. Jakby co-zmiana przedłuży pobyt, ja przylecę póżniej.

Może to i byłoby lepiej. Ona już tam jest, nic jej nie grozi a wręcz w trakcie podróży może byc różnie. Jak to trochę się uspokoi to wtedy bezpiecznie możesz dojechać. A teraz jest chyba najgorzej podróżować. Zobaczymy co z tego wyjdzie. 
09 marca 2020 20:06 / 5 osobom podoba się ten post
Mycha

Może to i byłoby lepiej. Ona już tam jest, nic jej nie grozi a wręcz w trakcie podróży może byc różnie. Jak to trochę się uspokoi to wtedy bezpiecznie możesz dojechać. A teraz jest chyba najgorzej podróżować. Zobaczymy co z tego wyjdzie. 

No właśnie. Młody zabukował już wczesniej lot z Bazylei. I tak teraz siedzimy jak na szpilkach. Spakowana bedę. Podróż najgorsza, choć samolotem krócej i jest wymiana powietrza. Przez lotnisko też trzeba bezpiecznie przemknąć. Aby dotrzeć na miejsce bo pdp mieszka teraz w tak zacisznym miejscu gdzie w promieniu 20 km tego koronawirusa nie ma, a i zachorowań  dalej jest niewiele. W dni wolne będe siedzieć na tyłku-trudno.
09 marca 2020 20:16 / 1 osobie podoba się ten post
Kika67

Niby dobrze ale jak ja wrócę do Polski i kiedy? Przeziębiona jestem jak nie daj Boże temperatura mi wyskoczy albo zacznę kaszlec to.mnie w jakims.zakaznym szpitalu zamkną. 

09 marca 2020 20:25 / 2 osobom podoba się ten post
A jaka okazja do "korekty" Giełd wszelakich się robi !! 
09 marca 2020 20:38 / 5 osobom podoba się ten post
Kika67

Firma szuka busa dla mnie. Polska od dzisiaj nie przyjmuje samolotow z kilku krajów w tym z Niemiec :placze1:

Kika pamiętaj z każdej sytuacji jest jakieś wyjście, nie denerwuj się bo to pogorszy twój stan psychiczny, wiem że to przykre bo już byś była w domku ? ale nic na to nie poradzisz napewno firma znajdzie ci busa  inni są w podobnej sytuacji a może i gorszej bo ja za dwa tygodnie mam wyjazd i nie wiem czy nie zrobią zakazu wyjeżdżania czy wjeżdżania busami, ale chyba musimy powracać do swoich domów, nie ma to jak w domciu ?. Nie czytałam co Luke przekazał bo nie miałam jeszcze czasu,teraz wezmę się za czytanie
10 marca 2020 08:30 / 1 osobie podoba się ten post
10 marca 2020 08:38 / 3 osobom podoba się ten post
Ja wczoraj oglądałam wywiady z ministrem zdrowia i właśnie profesorem Gutem. Obydwoje odnieśli się do tych opinii,ze koronawirus moze powodować poważne szkody..obydwoje zaprzeczyli tzn profesor Gut stwierdził, ze koronawirusy nie mają zdolności do zakażeń chronicznych,a minister zdrowia powiedzial,ze owszem zdarzają się powikłania..no ale to jak wiadomo tak może być po każdej infekcji..jednak generalnie 90%wyleczonych w pelni wraca do zdrowia i tego się trzymajmy ?miłego dnia
10 marca 2020 08:40 / 2 osobom podoba się ten post
Luke

https://turysci.pl/swiat-090320-wlochy

Wlochy cudowny kraj i moja ulubiona destynacja podróżnicza..modlę się za Nich aby szybko wyszli z tej okropnej sytuacji?
10 marca 2020 09:13 / 1 osobie podoba się ten post
angii

Ja wczoraj oglądałam wywiady z ministrem zdrowia i właśnie profesorem Gutem. Obydwoje odnieśli się do tych opinii,ze koronawirus moze powodować poważne szkody..obydwoje zaprzeczyli tzn profesor Gut stwierdził, ze koronawirusy nie mają zdolności do zakażeń chronicznych,a minister zdrowia powiedzial,ze owszem zdarzają się powikłania..no ale to jak wiadomo tak może być po każdej infekcji..jednak generalnie 90%wyleczonych w pelni wraca do zdrowia i tego się trzymajmy ?miłego dnia

A ja ogladalam i sluchalam  dr. Gryglasa .Tlumaczyl wszystko zrozumialym jezykiem,  nie gdybal tylko mowil o tym co juz jest przebadane .Powiedzial tez, ze w zaden sposob farmakologiczny zapobiegac i niszczyc wirusa  narazie nie mamy czym Musimy dobrze sie odzywiac, spac i wypoczywac .Bedziemy silniejsi w walce z koronawirusem .Pytany o zwierzeta a szczegolnie o psy czy przenosza wirusa  powiedzial, ze tak , tylko w przypadku gdy ktos nakicha na niego a my go poglaszczemy i przeniesiemy na siebie . Nasz pies szczegolnie lasy na towarzystwo  i przytulanie sie do obcych , bedzie chodzil na smyczy .