Koronawirus

20 marca 2020 12:33 / 8 osobom podoba się ten post
Mleczko

Ja zapobiegawczo piję tonic, gin też mam, ale może po:-)  wypiję sobie na zdrowie .  Siedze w domu i tylko na ogród lete :-) Chociaż nie powiem, jutro pojade po drożdże :-)

Moje znajome "piguły" jak pojechały na wycieczkę na Bliski Wschód to dezynfekowały się ...... setka wódki, rano na czczo, coby jelita niczego nie złapały. Po powrocie do domu były szczęśliwe, bo stwierdziły że alkoholizm już na horyzoncie widziały  
20 marca 2020 12:57 / 5 osobom podoba się ten post
tina 100%

Jako ogromną wielbicielkę kotów- proponuję na prezesa -Mleczko :-)
Kto się ze mną nie będzie zgadzał , wyląduje w kwarantannie i już :lol2:

20 marca 2020 13:13 / 8 osobom podoba się ten post
Jako Premier Opiekunkowego Rządu wydaję trochę naciągniete i samozwańcze rozporządzenie i nakazuję przenieść się wszystkim do wąktu "Wyszło szydlo z wora" czy jakoś tak. Wykonać. 
20 marca 2020 13:21 / 7 osobom podoba się ten post
Mycha

:smiech2: :smiech3:

Twój czas w rządzie policzony . Powód - rekę podajesz wszystkim ministrom 
20 marca 2020 14:17 / 4 osobom podoba się ten post
20 marca 2020 14:31 / 3 osobom podoba się ten post
Jogusia34

Hej właśnie przekroczyłam granicę i jestem w Polsce. Kto wraca jedzcie na Gubin. Zero kolejek. Zmierzyli temperaturę zabrali kartki na kwarantannę i w drogę ? Pozdrawiam

Juz w domu? Spokojnego urlopu  ! 
20 marca 2020 14:38 / 6 osobom podoba się ten post
Mleczko

Trudno krytykować wirtualny rząd . Rzecznik musi umiec kłamać :-) dobrze, że sie zglosiłaś sama :dwa piwa:

Nie kłamać  tylko posiadać odpowiedni kąt widzenia
20 marca 2020 15:09 / 4 osobom podoba się ten post
tina 100%

Luke na prezydenta ! Jedyna czynna i uczynna męcizna tu :-)

Podróżować lubi 
20 marca 2020 15:10 / 5 osobom podoba się ten post
Mleczko

Twój czas w rządzie policzony . Powód - rekę podajesz wszystkim ministrom :-)

Ale wydesynfekowana rękę
20 marca 2020 15:28 / 4 osobom podoba się ten post
Mleczko

W szpitalu w Łańcucie zmarła szósta osoba zakażona koronawirusem. To 27-letnia kobieta, która była w stanie ciężkim. Liczba wszystkich zakażonych osób w Polsce zwiększyła się o 11 i wynosi teraz 378.
Ministerstwo Zdrowia poinformowało o 11 nowych przypadkach zakażenia koronawirusem, potwierdzonych pozytywnym wynikiem testów laboratoryjnych. Potwierdzone przypadki dotyczą: 3 osób z woj. lubelskiego, 3 osób z dolnośląskiego, 2 osoby z woj. wielkopolskiego oraz po 1 osobie z woj. podkarpackiego, podlaskiego i małopolskiego. 
"Jednocześnie z przykrością informujemy, że w szpitalu w Łańcucie (woj. podkarpackie) zmarła szósta osoba zakażona koronawirusem. To 27-letnia kobieta, która była w stanie ciężkim" - napisano na Twitterze resortu zdrowia. W sumie liczba osób zakażonych koronawirusem: 378/6 (wszystkie pozytywne przypadki/w tym osoby zmarłe).

— Ministerstwo Zdrowia (@MZ_GOV_PL) March 20, 2020

— Ministerstwo Zdrowia (@MZ_GOV_PL) March 20, 2020

Podano nowy komunikat . Przyczną zgonu 27- latki była sepsa .
20 marca 2020 15:36 / 4 osobom podoba się ten post
Oskar

Dowiedziawszy sie o mojej interwencji w agencji co do odwiedzin w tym domu nikt ze mna nie rozmawia juz.
Powiedziano mi dzisiaj ze mam nie przesadzac. Jestem mlody to wyzdrowieje szybko.
Juz nie dyskutuje z nimi ani z agencja bo to nie ma sensu. Szkoda moich nerwow i zdrowia.
A moj zmiennik nadal za plecami knuje zeby szybciej nawet teraz przyjechac bo twierdzi ze siedzi w domu i "traci pieniadze".

Oskar daj mu przyjechać. Niech się nachapie. Ty znajdziesz szybko. Dzwoń do moich dziewczyn do Bravecare Jasło. Raz dwa Ci znajdą ofertę za bardzo dobra kasę. 
20 marca 2020 15:41 / 5 osobom podoba się ten post
Konwalia08

Nie tylko ja ładne zdjęcia wklejam :-)Proponuje Dusię :-)

Mogę być tym Ministrem Cyfryzacji. Oby tylko się pensyjka zgodziła . 
20 marca 2020 15:44 / 5 osobom podoba się ten post
Konwalia08

Ale  Dusia to zawsze fajne kawały wkleja  jaka to branża?

Kulturalnie oświatowa lub edukacją. 
20 marca 2020 15:55 / 5 osobom podoba się ten post
Dusia1978

Oskar daj mu przyjechać. Niech się nachapie. Ty znajdziesz szybko. Dzwoń do moich dziewczyn do Bravecare Jasło. Raz dwa Ci znajdą ofertę za bardzo dobra kasę. :-)

Slyszalem, ze dobrze placa choc juz pisalem, ze kasa nie jest na podium moich wartosci.
A ja staly w uczuciach jestem i narazie zmieniac agencji nie chce, lecz gdyby cos to wlasnie do brave bede uderzal.
Ja juz sie za altenheimem rozgladam takze pewnie i tak dlugo w 24h nie popracuje
20 marca 2020 20:14 / 3 osobom podoba się ten post

W walce z koronawirusem pierwsze niemieckie landy sięgają po drastyczne środki zakazując wychodzenia z domów. Urząd Kanclerski zapowiada, że decydującym dniem będzie sobota 21 marca.

https://amp.dw.com/pl/pierwsze-w-niemczech-zakazy-opuszczania-dom%C3%B3w-decyduj%C4%85ca-b%C4%99dzie-sobota/a-52862164