Zdążyłam odwiedzić dziś fryzjera i zrobić odrost, w sobotę zamykają, ciekawe czy skończy się na tych 2 tygodniach
Zdążyłam odwiedzić dziś fryzjera i zrobić odrost, w sobotę zamykają, ciekawe czy skończy się na tych 2 tygodniach

Macie kogoś znajomego, kto teraz wracał do Pl? Jak to teraz wygląda z tą kwarantanną? 09.04 wieczorem mam planowany wyjazd. Nie wiem czy te obostrzenia nie obowiązują przypadkiem właśnie do 09.04. W firmie powiedzieli że po świętach dadzą znać jak to wygląda, ale wiadomo, ja już myślę intensywnie ?
Macie kogoś znajomego, kto teraz wracał do Pl? Jak to teraz wygląda z tą kwarantanną? 09.04 wieczorem mam planowany wyjazd. Nie wiem czy te obostrzenia nie obowiązują przypadkiem właśnie do 09.04. W firmie powiedzieli że po świętach dadzą znać jak to wygląda, ale wiadomo, ja już myślę intensywnie ?
Dzięki za info. Właśnie przed chwilą dzwoniła też do mnie dziewczyna z firmy odnośnie transportu i mówi, że najprawdopodobniej kwarantanna obowiązkowa albo testy po przyjeździe do Pl. Ech szkoda gadać, co będzie to będzie, do domu trza wrócić.
Balagan u nas w kraju okropny. No, nie przeskoczysz tego-wrócić trza. Wkurzająca jest taka niepewność i perspektywa zamknięcia w domu na 10 dni. Może się umów jeszcze z DE na ten test w Polsce? Tak, żeby następnego dnia zrobić?
Ähnlich wie die deutschen Einreiseverordnungen sehen diese nun eine generelle Testpflicht vor der Einreise nach Polen vor sowie eine Quarantänepflicht. Wie erwartet werden aber für die Betreuungskräfte auch in Polen Ausnahmen gemacht. So sind Personen, die beruflich bedingt die Grenze überschreiten müssen, von der Test- und der Quarantänepflicht ausgenommen. Auch berufliche Tätigkeiten in dem Land, aus dem eingereist wird, fallen unter diese Ausnahme.
https://test-to-go.berlin
Jeszcze takie coś znalazłam. Bezpłatne testy przy wyjeździe z Niemiec. W niektórych punktach trzeba się umawiać. To jakby ktoś miał okazję skorzystać w Berlinie.
https://test-to-go.berlin
Jeszcze takie coś znalazłam. Bezpłatne testy przy wyjeździe z Niemiec. W niektórych punktach trzeba się umawiać. To jakby ktoś miał okazję skorzystać w Berlinie.