Powitajki przy kawie 60

09 maja 2020 08:16 / 5 osobom podoba się ten post
Werska

Dzień dobry sobotnio. Dopijam kawę, ogarniam łóżko podopiecznego (jeszcze w nim leży) i na rower! Jadę zobaczyć, jak się ma ten mój ulubiony socialny sklep- nie byłam tam półtora miesiąca. Ale nie spodziewam się wielkich dostaw- tak jak nie było ich w drugim, tym droższym- po tym całym zamknięciu. Jestem leń, i przejechałabym się kawałeczek, usiadłabym na jakiejś ławce z czytnikiem i tyle. A jak mam cel, to bez problemu te kilkanaście kilometrów się przejadę. Właśnie to odkryłam- jak sobie wyznaczę jakiś punkt, to jadę- nawet daleko. A jak nie, to zaraz gdzieś przysiadam:-)

Ja mam identyko.  Muszę  sobie coś  nawinąć  do głowy  bo takie jeżdżenie bezcelowe  to nie dla mnie.
09 maja 2020 08:30 / 12 osobom podoba się ten post
Dzień dobry. Witam Wszystkich serdecznie i życzę udanej soboty. Piękna pogoda się zapowiada więc na grilla w sam raz 
Wypoczywajcie, urlopujcie, kwarantannujcie i pracujcie spokojne 
dopije i okna na mnie czekają. Nie ma co kombinować umyć je trzeba przed wyjazdem bo za tydzień już może będę w pracy 
09 maja 2020 08:34 / 11 osobom podoba się ten post
Dzień dobry kochani.  Zaczynam 13/14 dni kwarantanny. Już aby tknąć bo nie moge usiedzieć. Za oknem.piejbe słoneczko. Jeszcze bym pospala ale przyszedł mi SMS żeby zrobić sobie fotkę do aplikacji.  i musiałam ogarnąć włosy żeby jakoś na nim.wygladac. córka się tylko śmieje, że na każdym mam czerwony nos. pewnie sobie myślą, że " nieźle pije na tej kwarannie". . Córka mi wczoraj zapowiedziała, że bierze mnie dziś w obroty i Tobi mi hennę , pazurki żebym jakoś wyglądała po tej kwarannie. Do fryzjera nie da rady ale najwyżej zajrece sobie na lokówkę żeby schować te nierówne końce. Dobrego dnia kochani i trzymajta się jakoś. a teraz zapraszam na kawkę.
09 maja 2020 08:34 / 10 osobom podoba się ten post
Dzień dobry z rana. Pogoda będzie dzisiaj cudna więc czmyhnę na ogródki. Zjadłam pyszne śniadanko, pogimnastykowałam się troszkę i od razu lepiej się na duszy robi  Miłego dnia wam życzę. 
09 maja 2020 09:17 / 11 osobom podoba się ten post
Ło jaka ja spóźniona No ale jak oko otworze to mi się jeszcze nie chce pisać a potem obowiązki wzywają no i teraz mogę coś naskrobac .Miłej soboty ,słonko sobie gdzieś polazało, nie wiem gdzie, ale zimno nie ma ,dziadek do fryziera pojechał za winkiel i całe 25 będzie go ta impreza kosztować, ale z myciem głowy  Maluda kibicuje Ci bardzo, trudne miejsce, ale dobrze postępujesz.
09 maja 2020 11:57 / 12 osobom podoba się ten post
Witam, słońce świeci pięknie, na błękitnym niebie białe obłoczki ,hak wata cukrowa ,a ja na trasie , z kolejną  kawą, życzę Wam miłego dnia 
09 maja 2020 12:01 / 13 osobom podoba się ten post
Witam ze słonecznej Vechty. Dzisiaj jeszcze regeneruję się w towarzystwie moich Geschwiester. Jutro powrót do mojej zawodowej samotni. Zazdraszczam Wam opiekunkom vel pomocom domowym, że możecie jeździć do domu bez dyskryminacji kwarantannowej. Ja niestety administracyjnie jestem skazana na banicję, jak trędowata za czasów Jezusa, buuuuuuuuuuu.
09 maja 2020 14:02 / 3 osobom podoba się ten post
Zofija

Witam ze słonecznej Vechty. Dzisiaj jeszcze regeneruję się w towarzystwie moich Geschwiester. Jutro powrót do mojej zawodowej samotni. Zazdraszczam Wam opiekunkom vel pomocom domowym, że możecie jeździć do domu bez dyskryminacji kwarantannowej. Ja niestety administracyjnie jestem skazana na banicję, jak trędowata za czasów Jezusa, buuuuuuuuuuu.

09 maja 2020 14:47 / 5 osobom podoba się ten post
Clio

Witam prosto z domku kochanego :flaga Polski1: 
Na granicy byliśmy 1.08 a 1.38 ja przekroczylismy więc ok tylko 30 min poszło sprawnie. Od kierowcy dostaliśmy dokum. do wypełnienia na miejscu 3 dokumenty,1 dok z firmy pokazujemy i dowód osobisty na granicy siedzac w aucie i oczywiście założone na przejściu maseczki. 
2 inne zachowujemy dla nas.
Żadnych problemów.
Miło sprawnie i przyjemnie na granicy. Kwarantanny nie ma.:-) 
Wszyscy zadowoleni. :radosc::radosc1:
Do usłyszenia :bravo: 

Jeśli można wiedzieć jaki ten dokument z firmy??? Umowa czy upoważnienie na przejazd?
09 maja 2020 14:51 / 11 osobom podoba się ten post
09 maja 2020 18:51 / 4 osobom podoba się ten post
Agnesssa

Jeśli można wiedzieć jaki ten dokument z firmy??? Umowa czy upoważnienie na przejazd?

Mnie firma powiedziala że umowa
09 maja 2020 19:43 / 5 osobom podoba się ten post
Konwalia08

Mnie firma powiedziala że umowa

Dziękuję....jeszcze trochę czasu do powrotu....dużo sie moze zmienić,tak orientacyjnie pytam
09 maja 2020 21:17 / 4 osobom podoba się ten post
Agnesssa

Umowa wypisana przez firmę w ostatnich dniach(z jaką firm pracujemy i jakie świadczenia świadczymy) 
My zostawiamy sobie: oświadczenie wspolpracownika i oświadczenie podmiotu zatrudniającego.
Razem 3 dok. Ale umowę i dowód osób pokazujemy. 
09 maja 2020 21:24 / 4 osobom podoba się ten post
Clio

Umowa wypisana przez firmę w ostatnich dniach(z jaką firm pracujemy i jakie świadczenia świadczymy) 
My zostawiamy sobie: oświadczenie wspolpracownika i oświadczenie podmiotu zatrudniającego.
Razem 3 dok. Ale umowę i dowód osób pokazujemy. 

Rozumiem że firma przysłała Ci potrzebne dokumenty przed powrotem do kraju,bo ja nie mam takich oświadczeń 
10 maja 2020 05:32 / 12 osobom podoba się ten post
   Chyba ja tu jednak się nie wyśpię.Obudziłam sie znowu o czwartej,poleżałam chwilkę z nadzieja na zasnięcie.Wstałam jednak,zaparzyłam kawę,przegladam neta... nastrój u mnie do bani,może dzień okaze się przyjemniejszy,no i żeby słonko było.Zyczę słonecznej,bezstresowej niedzieli,w Niemczech dzisiaj Dzień Matki <3