Powitajki przy kawie 61

25 czerwca 2020 11:29 / 2 osobom podoba się ten post
Luke

A to Ci... podrzucę coś.... 

Nieee no Luck, w tamtych stronach to zawsze są grzyby. Nawet wtedy jak ich nie ma 
25 czerwca 2020 11:45 / 2 osobom podoba się ten post
Mycha

Nieee no Luck, w tamtych stronach to zawsze są grzyby. Nawet wtedy jak ich nie ma :lol3:

Gazeta Lubuska zamieściła parę dni temu mapkę występowania grzybków teraz
25 czerwca 2020 12:13 / 3 osobom podoba się ten post
Luke

A to Ci... podrzucę coś.... 

Ach Ty o moim lubuskim mówisz  tam lasów i grzybków całe mnóstwo  
25 czerwca 2020 15:38 / 4 osobom podoba się ten post
Malgoszg

Ach Ty o moim lubuskim mówisz :-) tam lasów i grzybków całe mnóstwo :-) 

Kiedys namówiłam cały autobus wycieczkowy żebyśmy w drodze powrotnej z Sulęcina na Sląsk "wstąpili" do lasu na grzyby. Matko i córko !!! Do tej pory pamiętam ten urodzaj. Kobitki wyrzucały ciuchy z woreczków i toreb  bo nie było w co tych grzybów pakować. 
25 czerwca 2020 18:29 / 4 osobom podoba się ten post
Mycha

Kiedys namówiłam cały autobus wycieczkowy żebyśmy w drodze powrotnej z Sulęcina na Sląsk "wstąpili" do lasu na grzyby. Matko i córko !!! Do tej pory pamiętam ten urodzaj. Kobitki wyrzucały ciuchy z woreczków i toreb  bo nie było w co tych grzybów pakować. 

To prawda, u mnie lasy i jeziora kto nie był zapraszam na zwiedzanie i grzybobranie 
25 czerwca 2020 19:26 / 7 osobom podoba się ten post
Witam Was już ogarnięta, trochę odpoczęta, rozpakowana. Dzisiaj mam jeszcze luz, ale jutro id rana zwarta i gotowa muszę zaczynam swój turnus 
25 czerwca 2020 19:35 / 1 osobie podoba się ten post
Gusia29

Witam Was już ogarnięta, trochę odpoczęta, rozpakowana. Dzisiaj mam jeszcze luz, ale jutro id rana zwarta i gotowa muszę zaczynam swój turnus :-)

Już się wyściskalaś z babunią? 
25 czerwca 2020 19:53 / 4 osobom podoba się ten post
tina 100%

Już się wyściskalaś z babunią? :lol2:

Tina, jak możesz mnie o taką nieodpowiedzialność posądzać 
Zaraz po podróży, 23 godzinach w drodze, to ja sama ze sobą nie chciałabym się obściskiwać ,fuj 
Babcia poznała mnie, pamiętała nawet jak mam na imię, tylko nie mogła sobie przypomnieć, skąd my się znamy 
Przypomniałam jej jak się poznałyśmy ,ale co z tego, jak za chwilę znowu o to pyta. Nie bylo mnie tutaj 4 miesiące, za to demencja rozgościła sie na dobre i nieźle się miewa

25 czerwca 2020 20:03 / 4 osobom podoba się ten post
Gusia29

Tina, jak możesz mnie o taką nieodpowiedzialność posądzać :zaskoczenie1::smiech3:
Zaraz po podróży, 23 godzinach w drodze, to ja sama ze sobą nie chciałabym się obściskiwać ,fuj :kropla potu:
Babcia poznała mnie, pamiętała nawet jak mam na imię, tylko nie mogła sobie przypomnieć, skąd my się znamy :-)
Przypomniałam jej jak się poznałyśmy ,ale co z tego, jak za chwilę znowu o to pyta. Nie bylo mnie tutaj 4 miesiące, za to demencja rozgościła sie na dobre i nieźle się miewa:-(

Faktycznie byś przegięła 
To twoja pedepcia, jak moja Katharina z Duren. Na bieżąco bardzo elokwentna i dowcipna. Kto ją widział po raz pierwszy, to by nie pomyślal, że ma demencję. Ale za 2 minuty, nawet szybciej zapominała o czym byla mowa. Mojego imienia też nie pamiętała.
Umknęło jej to, że wnuki się postarzały i już prawnuki ma. Było to jedno z moich najlepszych miejsc. Spokój , super córki babci i zarobek niezły. Ponadto i babcia i córki mówiły piękną niemiecczyzną i tam moja umiejętność posługiwania się tą mową germańską , nabrała blasku 
26 czerwca 2020 05:04 / 7 osobom podoba się ten post
Miłego, pogodnego piątku. już zaliczyłam, bo że spania, to już dawno nici. Dzisiaj wyjazd, rany julek 
26 czerwca 2020 05:43 / 9 osobom podoba się ten post
Witam serdecznie. Ciepła noc plus stres przed wyjazdem.i też spac już nie mogę. Ja tak mam zawsze. Plus zdenerwowanie, że nie ma tu zmienniczki a ja raczej staram się wszystko zostawić w porządku i przekazać sztele tak jak powinno być . No trudno. O której dokładnie jadę też nie wiem bo nie miałam info od kierowcy.  Będę chodzić z telefonem przy tyłku. Wszystkim podróżującym do i z pracy życzę spokojnej i szerokiej drogi . Tym co na urlopach cudownej pogody i nabierania sił na kolejne wyzwania a tym co w pracy spokojnych i dobrych miejsc. 

26 czerwca 2020 07:10 / 5 osobom podoba się ten post
Maluda

Miłego, pogodnego piątku. :pije kawe2:już zaliczyłam, bo że spania, to już dawno nici. Dzisiaj wyjazd, rany julek :ferrari:

Maluda, szerokiej drogi ,szczęśliwej podróży i pięknego urlopu
26 czerwca 2020 07:17 / 2 osobom podoba się ten post
Gusia29

Maluda, szerokiej drogi ,szczęśliwej podróży i pięknego urlopu
:flaga Polski:

Gusia, ja na roboty ?
26 czerwca 2020 07:20 / 8 osobom podoba się ten post
Witam wszystkich serdecznie  . Piękny poranek, słońce już dobrze grzeje, ptaki koncentrują, a ja jak zasnęłam, to nic nie słyszałam, nawet tego, kiedy M.wyjeżdżała.
Teraz zbieram się i ogarniam, o 8 zaczynam pierwszy  dzień z seniorką. 
Pięknego dnia wszystkim życzę 
26 czerwca 2020 07:26 / 4 osobom podoba się ten post
Maluda

Gusia, ja na roboty ?

Widzisz jak dobrze Ci życzę ?
Dojedź bezpiecznie i niech Ci się dobrze pracuje . Zaczynamy prawie razem