Powitajki przy kawie 61

27 czerwca 2020 07:16 / 6 osobom podoba się ten post
Witam serdecznie w sobotę 

Życzę Wam miłego dnia 
27 czerwca 2020 07:38 / 7 osobom podoba się ten post
Dzień dobry, powietrze świeże i rześkie, ptaki świergolą, upał od rana nie męczy. 
Nie wiem jak długo i mocno padało, bo mocno to ja spałam 
Zaczynamy nowy dzień i niech dobry będzie dla nas wszystkich 
27 czerwca 2020 07:54 / 7 osobom podoba się ten post
Dzień dobry wszystkim  miłej soboty życzę i spokojnego dnia.U mnie nadal gorąco  ani kropli deszczu,podobno jutro ma padać  to będzie lepiej, dziś muszę zrobić małe po pauzie przyjdzie do pdp jakiś znajomy to dzień szybko zleci, oby, o 8,00 pdp wstaje jemy śniadanie itd itp. 
27 czerwca 2020 07:58 / 4 osobom podoba się ten post
Dusia1978

Część. Czołem. :chaplin: Witam się już z polskiej ziemi. :flaga Polski: Zaraz przesiadka mnie czeka i jeszcze kilka kolejnych godzin jazdy. Jak dotąd to przespałam. Miłego dnia ludziska i do usłyszenia już z domciu. Kawkę :kawa: i kwiaty zostawiam. :-)

Dusia miłego urlopu w domku i trochę ci zazdroszczę bo też już mi tęskno do swoich a jestem tu dopiero tydzień. To taka tęsknota bo najlepiej jest w domciu  no ale przecież i ja kiedyś powrócę 
27 czerwca 2020 08:05 / 7 osobom podoba się ten post
Dzień dobry Opiekunkowo  miłego dzionka kochani  
27 czerwca 2020 08:21 / 7 osobom podoba się ten post
Witam i ja sobotnio.
Dwa tygodnie w domu mija zbyt szybko.
Dobrze, że po deszczu wczorajszym się trochę ochłodziło - jest czym oddychać chociaż.
Miłego dnia i weekendu wszystkim.
27 czerwca 2020 08:59 / 6 osobom podoba się ten post
Dzień dobry Opiekunkowo i u mnie trochę popadało
27 czerwca 2020 09:13 / 5 osobom podoba się ten post
Melduję sie juz z niemieckiego adresu,byłam 0 6.30 po 14 stu godzinach jazdy.Naq szczęscie jest córka,przyjechała na dwa dni,żeby mnie wprowadzić.Najważniejsze-zdążyli założyć neta,bo chyba bym opipiała i kupili telewizorek.Syn mieszka obok,ale od poniedziałku idzie do pracy i za często nie bedzie zagladał,choć nie powiem-też sympatyczny.Seniorka narazie wyciszona,a ja za duzo też nie gadam,bo mi we łbie wróbelki ćwierkaja.Zjedliśmy wspólne sniadanie i kazali mi isc odpocząc do siebie.Jutro tylko przyjdzie pflegedienst do zmiany plastra,a ja już do toalety.Pożyjemy,zobaczymy.Cd.audycji jak odsapnę,trzymta się
27 czerwca 2020 09:56 / 5 osobom podoba się ten post
Dzień dobry wszystkim pięknej soboty życzę odpoczywajmy,cieszmy się najbliższymi,a tym co w pracy, niech czas mija szybciutko
27 czerwca 2020 10:46 / 6 osobom podoba się ten post
Dzień dobry, pogoda w kratkę, ale jest przyjemnie. Zaraz się zbieram na Stadtbummel do Zurychu.Tym radośniej, że dziś Spitex znow podesłał nowicjuszkę, która nie wiedziała za co się zabrać. Przyciśnięta do muru przeczytała instrukcje, które miała na tablecie. Babka się wkurzyła na argumenty, że ja jeszcze byłam w domu a i babka przecież wie jak dziadka obsłuzyc i może powiedzieć i zadzwoniła do dyrekcji  z opierdzielem, że jak już kogoś przysyłają, to ma robić to, za co ma w końcu płacone. Ale który to już raz się ona produkuje. Siedziba Spitexu ogromna- zatrudnionych teraz jest prawie 200 osób. Nie przekazują informacji jedna drugiej, a jak widać czytanie instrukcji męczy.
No cóż - na razie luzik . Dziś dzień wkurzania się babki, a ja mam tak 

27 czerwca 2020 11:56 / 5 osobom podoba się ten post
A ja czekam na kuzyna pdp z Berlina który ma gotować dzisiaj obiad,mam więc luzik tylko że wszystko się poopóźnia bo jego jeszcze nie ma ha,ha ale co mi tam czekam sobie,a jak przyjedzie to pójdę się poopalać na słoneczko na tak długo jak wytrzymam  bo jestem biała jak córka młynarza zwłaszcza nóżki bo to najciężej się opala trzeba leżeć plackiem na słońcu uf nie wiem czy dam radę bo ukrop straszny, teraz nadal czekam i klikam do was wszystkiego dobrego wam życzę  
27 czerwca 2020 11:58 / 4 osobom podoba się ten post
A ja czekam na kuzyna pdp z Berlina który ma gotować dzisiaj obiad,mam więc luzik tylko że wszystko się poopóźnia bo jego jeszcze nie ma ha,ha ale co mi tam czekam sobie,a jak przyjedzie to pójdę się poopalać na słoneczko na tak długo jak wytrzymam  bo jestem biała jak córka młynarza zwłaszcza nóżki bo to najciężej się opala trzeba leżeć plackiem na słońcu uf nie wiem czy dam radę bo ukrop straszny, teraz nadal czekam i klikam do was wszystkiego dobrego wam życzę  
27 czerwca 2020 11:59 / 2 osobom podoba się ten post
Och hihi 2 razy poszło 
27 czerwca 2020 13:19 / 6 osobom podoba się ten post
Dzień dobry  Duszno dzisiaj u mnie. Jedynie co mmnie uratuje to leżenie plackiem na zimnej podłodze 
Miłego popołudnia wam życzę. 
27 czerwca 2020 13:28 / 2 osobom podoba się ten post
tina 100%

Dzień dobry, pogoda w kratkę, ale jest przyjemnie. Zaraz się zbieram na Stadtbummel do Zurychu.Tym radośniej, że dziś Spitex znow podesłał nowicjuszkę, która nie wiedziała za co się zabrać. Przyciśnięta do muru przeczytała instrukcje, które miała na tablecie. Babka się wkurzyła na argumenty, że ja jeszcze byłam w domu a i babka przecież wie jak dziadka obsłuzyc i może powiedzieć i zadzwoniła do dyrekcji :-) z opierdzielem, że jak już kogoś przysyłają, to ma robić to, za co ma w końcu płacone. Ale który to już raz się ona produkuje. Siedziba Spitexu ogromna- zatrudnionych teraz jest prawie 200 osób. Nie przekazują informacji jedna drugiej, a jak widać czytanie instrukcji męczy.
No cóż - na razie luzik . Dziś dzień wkurzania się babki, a ja mam tak :yeah:

Bo Spitex nie jest od roboty tylko od "bywania"   A jakie tam mundre kobity pracują, same mundre !! No takie wrażenie odniosłam, chociaż nie powinnam się wypowiadać, bo krótko miałam z nimi do czynienia