Co dzisiaj gotujesz na obiad? 16

01 września 2020 09:07 / 3 osobom podoba się ten post
Nadziewana papryka czerwona , sałata 
01 września 2020 09:50 / 5 osobom podoba się ten post
Dzisiaj będą placki ziemniaczane. :) A Wy placki jadacie z cukrem, śmietaną czy ketchupem? Słyszałam, że każdy ma swoje ulubione wersje. :) 
01 września 2020 09:56 / 3 osobom podoba się ten post
GrazynaM55

Dzisiaj będą placki ziemniaczane. :) A Wy placki jadacie z cukrem, śmietaną czy ketchupem? Słyszałam, że każdy ma swoje ulubione wersje. :) 

U mnie w domu jadają z cukrem i śmietaną, ja teraz ograniczam te dodatki. A w DE z reguły to oni jedzą z musem jabłkowym
01 września 2020 09:57
dorotee

Nadziewana papryka czerwona , sałata :gotowanie:

W piekarniku, z mielonym i ryżem? 
01 września 2020 10:24 / 2 osobom podoba się ten post
Luke

W piekarniku, z mielonym i ryżem? 

Z ryżem i warzywami , piekarnik tutaj zepsuty , więc gotuje . Z mielonym też czasami przyrządzam . 
01 września 2020 10:42 / 2 osobom podoba się ten post
Luke

U mnie w domu jadają z cukrem i śmietaną, ja teraz ograniczam te dodatki. A w DE z reguły to oni jedzą z musem jabłkowym

Ja z keczupem lub sosem czosnkowym plus do tego jakieś warzywka może być brokuł lub fasola zielona szparagowa. 
01 września 2020 15:20 / 4 osobom podoba się ten post
Nie gotowałam, ale zjadłam w mojej ulubionej Dziupli na Starówce-zupa buraczkowa i miks pierogów na słono, a wszystko Tymbarkiem jabłko mięta popite .
Właśnie za tym płotkiem obiadowałam 
01 września 2020 15:43 / 3 osobom podoba się ten post
U nas jajka, szpinak i ziemniaki.
A co wcześniejszego tematu placków ziemniaczanych- z mlekiem lub śmietaną. W naszym regionie z cukrem się nie jada, choć akurat moja babka tak robiła- stąd wiem, że tak też można
02 września 2020 09:00 / 1 osobie podoba się ten post
Luke

U mnie placki to zawsze z cukrem. A co do musu to prawda. 
02 września 2020 09:06 / 4 osobom podoba się ten post
Planuję placki ziemniaczane , z musem , twarożkiem i cukrem . 
02 września 2020 09:10 / 3 osobom podoba się ten post
Podopieczny kiełbaski- ja tych nie lubię, to będzie kotlet, do tego sałatka kartoflana. Tu jedzą z majonezem, jajkiem i ogórkiem- on chce gotowca- mi to pasuje. Robiłam wcześniej wersję z olejem i rosołem, to tej uczyć się nie muszę.
02 września 2020 11:34 / 3 osobom podoba się ten post
Wczoraj kupiłem puszkę z dwiema roladami wołowymi w sosie (w Penny), są dwie rolady. Zobaczę te roladki. Chcę za jakiś czas zrobić samodzielnie rolady, na stoisku w REWE czy w Edece można kupić świeże, gotowe plastry.
Do tego dziś tłuczone ziemniaki puree, mizeria.

02 września 2020 18:13 / 1 osobie podoba się ten post
Było :
Cukinia, papryka, bakłażan, czerw. cebula
+ziemniaki w mundurku cwiatkowane z majerankiem,thymianek, oregano, rosmaryn, sól, pieprz
+. mięsko z kurczaka w przyprawach do kuraka  w kawałkach małych i wszystko to razem w piekarniku    
Do tego dodałabym zaziki wpasowałoby się idealnie ale zakupy jutro więc kupię będzie na nast raz z tą wersja. Dziś nie było więc bez. 
02 września 2020 18:17 / 1 osobie podoba się ten post
Luke

Ja wychowana że jak placki ziemniaczane konieeeeeeecznie smietana z cukrem. 
Tu pdp tylko i wyłącznie z samym cukrem i tego bardzo dużo aż mnie Mdli na ten widok tak sypie blee
Żaden muss. 
Więc każdy lubi inaczej   co człowiek to upodobanie
02 września 2020 18:20 / 1 osobie podoba się ten post
Clio, podziwiam Cię za apetyt (poprzedni post). Tyle wszystkiego to nie na moje siły, jem troszkę więcej od dziadka, który też za dużo nie je?