doroteeCiecierzyce zamaczasz ? Po rzypraey ? Jakieś inne ? Ko
Tak.Dnia poprzedniego. Można na chama tak ugotować, ale po co się męczyć ,jak zamoczenie jej wieczorkiem to 2 min roboty.
W ogóle w kuchni to improwizuję jak jazzband na saksie - no prawie

Ale cieciorka jest tak smaczna i tak nieskomplikowana w przygotowaniu, że ukrywa ewentualne skuchy i pozwala na improwizację
Czy warzywa czy mięso ( zalezy czy ma byc wege, czy nie ) , najpierw podsmażam na zaromatyzowanej oliwie. Robię to wkładając do oliwy w garnku ,jeszcze zimnej-rozmaryn , ząbki czosnku itp. Podgrzewam, niech się leciutko przesmaży- wyławiam przyprawy i na tym smazę mięso z warzywami, czy warzywa bez mięsa. Warzywa też wg uznania. Do cieciorki pasują przyprawy orientalne. Curry, imbir, kurkuma, ostra papryka ( tu w niewielkiej ilości ) z wyczuciem. To wszystko się przesmaża juz z warzywami. Potem dolewasz trochę wody. Dorzucasz namoczoną poprzedniego dnia cieciorkę i niech sobie pomalutku pyrka. Dobrze jest wrzucic trochę pomidorów z puszki ( o tej porze roku) , albo podlać niewielką ilością wytrawnego wina. Doprawić wg swojego gustu. Jeśli da się kupić to zamiast pietruchy-świeża kolendra. Jak nie ma-moze być suszona.