Powitajki przy kawie 62

29 sierpnia 2020 13:02 / 5 osobom podoba się ten post
dorotee

Taktyka na medal:chaplin:
 Moim zdaniem kobieta ma kompleksy. Zawsze coś poprzestawiamay , pozmieniały . Wracam  zaprowadzam mój porządek i pracuje efektywnue:chaplin:po mojemu:-)  moja ost zmiennicZka przestawiła stół w naszym pokoju , trochę zakłóca, ale nie chcę mu się go targać :chaplin:
Jedyne za co ja opieprzylam to pdp w naszym pokoju na przerwie , gotówce i puszki w lodówce .  Ale to dla dobra pdp . Zablokuj ja proszę Gusiu. Udanego wypoczynku!

No narazie spokoju nie mam. Dzisiaj od  rana wiadomość za wiadomością, tekstowe i głosowe.  Dusia napisała, że przez takie osoby nie chce się wracać na dobre miejsce. 
Okazuje się, że to przeze mnie innym nie chce się wracać. Zrobi wszystko żebym zrezygnowała. Wyszło na to, że jestem wredna, kłamczucha, żmija z którą nikt ,kto mnie zna, na pewno nie chce mieć nic do czynienia i najlepiej żebym poszukała sobie innej szteli.  Zastanawiam się skąd tak dużo znajomych wokół mnie?
Ja naprawdę lubię ludzi. Dzisiaj były, albo jeszcze są, siostra i synowa babci, porzadkowały stare rzeczy. 
B.porozmawiała sobie z nimi, wyprostowała wszystko (tak napisała),powiedziała całą prawdę o mnie, pokazała moje błędy i jest przekonana, że albo już, albo niedługo, życie mnie za wszystko  ukarze. Odpowiedziałam raz, że nie chce mi się pisać, bo nie widzę sensu i  nie mam potrzeby przekonywać innych, czy udowadniać, jaka jestem wspaniała. 
Trochę się we mnie trzęsie, ale dużo bardziej jest mi smutno i przykro. 
Cóż, zostawiam sprawy swojemu biegowi. Rodzina widziała metody i efekty mojej pracy. Jak zrezygnują ze mnie, żeby B.zatrzymać ,trudno, będzie mi przykro, ale bezrobotna z tego powodu nie będę. Są inne miejsca, tyle że ja i pedepcię i jej bliskich polubiłam i myślę że z wzajemnością. B.ma jedną wielką przewagę nade mną, chociaż ma rodzinę, chętnie pracuje w BN, a ja nie pracuję, o czym zawsze na początku informuję i agencję i rodzinę podopiecznych. Narazie nie rezygnuję, bo chyba B.na to czeka, a nie chciałabym dawać jej tej satysfakcji. 

29 sierpnia 2020 13:08 / 2 osobom podoba się ten post
Gusia29

No narazie spokoju nie mam. Dzisiaj od  rana wiadomość za wiadomością, tekstowe i głosowe.  Dusia napisała, że przez takie osoby nie chce się wracać na dobre miejsce. 
Okazuje się, że to przeze mnie innym nie chce się wracać. Zrobi wszystko żebym zrezygnowała. Wyszło na to, że jestem wredna, kłamczucha, żmija z którą nikt ,kto mnie zna, na pewno nie chce mieć nic do czynienia i najlepiej żebym poszukała sobie innej szteli.  Zastanawiam się skąd tak dużo znajomych wokół mnie?
Ja naprawdę lubię ludzi. Dzisiaj były, albo jeszcze są, siostra i synowa babci, porzadkowały stare rzeczy. 
B.porozmawiała sobie z nimi, wyprostowała wszystko (tak napisała),powiedziała całą prawdę o mnie, pokazała moje błędy i jest przekonana, że albo już, albo niedługo, życie mnie za wszystko  ukarze. Odpowiedziałam raz, że nie chce mi się pisać, bo nie widzę sensu i  nie mam potrzeby przekonywać innych, czy udowadniać, jaka jestem wspaniała. 
Trochę się we mnie trzęsie, ale dużo bardziej jest mi smutno i przykro. 
Cóż, zostawiam sprawy swojemu biegowi. Rodzina widziała metody i efekty mojej pracy. Jak zrezygnują ze mnie, żeby B.zatrzymać ,trudno, będzie mi przykro, ale bezrobotna z tego powodu nie będę. Są inne miejsca, tyle że ja i pedepcię i jej bliskich polubiłam i myślę że z wzajemnością. B.ma jedną wielką przewagę nade mną, chociaż ma rodzinę, chętnie pracuje w BN, a ja nie pracuję, o czym zawsze na początku informuję i agencję i rodzinę podopiecznych. Narazie nie rezygnuję, bo chyba B.na to czeka, a nie chciałabym dawać jej tej satysfakcji. 

Nosz q.. a jak tu nie przekląć. Przecież ja bym jej taka wiązankę przesłała żeby wiedziała z kim ma do czynienia jakaś skończona idiotka. Udawaj że odbierasz i śpiewaj jej do słuchawki " od ram mam dobry humor".... 
29 sierpnia 2020 13:16 / 4 osobom podoba się ten post
Dusia1978

Nosz q.. a jak tu nie przekląć. Przecież ja bym jej taka wiązankę przesłała żeby wiedziała z kim ma do czynienia jakaś skończona idiotka. Udawaj że odbierasz i śpiewaj jej do słuchawki " od ram mam dobry humor".... :-(

Ona nie dzwoni,ona pisze .
Tak lepiej dla mnie, mogłaby usłyszeć, że głos drży mi trochę i ucieszyłaby się pewnie 
29 sierpnia 2020 13:23 / 3 osobom podoba się ten post
Gusia29

Ona nie dzwoni,ona pisze :-).
Tak lepiej dla mnie, mogłaby usłyszeć, że głos drży mi trochę i ucieszyłaby się pewnie :oczko:

Ona się boi Ciebie , Twojej pracy , jej efektów . Że rodzina Ciebie wybierze . Że też święta ziemia ja nosi . 
29 sierpnia 2020 14:41 / 5 osobom podoba się ten post
dorotee

Ona się boi Ciebie , Twojej pracy , jej efektów . Że rodzina Ciebie wybierze . Że też święta ziemia ja nosi . 

Jeśli nawet, to wcale mnie to nie cieszy .
Wolałabym, żeby było normalnie. Nie musimy się przyjaźnić ikażda niech pracuje po swojemu ,tak jak było w innych miejscach. Jedne zmienniczki lubiłam, a inne po prostu były. 

29 sierpnia 2020 19:48 / 4 osobom podoba się ten post
Gusia29

Wolałabym, żeby było normalnie. Nie musimy się przyjaźnić ikażda niech pracuje po swojemu ,tak jak było w innych miejscach. Jedne zmienniczki lubiłam, a inne po prostu były. 

Może to jej taktyka, żeby być tą niezastąpioną? Bo innych się pozbywa i wychodzi, że tylko ona jest taka cudowna...
29 sierpnia 2020 20:44 / 5 osobom podoba się ten post
Gusia29

Nie rozumiem takich ludzi, przecież sama ,bez przerwy pracować nie będzie.
30 sierpnia 2020 07:35 / 5 osobom podoba się ten post
Dzień dobry! Niedziela, i widzę, że wszyscy jeszcze śpią
Miłego, pogodnega dnia wszystkim życzę!
30 sierpnia 2020 07:40 / 5 osobom podoba się ten post
Dzień dobry.  Już nie śpią tylko leżą.  Jeszcze trochę czasu na lenistwo. Wszystkim spokojnego dnia i smacznego kawki o poranku. 
30 sierpnia 2020 08:09 / 4 osobom podoba się ten post
Dzień dobry spokojnej przyjemnej niedzieli życzę 
30 sierpnia 2020 08:48 / 3 osobom podoba się ten post
Dzień doberek 
Jeszcze kwadrans i budzę dziadka, a tymczasem .
Miłego dnia kochani 
30 sierpnia 2020 09:59 / 4 osobom podoba się ten post
Dzień dobry Opiekunkowo radosnej niedzieli!
30 sierpnia 2020 10:11 / 6 osobom podoba się ten post
Dzień dobry, szaro i mokro, Olsztyn dzisiaj najchłodniejszym miastem w Polsce ,tylko 17 stopni.
Wypad na kajaki niestety ze względu na deszcz nie wypalił, ale i tak zamierzam miło spędzić dzień. 
Spokojnej i przyjemnej niedzieli Wam życzę 
30 sierpnia 2020 10:36 / 5 osobom podoba się ten post
Hej, hej Ludziska. Dzień dobry niedzielne, ale pracowite. Wypoczynkowa część urlopu już minęła i zaczęła się aktywna. Mianowicie z racji tego, że mieszkanko dla mojej mamy już wyrychtowane, to kupiliśmy meble i teraz skręcamy( dużo tego jest). Na dziś jeszcze cały dzień pracy, a że potrafię to sprawnie robić i lubię ciężkie zabawki , to pomagam. Jutro przyjeżdżają juz spece montować kuchnię. Streszczamy się tym bardziej, gdyż mojej rehabilitacja mojej mamy- choć opóźniona z powodu Covida- już jest zakończona. Kot Dżinks jest też z nami i piesio , mimo co raz bardziej widocznego  upływu lat- też.
Słonko nam przyświeca i rozjaśnia każdy otworek w którym trzeba wkręt umieścić 
Miłej , spokojnej niedzieli Wam, bo ja się już pogodziłam z losem 
30 sierpnia 2020 10:47 / 4 osobom podoba się ten post
Dzień dobry wszystkim