Powitajki przy kawie 64

11 lutego 2021 07:42 / 8 osobom podoba się ten post
Dzień dobry, obudziłam się w nastroju "niechcemisie " ,poleżałm trochę z tą myślą, ale pogoniłam ja precz i już zwarta i prawie gotowa, dzielnie stawiam czoła czwartkowym wyzwaniom .kolejny dzień, podobny do wszystkich innych przed nami.
Spokojnego, pączkowego czwartku 
Tym co w drogę ruszają, bezpiecznych podróży 
11 lutego 2021 08:08 / 6 osobom podoba się ten post
Udanego tygodnia opiekunkowo 
11 lutego 2021 08:09 / 2 osobom podoba się ten post
Clio

Udanego tygodnia opiekunkowo:kwiatek dla ciebie2::kwiatek dla ciebie::piekna_zima2: 

Dzięki,  Tobie  szerokiej drogi  i błogiego  odpoczynku  w domku 
11 lutego 2021 08:31 / 6 osobom podoba się ten post
Marilyn

Dzięki,  Tobie  szerokiej drogi  i błogiego  odpoczynku  w domku :aniolki:

Tak  dokładnie to widze Marylin
odpoczynku na nowym miejscu   
U babuni 85 co sie lubi przytulac  
Tylko 44 min jazdy stąd  
Idem się szykować 

11 lutego 2021 08:32 / 8 osobom podoba się ten post
Witam  wszystkich,  mnie ten drugi miesiąc  coś  lekko  ciężej chyba  schodzi. Nie wiem ja się chyba  jeszcze nie przyzwyczaiłam,  może już taka  ma natura,  gdybym była  w domu  to bym narzekała zapewne,  że mogłam jeszcze  zostać  i zarobić  parę groszy  a nie w chacie  o ściany  się odbijać.   Od kilku dni postanowiłam  co wieczór  obejrzeć  sobie fajny  film,  mam tu udostępniony  laptop,  wykupilam sobie  cda  i jedziem. Pozdrawiam  wszystkich  i życzę  znośnego turnusu,  spokoju  zdrowia i radości  A pączków  tylko  dla gości  bo my dbamy  by wyglądać  jak damy 
11 lutego 2021 08:33 / 8 osobom podoba się ten post
Witam czwartkowo, zaraz wpadam do kuchni powalczyć z pączkami i jeszcze jeden wyrób garmażeryjny zaplanowany - kaszankę gryczaną . W weekend zrobiłam swojską kiełbaskę pieczoną i białą, bo było za zimno aby wygonić kogoś do wędzarki. A jako próbę generalną upiekłam pączki z połowy porcji - które mój ANIOŁ ponad połowę zmiótł w ekspresowym tempie.
Z pracą mi się pomieszało, urlop się skrócił o kilka dni - mam nowe zlecenie. Teraz jadę na nowe miejsce za niecały tydzień, na szczęście pieniążki większe o prawie 100/miesiąc.
Więc pewnie niedługo zamelduję się w odliczajkach.
11 lutego 2021 08:34 / 5 osobom podoba się ten post
Ze Spitexu znowu jacyś nowi przyszli. Tym razem Flip i Flap  Jezuniu  Kakofonia jak trza, dziadek chichrał sie na wózku. W końcu już ubranego wywiezli na wózku do salonu -dziadziowi się tojfelek załączył i się pyta co ma teraz robić.
No to jeden odpowiedział-uchowaj Boże-nic pan nie musi robić.
Dziadzia na to:
-No to sobie teraz spadnę he,he,he 
Nie zatrybili na początku i popadli w lekką panikę, ale wszystko się dobrze skończyło 
Miłego dzionka Wszystkim  
11 lutego 2021 08:35 / 1 osobie podoba się ten post
Clio

Tak  dokładnie to widze Marylin
odpoczynku na nowym miejscu :moje_wakacje: :fajnie: 
U babuni 85 co sie lubi przytulac:hihi:  
Tylko 44 min jazdy stąd :upup: 
Idem się szykować :kapiel::piekna:

Dojedź szczęśliwie .
11 lutego 2021 08:38 / 2 osobom podoba się ten post
Werska

Ale 15 % od przychodu, to naprawdę dużo. Może rozłożyć te mniejsze media, polskie właśnie. I, jak wyczytałam te pieniądze oprócz na NFZ, zabytki miałoby to iść również na jakiś fundusz w obszarze mediów, czyli, jak rozumiem na TVP, zrypaną "trójkę" i ewentualnie media Rydzyka? No ja za to dziękuję!

He,he , he. Z tym obszarem stary wytrych 
11 lutego 2021 08:42 / 2 osobom podoba się ten post
Werska

Ale 15 % od przychodu, to naprawdę dużo. Może rozłożyć te mniejsze media, polskie właśnie. I, jak wyczytałam te pieniądze oprócz na NFZ, zabytki miałoby to iść również na jakiś fundusz w obszarze mediów, czyli, jak rozumiem na TVP, zrypaną "trójkę" i ewentualnie media Rydzyka? No ja za to dziękuję!

I pewnie na Zenka, Sławomira, Górniak i jakieś inne Disco-wykonawców PIS
11 lutego 2021 08:48 / 7 osobom podoba się ten post
Dzień dobry w domku czas płynie w innym rytmie staram się odpocząć, zrelaksować, ale też ogarnąć co trzeba,pozalatwiac sprawy . Ale bez musu i stresu Spokojnego, pięknego dnia życzę wszystkim 
11 lutego 2021 09:13 / 7 osobom podoba się ten post
Witam czwartkowoPączek do kawy zakupiony...tradycja zachowana byc musiDzień z lekkim mrozem,ale przyjemnie .Spacer popołudniu obowiazkowoPdp jeszcze w łóżku.....troszkę kąty poomiatam oby się niezanudzićMiłego dnia
11 lutego 2021 09:25 / 6 osobom podoba się ten post
Dzień dobry Opiekunkowo smacznego pączka
11 lutego 2021 09:33 / 4 osobom podoba się ten post
Witam z rana, wyspana  Miłego dnia wam życzę.
11 lutego 2021 09:34
tina 100%

Nierzetelną informację odnośnie covida i specjalne nakręcanie tematu, zresztą innych też -to specjalność mediów , nic nowego.
Nie wszyscy odbiorcy posiadają wiedzę z wirusologii, mikrobiologii czy medycyny-boją się, stąd róznego rodzaju spekulacje. 
Co do podatku-faktycznie nic by im się nie stało , jakby zapłacili, ale o to chodzi, że rząd się za bardzo rozpędził. Szafuje podatkami ukrytymi pod różnymi przykrywkami i to już o szarego człowieka chodzi.

Szary człowiek zawsze i wszędzie dostaje w dooopę i płaci najwięcej.