Jak minął dzień 11

05 października 2021 22:26 / 2 osobom podoba się ten post
tina 100%

Było ładnie, pięknie , letnia pogoda do tej pory a tu wieczorem się zaczęło. Duje i coś jeszcze. Jak tam Niemcy?Też podobnie? 

W Niemcach nie wiem 
W stolicy Warmi było pięknie, a teraz nie pada ale trochę duje ?
05 października 2021 22:37 / 2 osobom podoba się ten post
Gusia29

W Niemcach nie wiem :-)
W stolicy Warmi było pięknie, a teraz nie pada ale trochę duje ?

Juz się uspokoiło. Do Dorotee przepchnełam chmury z powrotem :) Zaczyna to niech teraz ma 
05 października 2021 22:49 / 2 osobom podoba się ten post
tina 100%

Juz się uspokoiło. Do Dorotee przepchnełam chmury z powrotem :) Zaczyna to niech teraz ma :-)

Chmury do Dorotee a ducie do mnie. Duje coraz lepiej, w kratkach wentylacyjnych słychać. Okno uchylone tylko, a jak zaduło to aż mi świeczka zgasła 
Ale lubię tak. W domu przytulnie, herbatka, książka, a za oknem duje. Fajnie jest 
06 października 2021 08:30 / 1 osobie podoba się ten post
Gusia29

Chmury do Dorotee a ducie do mnie. Duje coraz lepiej, w kratkach wentylacyjnych słychać. Okno uchylone tylko, a jak zaduło to aż mi świeczka zgasła :lol1:
Ale lubię tak. W domu przytulnie, herbatka, książka, a za oknem duje. Fajnie jest 

A to tak :) Racja :) Też lubię jak wieje w moją stronę 
06 października 2021 10:58 / 4 osobom podoba się ten post
tina 100%

A to tak :) Racja :) Też lubię jak wieje w moją stronę :-)

To ja sobie polatamy dzisiaj, może ktoś dołączy
06 października 2021 20:25 / 6 osobom podoba się ten post
Dzień fajny, trochę zajęć w "ruchu", tzn w mieście. Otrzymałem już umowę, oczywiście i test  jak ja nie lubię test "nosowy" robić  Jutro dzień terminów lekarskich, neurolog i dr pierwszego kontaktu..Potem Tomka ze szkoły odebrać i tak minie dzień... Po południu czas popakować się powoli na wyjazd...ale to tylko trzy noclegi, niemniej bieliznę na zmianę trzeba zabrać....no ba....w jednych majtkach chodzić cztery dni ? 
Żartuję, oczywiście... Tu powiem Wam dobranoc Opiekunkowo i opiekunie...co ostatnio doczytałem 
06 października 2021 21:16 / 4 osobom podoba się ten post
Luke

Dzień fajny, trochę zajęć w "ruchu", tzn w mieście. Otrzymałem już umowę, oczywiście i test :smiech3: jak ja nie lubię test "nosowy" robić :placze1: Jutro dzień terminów lekarskich, neurolog i dr pierwszego kontaktu..Potem Tomka ze szkoły odebrać i tak minie dzień... Po południu czas popakować się powoli na wyjazd...ale to tylko trzy noclegi, niemniej bieliznę na zmianę trzeba zabrać....no ba....w jednych majtkach chodzić cztery dni ? :smiech:
Żartuję, oczywiście... Tu powiem Wam dobranoc Opiekunkowo i opiekunie...co ostatnio doczytałem :-)
:dobranoc3:

No wiesz można bez majtkuff chodzić
06 października 2021 21:20 / 5 osobom podoba się ten post
dorotee

No wiesz można bez majtkuff chodzić:-)

Jeju :) Luke tak dla zmyły napisał, że bierze bieliznę 
06 października 2021 22:12 / 4 osobom podoba się ten post
tina 100%

Jeju :) Luke tak dla zmyły napisał, że bierze bieliznę :hihi:

Zimno może być w jednych majtkach
07 października 2021 19:09 / 7 osobom podoba się ten post
Piękny dzień. Słońce, kolory, radość 
Przedpołudnie było wyjątkowe. 
Moja przyjaciółka, ta Czarodziejka z drewnianego domku z niebieskimi okiennicami, wpadła po mnie,bez zapowiedzi, ok 9-tej, dała mi 10 minut na zebranie się i pojechałyśmy do Zespołu Szkół Budowlanych. Tam właśnie miała miejsce 17 już edycja Olimpiady Specjalnej na Warmii i Mazurach. Ulana,mama dziewiętnastolatka z zespołem Downa,  od kilku lat prezesuje fundacji i organizacji tych olimpiad dla dzieci z niepełnosprawnościami. Nie było czasu na fryzowanie, malowanie czy zastanawianie się, co na siebie włożyć. Tam nie jest ważne  kto w czym wystąpi, liczy się obecność, kibicowanie i dopingowanie dzieciom. Nie wyobrażacie sobie nawet, jakie emocje mi towarzyszyły. Poruszenie dotykało każdego nerwu, wzruszenie wypelniało łzami oczy ,które nie tylko mnie ,spływały po policzkach. Nikt nie wycierał ich ukradkiem ,nikt się ich nie wstydził. Jak te dzieciaki potrafią się cieszyć, jakie szczęście i blask od nich bije gdy uda im się zrobić coś, nad czym my się nawet nie zastanawiamy. Biją sobie brawo, kiedy kilka sekund stoją na jednej nodze, kiedy uda im się nie spaść z niziutkiej równoważni, kiedy zaliczą krótki slalom na wózku, kiedy utrzymają piłeczkę w dłoni i potrafią nią rzucić. 
A te, lżej przez los "uszkodzone ",te "tylko "z Downem ,jak one tańczą i śpiewają. Wyszłam po zakończeniu taka jakaś lekka i pełna wdzięczności. Za to że jestem zdrowa, że moje dzieci i wnuki są zdrowe. Pomyślałam sobie, jak błahe są nasze problemy, bo będąc zdrowi, zawsze sobie z nimi poradzimy . Z ogromnym szacunkiem chylę głowę przed rodzicami tych dzieci i przed opiekunami, nauczycielami. Ci rodzice nie mówią nigdy, że to czy tamto jest takie przez ich chore dziecko. Oni mówią, że to dzięki Jaśkowi,Zosi czy Mani nauczyli się cieszyć małymi rzeczami a każdy nawet maleńki sukces ich dziecka urasta do rangi zwycięstwa. Dzięki dzieciom postrzegają świat lepszym, niż my zdrowi i "normalni ".
Cieszę się, że dzisiaj byłam z nimi. Dla mnie to była wzruszająca lekcja pokory. 
07 października 2021 19:28 / 2 osobom podoba się ten post
Coś się chowają niektóre Topiki ,nie moglam znaleźć Jak minął dzień, ale wygrzebałam ?
09 października 2021 18:48 / 7 osobom podoba się ten post
Pozdrawiamy z Gór Stołowych 

Dokładnie roku temu zwiedziliśmy Szczeliniec Wielki, a dziś drugą atrakcję Gór Stołowych, Błędne Skały. To labirynt skalny. Pomiędzy skałami prowadzi wąska ścieżka, często trzeba przeciskać się pomiędzy skałami, czy to bokiem, czy nawet na kolanach... Góry są przepiękne, czy te, czy inne...
Dziś piękna pogoda, więc tłum turystów
A przed południem zwiedziliśmy Kłodzko i Twierdzę Kłodzką. Na innej stronce wstawię potem fotki.
Słowem... Dzień piękny... Jutro następny przed nami. 
09 października 2021 18:54 / 3 osobom podoba się ten post
Luke

Pozdrawiamy z Gór Stołowych :chaplin:

Dokładnie roku temu zwiedziliśmy Szczeliniec Wielki, a dziś drugą atrakcję Gór Stołowych, Błędne Skały. To labirynt skalny. Pomiędzy skałami prowadzi wąska ścieżka, często trzeba przeciskać się pomiędzy skałami, czy to bokiem, czy nawet na kolanach... Góry są przepiękne, czy te, czy inne...
A przed południem zwiedziliśmy Kłodzko i Twierdzę Kłodzką. Na innej stronce wstawię potem fotki.

Super wypad  czekam na więcej fotek
10 października 2021 18:32 / 6 osobom podoba się ten post
Złota polska jesień... Dziś było 10 stopni w dzień

Krótki, godzinny spacer po lesie. Trochę ludzików było, każdy miał zaledwie po kilka małych podgrzybków... My też. Młode grzybki, ale widać, że powolutku wyrastać będą, mimo przymrozku - 2 w nocy.
Później już tylko zwiedzaliśmy dwa uzdrowiska, Polanicę i Duszniki, w nazwie mające Zdrój. Później wstawię fotki. 
Fajna wycieczka, a teraz gorąca kolacja, kąpiel i czas wolny w naszym apartamencie 5-osobowym. Super warunki. 
10 października 2021 19:53 / 1 osobie podoba się ten post
Luke

Pozdrawiamy z Gór Stołowych :chaplin:

O i Tomasz się załapał do fotki. Super chłopaki.