24 września 2021 20:17 / 3 osobom podoba się ten post
Konwalia08Z tartą bułką powiadasz no dobra, spróbujemy w przyszłym tygodniu .A w sobotę wystartuje z marchewkowym ciachem i koniec ze słodkościami z piekarnika bo potem tylko tydzień i do domku ?
A ja robię wg przepisu mojej pierwszej podopiecznej. Czy to kalarepka, czy groszek z marchewką, czy inne mieszane warzywa. Pokrojone w kostkę, kalarepka w słupki, takie grubsze, jak frytki. Gotuję w wodzie z dodatkiem cukru, soli, soku z cytryny.w osobnym rondelku czy innym garnku robię Mehlschwitze, czyli naszą zasmażkę. Rozprowadzamy ją do odpowiedniej konsystencji wodą z gotowania warzyw, wrzucam warzywa,dosmaczam gałką, solą czy czego tam jeszcze brakuje i gotowe. Taką kalarepkę na ciepło nauczyłam się jeść ,a potem robić w DE.
No i natka, ale ja to dodaję ją prawie do wszystkiego ?