Co dzisiaj gotujesz na obiad? 17

25 września 2021 11:28 / 1 osobie podoba się ten post
dorotee

W Edece też są polskie ogorasy kiszone:chaplin: ja jeżdżę do polskiego sklepu . 

U mnie nie ma polskiego sklepu  a może ja nic o tym nie wiem ale zmienniczka nic nie mówiła 
25 września 2021 11:31 / 2 osobom podoba się ten post
Konwalia08

Nina kup żeberka w Lidlu są bardzo dobre i już w przyprawach tak robiłam parę razy były pyszne nic nie trzeba doprawiać i długo piec też nie .A i wystarczy zwykły duży nóż żaden tasak ani siekiera ?

Dzięki konwalia zerknę do Lidla
25 września 2021 13:17 / 3 osobom podoba się ten post
nincia

U mnie nie ma polskiego sklepu :uśmiech ona: a może ja nic o tym nie wiem ale zmienniczka nic nie mówiła :nerwowa1:

Wejdź sobie na mapy google i znajdź swoją miejscowość, a dowiesz się wszystkiego, jakie sklepy masz w pobliżu itd... 
Widzę teraz w sklepach i niemieckie ogórki kiszone,których jakoś wcześniej nie widziałem. A na polskich regałach są często i ogórki, i inne rzeczy. W sklepach polskich i rosyjskich jest duży wybór.

Fotka z kiszeniaków

25 września 2021 18:13 / 3 osobom podoba się ten post
Luke

Wejdź sobie na mapy google i znajdź swoją miejscowość, a dowiesz się wszystkiego, jakie sklepy masz w pobliżu itd... 
Widzę teraz w sklepach i niemieckie ogórki kiszone,których jakoś wcześniej nie widziałem. A na polskich regałach są często i ogórki, i inne rzeczy. W sklepach polskich i rosyjskich jest duży wybór.

Fotka z kiszeniaków

Tylko niemiecki na ogórek kiszony jest mniej smaczny niż polski . Ewidentnie
25 września 2021 18:17
dorotee

Tylko niemiecki na ogórek kiszony jest mniej smaczny niż polski . Ewidentnie:chaplin:

25 września 2021 22:43 / 1 osobie podoba się ten post
Luke

Fotka z kiszeniaków

Dzięki Luke  po niedzieli na przerwie spokojnie się rozejrzę w Edece widziałam polski regał ale już nie pamiętam co tam było. 
26 września 2021 10:00 / 3 osobom podoba się ten post
Gulasz wołowy , ziemniaki/kasza gryczana, brukselka , ogórek kiszony polski
27 września 2021 12:16 / 3 osobom podoba się ten post
Gar  zupy pomidorowej ? ugotowany co by i jutro nie myśleć o gotowaniu. Mnie zmienniczka uraczyla też garnkiem zupy i miałam spokój na drugi dzień więc też dam jej jutro wolna głowę. A zupa pyszna więc mogę jeść i dwa dni.  
27 września 2021 12:56 / 2 osobom podoba się ten post
Schabowy z buraczkami i z ziemniakami młodymi.
Jutro naleśniki z musem z ogrodowych jabłek, a w środę gotowe klopsiki i szpecle, tak na szybko. 
27 września 2021 14:04 / 5 osobom podoba się ten post
Klopsiki w sosie kaparowym, ziemniaki, buraczki. 
Tak jakoś zachciało mi się kartofelków w sosiku pociapać
Kupiłam też piękną włoszczyznę, gotuje się bulion warzywny, taki esencjonalny. Robię go dużo od czasu do czasu i zamrażam, później  jak znalazł baza  do zup czy sosów. A z ugotowanych jarzynek będzie sałatka, trzeba będzie rodzinę na nią zaprosić, bo sama nie zjem. A może pasztet warzywny jutro zrobię? Nie wiem jeszcze, ale na pewno nic się nie zmarnuje 
27 września 2021 15:45 / 3 osobom podoba się ten post
Gusia29

Klopsiki w sosie kaparowym, ziemniaki, buraczki. 
Tak jakoś zachciało mi się kartofelków w sosiku pociapać:mniam:
Kupiłam też piękną włoszczyznę, gotuje się bulion warzywny, taki esencjonalny. Robię go dużo od czasu do czasu i zamrażam, później  jak znalazł baza  do zup czy sosów. A z ugotowanych jarzynek będzie sałatka, trzeba będzie rodzinę na nią zaprosić, bo sama nie zjem. A może pasztet warzywny jutro zrobię? Nie wiem jeszcze, ale na pewno nic się nie zmarnuje :gotuje:

Wowow jak się robi sos kaparowy ? 
27 września 2021 19:50 / 2 osobom podoba się ten post
Klasyczny poniedziałek wczorajszy gulasz z vziemniakami, brukselka dla odmiany
27 września 2021 20:35 / 1 osobie podoba się ten post
mariakoc

Wowow jak się robi sos kaparowy ? :modlitwa:

Może Gusia tak robi jak do Koenigsberger Klopse. 
27 września 2021 20:37 / 2 osobom podoba się ten post
U mnie dziś szybko dość-spagetti z sosem bolonskim. Sałata z rukoli i pomidorów bo mamy tego od groma 
28 września 2021 00:02 / 2 osobom podoba się ten post
tina 100%

Może Gusia tak robi jak do Koenigsberger Klopse. 

Dokładnie tak ?